![]() |
#6 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]() ![]() Witajcie jin’owe amorki. Już niebawem znane wam Walentynki. Znowu. Lekko przereklamowane, lecz wciąż zawierające odrobinę magii święto. Ślady komercji i przepychu są widoczne na każdym kroku (podobnie jak podczas Bożego Narodzenia). Wszędzie na ulicach serca, czerwienie, róże i inne aniołki. Mimo wszystko to dzień piękny, dla jednych pełen niespodzianek, a dla drugich - trochę smutny. Okej, na razie wystarczy tych monologów.. Nie od tego w końcu jest M jak Mieszkanie. Czyż nie mam racji? Dzisiejszy numer nie posiada żadnego specjalnego tematu głównego, nawet zważając na zbliżający się dzień św. Walentego. Czytajcie dalej, a zobaczycie, co w trawie piszczy ![]() Wnętrzarska Moda Nadal mamy sezon zimowy. Gdzieniegdzie widoczny, a gdzieniegdzie nie. Panujące trendy są wspólne. W lutym stawiamy na barwy nieco cieplejsze i intensywniejsze, nawiązując do powoli zbliżającej się wiosny. Kilka wariantów także zaczerpniemy z grudnia. Nowością o tej porze będzie kryształ, metal i połysk, kojarzące nam się z płatkami śniegu i mroźną zimą. Nowe trendy to:
Mieszanka (nie)Wybuchowa Dobieranie kolorów o tej porze nie stanowi większego wyznania, bowiem wspomniane wyżej są prawie z tych samych przedziałów koła barw. Oczywiście – jak w każdym numerze - zaproponuję wam kilka mieszanek. a) Pierwsza to melancholijny roztwór granatu we fiolecie i pomarańczy. ![]() b) Druga to kobiece połączenie amarantu, beżu, bieli i pomarańczu. ![]() c) Ostatnia, czyli trzecia – nieco neonowa mieszanina fioletu i pomarańczy z dodatkiem metalowych akcentów. ![]() Zimowe Wnętrza cz.2 1. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2. ![]() 3. ![]() Temat Miesiąca: Gdzie kryje się diabeł? Ale o co chodzi? Już tłumaczę. W lutowym MjM przedstawię jak dobrze zagospodarować przestrzeń pracy, a dokładniej – kuchnię i gabinet w wersjach dla pań i dla panów, tak, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Kuchnia 1. Wersja dla pań ![]() ![]() ![]() Kobieta w kuchni, jak powszechnie wiadomo, potrzebuje miejsca, przestrzeni, gdzie może dać wodzę swoim fantazjom kulinarnym. Miejsca, gdzie jednocześnie może gotować makaron do spaghetti i malować paznokcie, rozmawiając w tym czasie przez telefon z przyjaciółką, która opowiada jej swoją wczorajszą randkę z byłym chłopakiem siostry takiej jednej, co miała psa. Takowe wnętrze powinno cieszyć się stylem i wielkością. Dobrym pomysłem jest stawianie wysp, czyli jednego, dużego blatu na środku pomieszczenia otoczonego systemem szafek kuchennych. Wówczas pani może usiąść, mieszać zupę i jednocześnie uspokajać dziecko. W skrócie: Główne cechy: - przestronność - duża ilość blatów - wyspy 2. Wersja dla panów ![]() ![]() ![]() Mężczyźni potrafią być równie dobrymi kucharzami jak kobiety. Co prawda nie każdy potrafi gotować ryż i w tym samym czasie kroić marchewkę, zatem dobrym rozwiązaniem byłyby kuchnie podłużne, nie największe, ale praktyczne. Wykwintni sim-kucharze, którzy sztukę gotowania opanowali do perfekcji, powinni mieć miejsce pracy zbliżone do tego kobiecego, może niekoniecznie tak wielkie, ale spełniające wymóg przyrządzania 5 rzeczy na raz. Podsumowując: Główne cechy: - praktyczność - brak przepychu - możliwość wykonywania dwóch czynności w tym samym czasie. Gabinet 1. Wersja dla pań ![]() ![]() Diabeł pod postacią damską powinien mieć wszystko schematycznie ułożone. Simki nie pogardzą dużą ilością półek (np. na dekoracje) i szafek. Taki gabinet nie może być jednolity, w pomieszczeniu musi znajdować się co najmniej jedna ściana, która w jakiś sposób odstaje od reszty. Proponuję użycie fototapety lub bardziej wyrazistej tekstury. Jak pewnie też wiecie – kobieta zmienną jest. Wnętrze najlepiej spełniałoby swoją funkcję w jasnych kolorach i dużą ilością światła. Główne cechy: - duża ilość półek, szafek, komód etc. - porządek - wykorzystanie różnych tekstur 2. Wersja dla panów ![]() ![]() ![]() Simowie dobrze czuliby się w pokoju, gdzie wiele rzeczy mają na wierzchu i od razu potrafią je znaleźć. Nie mówię o bałaganie, chodzi mi prędzej o ułożenie najważniejszych papierów itp. w zasięgu ich oczu. Tak, by nie musieli zamartwiać się, gdzie wczoraj zostawili ważne dokumenty. Kolorystyka takiego gabinetu mogłaby być ciemna, ale i jednolita. Jedynym elementem, który mógłby nadać akcentu pomieszczeniu, jest dekoracja. Rozmaite obrazy i rzeźby, minimalnie odstające od reszty. Główne cechy: - jednolitość - akcent dodatków - uporządkowany bałagan Ułatwiacz Nowy rok, to i nowy dział. Będę tu zamieszczał wykonane przeze mnie (lub i nie ![]() 1. ![]() Cena: a) Umeblowane: 13 815 § b) Nieumeblowane: 12 677§ Rozmiar Parceli: 30x30 Wymagane Dodatki: ![]() ![]() ![]() 2. ![]() Cena: a) Umeblowane: 27 485§ b) Nieumeblowane: 27 146§ Rozmiar Parceli: 40x30 Wymagane Dodatki: ![]() ![]() ![]() Pytajnik Tak jak we wcześniejszych wydaniach FTS Newsletter tak i teraz przypominam wam, że jeśli macie jakieś pytania, piszcie do mnie (Jina) na PW. Do mojej skrzynki nie przychodzi wiele wiadomości z prośbą o pomoc, jednakże, te, które przyszły, umieszczę. 1. Odpowiedzią, która poskutkowała była po prostu próba rejestracji przez inną przeglądarkę. 2. Niestety, nie mogę podać odpowiedzi na to pytanie na łamach forum. ![]() Nie bójcie się wysyłać do mnie wiadomości z pytaniami, nie gryzę. Postaram się odpowiedzieć na każde tak szybko, jak to będzie możliwe. Ostatnio edytowane przez Charionette : 10.02.2012 - 22:59 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|