|
|
|
|
#1 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
A co mi tam, niezobowiązująco napiszę se nowego posta ; D
Na początku dziękuję Wam za wszystkie komentarze, jakie otrzymałam do tej pory Już się boję, jak będzie mi przykro, gdy pewnego dnia frekwencja znowu spadnie : ( No ale! Odpowiedzi do odcinka z 5.01: Spoiler: pokaż Odpowiedzi do odcinka z 10.01: Naprawdę wstawiłam ciągu 2 tygodni 3 odcinki?! Spoiler: pokaż A teraz... Idziemy na jednego! :> Nieznanowo http://s20.postimg.org/p6h11t0jh/Sim...1_00_32_27.jpg http://s20.postimg.org/8y0ssbrp9/Sim...1_01_47_61.jpg http://s20.postimg.org/clgjydzwc/Sim...1_20_37_13.jpg Nigdzie Cała Wyspa nie nadaje się jeszcze do pokazania :< http://s20.postimg.org/gs1edpzi5/Sim...1_13_34_20.jpg EDIT: Jeszcze jedna nowość. Próbuję wprowadzić nowe zasady - od teraz runda ma trwać 5 dni, co w przeliczeniu da 5 simowych lat. Od rana siedzę po uszy w Kronice Nieznanowa i Excelu próbując ustalić, ile kto w miasteczku ma tak naprawdę lat. Robota jest mozolna (ogarnij WSZYSTKICH simów urodzonych w latach 2012-2015...), mam bajzel w chronologii (Staś Nikoniecki dopiero co stał się dzieckiem szkolnym, a tak naprawdę powinien mieć w tym momencie... 16 lat!) i ogółem nie polecam nikomu, ale mojej grze potrzeba tej zmiany. Trzymajcie kciuki. Ostatnio edytowane przez Liv : 12.01.2016 - 14:16 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 41
|
Nieznanowo jest jak zwykle śliczne
(chodź dziwi mnie, że część budynków przy brzegu zniknęła :/). To ty masz oddzielne otoczenie (w sensie przedmieścia) na parcele publiczne? W mnie w Dawidowie muszę trochę lasu wykarczować Widzę parcela z kapliczką i cmentarze nowa wybudowana na większej działce, aby na więcej lat było Co to będzie jak ci miejsca w Nieznanowie zabraknie Ogólnie całość prezentuje się bajecznie ![]() Czekam na może jakieś domki twojego autorstwa ![]() Trzymam kciuki! ![]() (To u mnie jedna runda trwa 4 dni i ja dopiero myślę, że to dużo )Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 21
|
Widzę, że Czarek nie daje za wygraną
Szkoda tylko, że "walczy" w taki sposób, ojca raczej tym nie przekona. Chociaż jego chyba nie da się przekonać... W ogóle jakoś tego wszystkiego nie rozumiem. Co to da, że burmistrz będzie z dobrej rodziny jeśli nie będzie umiał (dobrze) rządzić? No pewnie się powtarzam, ale ustrój polityczny Nieznanowa mnie mocno zastanawia ![]() Ale jednego jestem akurat pewien - Czarkowi lepiej było lepiej w krótkich włosach ![]() Fajny zespół Ci wyszedł! Tylko zastanawia mnie jak to wygląda technicznie, oni naprawdę zarabiają napiwki do jednego kubeczka czy to tylko ściema? ![]() Nikola jest całkiem ładna chociaż nadal jestem fanem Łucji ![]() Czyżby pojednanie w rodzinie? Ciekawe tylko jak będzie to wyglądało z Błażejem... Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Czarka i Nikoli razem, ale pożyjemy zobaczymy. W blondzie wygląda suuuper ![]() Czy Ty zamierzasz tutaj kogoś zaciążyć i potem jeszcze zabić? Składam sprzeciw! ![]() ![]() ![]() Ehhhh, jak nie Koryna to Iwo nie widzi co się dzieje Ale chyba w końcu wszystko sobie wytłumaczyli i mam nadzieję, że jakoś przetrwają te osiem lat... ![]() ![]() Ale Eryka wyrosła! I wygląda pięknie! A jej wybranek ma bardzo dziwną fryzurę ![]() O matko, jeszcze Aki, jak Ty to robisz, że masz takie ładne simy? ![]() Szkoda, że Olimpia nie wierzy w niewinność Krisa, ale z drugiej strony rodzina mogłaby jej dać spokój. Siłą jej do niczego nie zmuszą a tak są tylko jakieś niepotrzebne spięcia (no i Olimpia mogłaby się spotykać z mężczyznami poza domem jeśli już to robi ). No i oczywiście na wszystkim najbardziej cierpią dzieci ![]() Bohdan w ogóle mi do Olimpii nie pasuje... No i nie powinienem oceniać go po wyglądzie, ale jest jakiś taki podejrzany, z tego będą jakieś kłopoty. Szkoda Krisa Liczę, że w końcu się wszystko wyjaśni i przynajmniej wyjdzie na wolność.Zawsze byłem pod wrażeniem Nieznanowa i w ogóle Twojego sposobu grania. Ja bym tak nie umiał chyba, brakuje mi jakiegoś takiego samozaparcia i dyscypliny Ale może pewnego dnia...
|
|
|
|
|
|
#4 | ||||||
|
Reputacja: 33
|
Odcinek przeczytałam wczoraj rano tuż przed wyjazdem na uczelnię, a potem zupełnie nie miałam sił komentować xD Mózg mi blazował, po intensywnej nauce przed kolosem (opłacało się, zdałam xd)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, a teraz właściwa część komentarza do odcinka Co tam piętnaście godzin. Ja osobiście znam kilku rekordzistów co to u nich trzysta było normą . Te kłótnie Błażeja i Czarka są jak wojny tytanów. Takie dwie silne osobowości stające naprzeciw siebie Ohoho, Czaruś to już się powołuje nawet na drzewo genealogiczne! A Marlena to taka dobra duszyczka między nimi. Spokojniejsza, bardziej stonowana, a kochająca ich całym sercem.Cytat:
Ale przynajmniej mamy o czym czytać xdAhaha, Ich Czworo Młodzi fajnie razem wyglądają na tej scenie Łucja jest liderem grupy? Bo wygląda na takiego i to ona trzyma hajs No, nie dziwię się, że Nikola wpadła Domańskiemu w oko Umawiają się na przedpołudnia? Wyczuwam kolejne wagary! Przyrodni starszy brat powiadasz? To mnie zaskoczyłaś Rozmowa Marleny i Czarka trochę łamie mi serce Widać, że Młody kocha mamę z całego serca (tatę pewnie też, no ale musi to do niego dotrzeć) i nie chce dla niej źle... Jak zawsze Domańscy umieją wykorzystywać sytuacje przy huśtawkach Cytat:
Jedynie rozbudzasz ciekawość xDWiedziałam, wiedziałam, wiedziałam! Wiedziałam, że Kora i Iwo będą w końcu razem! Znaczy dobra, wiem, że są, w końcu małżeństwo, mają dziecko itd. można by wymieniać jeszcze przez chwilę. Aczkolwiek nareszcie wszyscy wszystko zrozumieli i sobie wyjaśnili Cudownie! Czytając ten wątek w tym odcinku nieustannie szczerzę się sama do siebie, tudzież do monitora xdAle Ercia ślicznie wyrasta! Abraś ma superowe imię i przypomina mi któregoś Twojego sima, ale jeszcze nie doszłam do tego którego Kochany z niego przyjaciel O jaaaaa, Aki! Kochaniutki jest, no doprawdy! A Bohdan podpatrzył chyba fryzurę u detektywa Rutkowskiego... W sumie nie dziwię się, że Kora i Kira tak zareagowały na wieść o romansie żony ich brata/syna. Szkoda mi Eryki Nie wyobrażam sobie, co takiego musiała przeżywać, gdy myślała o tym, że matka nie traktuje jej jak córki. Cytat:
Kryspin jest takim kochającym tatusiem, że aż łezka w oku się kręci. A teraz tyle kłopotów na niego spada. To więzienie, brak możliwości normalnego życia, zdradzająca go żona, o którą wciąż się martwił Aż sama zaczynam się o niego bać!
|
||||||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 10
|
Pooowoli nadrabiam historie w Miasteczku i pooowoli zaczynam kojarzyć już Twoich licznych simów. Jesteś niesamowita i zazdroszczę tego wspaniałego otoczenia. Pokazuj nam go więcej i częściej, bo Twoje historie są porywające. Marlena jest taką wspaniałą matką i ma trudne zadanie, ale wyszła z niego cudnie. Mimo smutków wie jak podejść syna i dotrzeć do niego. Oby zrozumiał! Chociaż patrząc co wyprawia z tą blondynką i Twój przypisek to wcale nie mam dobrych przeczuć.
