Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 15.04.2012, 20:28   #11
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

LovettBon - nie, to nie wina dodatków. Win7, przynajmniej w moim mniemaniu, ma czasami takie odpały, ale mam pomysł, jak sobie z tym poradzić.
Najpierw trzeba będzie zrobić, niestety, trzecią, ale dużo bardziej szczegółową reinstalkę za pomocą tego programu.
Na początek oczywiście wypadałoby zrobić kopię zapasową najważniejszych rzeczy z gry.
Po zainstalowaniu i uruchomieniu programu wybierz z góry "Deinstalator", potem najedź na dodatek (na początek wystarczy tylko ten z którego uruchamiasz grę), kliknij PPM, "odinstaluj", a jak dojdziesz do wyboru trybu odinstalowania, daj "zaawansowany". Chwilkę to potrawa, czasami będziesz musiała coś kliknąć itd. Przy "pozostawionych wpisach rejestru" wybierz opcję "zaznacz wszystkie" a potem "usuń", w następnym kroku tak samo.
Proponuję też dodatkowo w tym programie wybrać w "narzędziach" zacieranie śladów". Ale jeśli bardzo zależy Ci na na czasie, to odradzam, bo to jest bardzo czasochłonne.
Zresetuj kompa.
Jak już wytaruje, uruchom instalator ostatniego dodatku. Jeśli instalacja się skończy, uruchom grę.
Jeśli dalej będzie problem, zrób reinstalację szczegółową wszystkich dodatków.
A jeśli nawet to nie pomoże, najprostszy i najskuteczniejszy będzie format dysku...

Malin - pytałaś kiedyś, jakiego kompa kupić.
Radziłabym Ci wrócić do tego pytania i podjąć decyzję o zakupie nowego sprzętu, chociażby po to, żebyś była spokojniejsza
Mi takie ciągłe zawieszanie wygląda na zwyczajne niewydalanie Twojego kompa, tym bardziej, że jak piszesz, ma już swoje lata. No i simsy (+dodatki oficjalne +dodatki z neta) są STRASZNIE pamięciożerne. 1 czy 2gb RAMu nałogowemu graczowi nie wystarczą.
Wyłączający się monitor wygląda mi na przegrzanie karty graficznej. Przeczyszczenie komputera od środka (np. sprężonym powietrzem) na pewno by nie zaszkodziło. Tylko pamiętaj - to jest TYLKO doraźne rozwiązanie.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 30 (0 użytkownik(ów) i 30 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania