|
|
|
|
#1 | |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Nie, masz usunąć wszystkich eaxisowych simów
To zlikwidowałoby część wspomnień z nimi związanymi. Tak, tylko i wyłącznie sposób z mojego poradnika wchodzi w grę. Jeśli zrobisz wszystko krok po kroku, będzie to zrobione dobrze ![]() Batbox i simpe pokazują Ci stan otoczenia, czyli wszystko tak, jak sama sobie ustawiłaś A przynajmniej tak powinno być (mi ciężko stwierdzić, bo kiedy zdobyłam batboksa, grę miałam już od dawna po angielsku)Nikt Ci nie każe usuwać simów, którymi chcesz grać Jeśli są to eaxisowe stworki, to w batboksie masz opcje "naprawcze" ("fix" czy jakoś tak - nie powiem Ci dokładnie teraz, bo ja jak już coś robię w batboksie, to zazwyczaj na wyczucie).I tylko tyle masz zrobić ![]() Cytat:
![]() A próbowałaś odpalać grę "na czysto"? Może masz jakieś mody skonfliktowane ze sobą i to one powodują "aplikację"? Ostatnio edytowane przez Liv : 08.07.2013 - 22:21 Powód: :O |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 11
|
Wszystkie mody, jakie posiadam -> http://i.imgur.com/uhe1NT3.jpg - czyli: męskie wacki z sexysims, rozebrany manekin w Warsztacie, oświetlenie w tr. budowania, zwyczajna skóra u czarownic, Insimenator, brak uśmiechu w CAS, brak linii pauzy, ogólne oświetlenie i brak cenzury. Prócz tego w Config mam mod na lepsze oświetlenie w Warsztacie (casielightsreplacementwhB ) - wrzucony już w trakcie trwania błędów, więc on raczej odpada. To wszystko, jeśli o mody chodzi. Nie mam pojęcia, czy któryś z nich koliduje z innym, niestety nie znam się na tym.
Na czysto już próbowałam grać, ale nie wiem, na ile ten "test" jest wiarygodny. Spędziłam simami całe wakacje bez problemów (tak na szybko, głównie na >>>), na Przedmieściu też było ok. Po wrzuceniu Downloadsu z powrotem, też udało się przeżyć całe wakacje, ale kolejnym razem znów zaczęło się sypać. Grę mam całkowicie po polsku, więc trochę dziwią mnie te wszystkie angielskie nazwiska w raporcie. Czy to normalne? Obawiam się właśnie tego, że Batbox w grze będzie wyświetlał je po polsku i nie ma szans, żebym dopasowała do polskiego angielski odpowiednik ;/ Jedynie ten Żakiet coś mi mówi, ale reszta kompletnie nic.No nic, będę chyba najpierw walczyć z tymi simami. Naprawdę nie mam już ochoty robić kolejnego reinstalu, zwłaszcza, że nie widzę jego większego sensu. Pewnie będzie tak, jak ostatnio, więc szkoda tylko mojego czasu. I chyba kolejny raz muszę zabrać się za Downloads, bo wychodzi na to, że "aplikacja" to raczej jego wina. Już mi się płakać chce na samą myśl o wielkości mojego folderu... Wielkie dzięki za pomoc ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 10
|
Liv jesteś naprawdę świetna. I zgadzam się z Malin - twórcy sobie totalnie olali zabezpieczenie gry :/.
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Reputacja: 10
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jeszcze pytanie odnośnie terenów wakacyjnych, czy mogę do takiego odświeżonego otoczenia dodać tereny wakacyjne oryginalnie z gry? bo nie widzę w tym artykule nic takiego
|
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 12
|
a co oznacza regenerować? Na plikach gry się nie znam, ale wnioskując ze zdania, wydaje mi się, że musisz odnowić/odświerzyć ten folder
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderatorka Emerytka
|
Rudzia - najwyraźniej chodzi o to, żebyś wywaliła ten folder neighbourhoods (chociażby na pulpit), który masz teraz, a gra stworzyłaby sobie nowy.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
A ja mam pytanie czy jak np. w rodzinie Kaliente wezmę i dam Dinie do wyposażenia nagrobek jej męża, a potem siostry Kaliente wyprowadzę z domu i wprowadzę do innego to coś się stanie?
|
|
|
#8 |
|
Moderatorka Emerytka
|
Nie, a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Dzięki Liv bo ja jak gram w Milowie to zawsze pakuje rodzinom nagrobki do wyposażenia i ich przenoszę do innych domów. A stanie się coś jak np przerobię Domek Balbinie Biedak?
|
|
|
#10 | |
|
Moderatorka Emerytka
|
Cytat:
Pierwszą ofiarą będziesz Ty, bo obcy nie lubią ludzi, a szczególnie tych, którzy nie myślą logicznie! ![]() Wyjaśnienie dla sztywniaków - jakie pytanie, taka odpowiedź lub, opcjonalnie, co nie jest zabronione, jest dozwolone. |
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|