Iwo i Kora... Tak długą drogę musieli przejść i do tak strasznych zdarzeń musiało dojść, aby ona w końcu zrozumiała co jest najważniejsze. Może jednak go wypuszczą? Okaże się, że ojciec umarł na zawał, a nie na skutek pobicia? Czy u Liv bywają dobre zakończenia? Co za paskudna baba z tej Olimpii... Może jakiś wypadek z Rutkowskim czy coś? Po co Ci oni potrzebni? Martwię się o Krisa! Nie rób mu krzywdy! Ułaskaw go również! Kora jest piękną simką. Czekam na dalszy ciąg z niecierpliwością.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
No nie, wszystkie historie urywać w tak obiecującym momencie? Toż to przegięcie!
![]() Czekam z niecierpliwością na rozwój wypadków. Marlena to chyba jedna z moich ulubionych Simek evah :3. Jest piękna i kibicuję jej, od kiedy tylko ogarnęłam, kto jest kim w Nieznanowie. Mam nadzieję, że młody buntownik pójdzie po rozum do głowy i zrozumie, że wyszaleć można się na różne sposoby, nie tylko poprzez przyprawianie rodziców o siwe włosy. Koryna i Iwo, nareszcie! Jestem ciekawa ich dalszego wspólnego życia, kiedy żadne z nich nie musi już niczego ukrywać :3 Miasteczko prezentuje się cudownie, nigdzie nie widzę tak popularnych obecnie "zapychaczy" w postaci króliczych nor z TS3, mega mi się to podoba, że wszystko budujesz sama. Przyłączam się do prośby o zdjęcia domków!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Ej, no, co on, syn się stara a ten mu taką awanturę. :x No to teraz ma. Mam nadzieję że się jeszcze zejdą, to nie może tak się skończyć.
To trochę brutalne, ale przynajmniej Kazia nie urodzi dziecka gwałciciela. Mam wrażenie, że jej syn będzie szukał potem zemsty. 15 lat więzienia i stał się innym człowiekiem, a jednak myślałam. że nic jej nie zrobi, bo może była eh dla niego, ale musiał od razu rzucać nią o tę wykładzinę? ![]() Śliczna restauracja. :3 Aż chce się zbudować ją u siebie. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatorka Emerytka
|
Tłumy! Tłumy widzę!
![]() Dzięki! Tak trzymajcie ![]() Odpowiedzi na komentarze: Spoiler: pokaż Jeszcze jeden nius. TAK, przestawiłam rundę. Jeszcze co prawda nie w grze, a dopiero "na papierze" Najgorsze już za mną. Teraz tylko trzeba "dograć" wiek wszystkich simów.Obecnie w miasteczku jest początek 16. rundy i rok 2016. Kolejna runda rozpocznie się za 5 lat. The 2nd Index jest zmodyfikowaną wersją "normalnego" Indeksu. Znajdziecie w nim daty urodzenia wszystkich żyjących simów i podział mieszkańców ze względu na miejsce zamieszkania (Nieznanowo/WKM). Nieścisłości zapewne jest więcej niż mi się teraz wydaje, że może być, ale musicie mi je wybaczyć ![]() Odcinek postaram się sklecić za kilka dni, ale że sesja zbliża się wielkimi krokami, być może trochę Was zaniedbam
Ostatnio edytowane przez Liv : 17.01.2016 - 11:17 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatorka Emerytka
|
Trzymajcie tak dalej - niedługo nie będę miała o czym pisać xD
Dziękuję, że w końcu mogę się przejmować tym, że któregoś dnia będę miała problem z wyborem historii do nowego odcinka, bo np. zabraknie mi materiału ;) Spoiler: pokaż Tym razem odcinek trzyczęściowy, a w nim: - przedostatnia (jak na razie) część losów rodziny Domańskich, - pierwszy rozdział historii Filipa i Avy, - dalsze losy Liliany i jej rodziny. Burmistrzowie
poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Ava w opałach Spoiler: pokaż Oh Lilian poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Ostatnio edytowane przez Liv : 02.09.2016 - 10:46 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatorka Emerytka
|
Podziękowania!
![]() Spoiler: pokaż Liv zdała egzamin (zdolna bestia, nie?), nad którym siedziała od co najmniej piątku, więc teraz w ramach zasłużonego odpoczynku skleci Wam kolejny fajny odcinek :D Jego bohaterami będą po raz ostatni - na jakiś rok - Domańscy, ale z Avą, Filipem i Lilką nie pożegnamy się tak prędko ;) Teraz muszę się zastanowić, kogo wpakować w miejsce burmistrzów... Myślałam nad Olą Stanek, ale nie wiem, na ile części uzbieram zdjęć. Btw, jestem dzisiaj bałaganiarą i naprawdę mam nadzieję, że wkleiłam tu tą właściwą, poprawioną wersję posta. Burmistrzowie
poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Ava w opałach poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Oh Lilian poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Ostatnio edytowane przez Liv : 02.09.2016 - 10:35 |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|