Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?
Pisałam już wcześniej,że pierwszym rozszerzeniem do czwórki byłoby Family Reunion,kolejnym Live to Travel,a potem Petsy.Chociaż może lepiej byłoby gdyby Zwierzaki upchać razem z podstawką,podobnie jak pory roku i studia? W każdym razie powinna być opcja konkursów dla zwierzaków i jak już wspomniałam elementy farmerskiego życia.System potrzeb Simów mógłby zostać nieco okrojony:głód,toaleta (zamiast czystość i pęcherz),potrzeby socjalne (miast rozrywki i towarzystwa) i sen.Zmieniam swoje poprzednie stanowisko odnośnie usunięcia trybu kupowania i budowania (realne kupowanie przez Simów mebli,okien itp.w sklepach to już wyższa szkoła jazdy,więc niech zostanie tak jak jest).Trzeba by coś zrobić z punktami umiejętności Simów,trochę głupie jest to całe uczenie się gotowania,techniki,itp.A królicze nory z trójki o których tyle już słyszałam,w ogóle nie miałyby racji bytu w czwórce.Mógłby ukazać się dodatek Famous and Feckless,w którym Sim mógłby zostać modelem,piosenkarzem,gwiazdą kina lub telewizji albo nierealną postacią,w której stworzeniu mielibyśmy dużą dowolność (dobór fantastycznej karnacji,trzech z 50 kategorii magicznych np.zdolność kąsania,unoszenia się nad ziemią,rzucania uroków roślinnych,magia ognia itp.) W ten sposób możemy sami stworzyć zupełnie nowe rasy Simów:zdolność kąsania i wybór jasnej karnacji byłyby podstawą do stworzenia wampira,magię ziemi i kwiatowy skin mógłby mieć Sim-elf.W dodatku Famous and Feckless pojawiłoby się dużo zadań questowych (a co gra The Sims nie może być zbyt łatwa) oraz nowe typy imprez,restauracji znane z Nocnego Życia czy Po Zmroku.Rozszerzenie to wprowadziłoby machinę do przenoszenia się w czasie,tym sposobem Simy mogłyby poznać losy swoich przodków,a nawet przez jakiś czas zakosztować takiego życia jak w The Sims Średniowiecze. ;-) Mam nadzieję,że pomysły się spodobają.
|