|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Znów zwracam się do Was li i jedynie z pytaniem, ale mój laptop zaczął buntować się jak tylko może przeciwko graniu na nim w Simsy...
Rozważam kupno nowego komputera z jak najlepszymi parametrami. Czytałam jednak (nawet tutaj, na tym forum), że najnowsze karty graficzne są już zbyt dobre dla TS2. Dlatego właśnie chciałam zasięgnąć rady: jaką powinnam wybrać, żeby móc wreszcie pocieszyć się grą? Rozumiem, że chodzi przede wszystkim o kartę graficzną, prawda? Reszta, jak procesor itp., nie będą sprawiać problemów? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziękuję, ultraviolence, ta NVIDIA to już jakiś trop.
![]() ![]() @down: O kurczę, Malin, Twój post to dosłowne wyrażenie wszystkich moich myśli! ![]() Od razu człowiekowi raźniej, kiedy widzi, że nie jest sam z jakimś dylematem. ![]() Ostatnio edytowane przez Oaza : 21.03.2012 - 15:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Zamówiłam dziś na allegro jedną z kart graficznych polecanych w jednym temacie tu na forum, NVIDIA GeForce , nie jest najnowsza, ale skoro ją tu polecano, to znaczy, że chyba będzie działać, a na mojego starego kompa póki co, wystarczy (oczywiście, jeśli go jeszcze zreanimują w serwisie, bo wczoraj całkowicie padł i musiałam go oddać ;(((((( Laptop, z którego teraz korzystam, nie nadaje się w ogóle do grania ;(). Po wakacjach mam zamiar zakupić całkiem nowy sprzęt. I teraz muszę się dowiedzieć, na jakiej karcie na pewno pójdą Simsy. Nie będę ukrywać, że komp służy mi wyłącznie do przeglądania stron, TS2 jest jedyną grą, w którą gram i grafika w kompie będzie dopasowana właśnie pod nią. Nie potrzebuję kompa do niczego innego, chcę po prostu w końcu komfortowo grać w moją ulubioną grę, bo od lat użeram się ze starymi komputerami, na których albo zamulało, albo się zawieszało, albo rozmywało grafikę (jak obecnie). I mam już tego serdecznie dość. To będzie jednorazowy zastrzyk gotówki i po prostu nie mogę sobie pozwolić na jakąś pomyłkę, bo jeśli się okaże, że gra nie pójdzie, to będą to dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto (korzystać z internetu to ja sobie mogę nadal na starym komputerze). Ale w związku z nowym sprzętem pojawił się u mnie wielki dylemat: komputer stacjonarny czy laptop? O ile w stacjonarnym pececie można kontrolować, ewentualnie wymienić kartę graficzną, tak w laptopie jest już z tym chyba problem (nie znam się na lapkach, ale wydaje mi się, że karty graficzne są chyba zintegrowane z płytą główną?). Tak więc moje pytania (nareszcie ![]() - jakie karty do komputera stacjonarnego są "pewniakami"? ewentualnie: - jaki laptop wybrać? Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 45 (0 użytkownik(ów) i 45 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|