| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Reputacja: 10 

| 

Mnie też fantastyka aż tak nie zraża, ale zrażają mnie wampiry, zombiaki, wilkołaki itd... Gdyby dali kosmitów, albo nie wiem, chochliki do kolekcjonowania w słoikach to jeszcze...

| 
| 
		 | 

| 
|             

| 

| 

| 
		#2 | 
| 

| 

Ale o co Wam chodzi tak naprawdę?  

Ok, zal, ze nie ma czterech pór roku towarzyszy wszystkim, ale jak się pojawia, to bedzie płacz 'jejku nie pójdzie mi'. Narzekacie na to, ze wampiry i zombie zabijaja realizm w grze. Ja zapytam 'jaki kurcze realizm?' Realizm, który przejawia się nagrodami szczęścia zyciowego zapewniajacymi mozliwość niepłacenia rachunków do końca zycia? Czy moze realizm, dzieki któremu majster bierze tyle samo kasy za naprawdę magnetofonu za 100 simoleonów i telewizora za 5000? W simsach nie ma realizmu. Gra jest kolorowa, radosna i bezstresowa. I wiecie co? Ona się bardziej realna nie zrobi, bo jakby nie patrzeć, głównym targetem tej gry nie sa dorośli, tak bardzo łaknacy realizmu ludzie, a młodziez (zeby nie przesadzić ze stwierdzeniem 'dzieci'). Zreszta, ja jestem juz starym koniem, a kocham simsy właśnie za ten brak realizmu, za to, ze moge stworzyć najbrzydsza simke ever i rozkochać nia gwiazde rocka. Ze moge uwazyc eliksir, dzieki któremu stane sie niewidzialna. No i oczywiście mogę jednym kliknięciem kogoś skasować i nikt nie będzie mnie za to ścigał. Nie lubicie postaci fantastycznych jak wrózki, wampiry i wilkołaki- ok, ale zaakceptujcie fakt, ze duza rzesza fanów simsów uwielbia nadnaturalne istoty i oni tez maja prawo mieć coś z tego. A jeśli tak bardzo Wam się chce realizmu, to ja proponuje dodatek, który wprowadzi podatki, mandaty za niewłaściwe parkowanie, tysiac nowych mozliwości śmierci, kasacje wszelkich form wskrzeszania, ubrania tylko do kupienia, rasizm, ksenofobie, uprzedzenia, zebraków na ulicach. Dodatek, który usunie nagrody szczęścia zyciowego, dajać w zamian szereg nowych chorób. No i oczywiście dalej do kasacji maszyna do podrózy w czasie i lewitujace łózko. I pomocnik kolekcjonera. Ciekawe ilu kupi taki urealniajacy dodatek. Ja na pewno nie.  

| 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#3 | |
| 

Naczelny Grafik 

Reputacja: 24 

| 

Cytat: 

Jak się nie ma , co się lubi , to się lubi co ? Co się ma . A jeżeli mieliby urealnić grę, musieliby zmieniać całą grafikę , bo ja nie widziałem jeszcze (jak to mówię) "ludzi z plastiku" . 

![]()  | 
|
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#4 | 
| 

Administrator Emeryt 

Creator Zarejestrowany: 08.04.2008 

Reputacja: 12 

| 

Wybacz Lubie, ale Twój argument o 'jak się nie ma co sie lubi...' jest śmieszny. Mamy kupować każdy kit jaki EA nam wciśnie tylko przez pryzmat poprzednich edycji? TS2 było dobre, TS3 nie jest co twórcy udowadniają nam na każdym kroku (chociażby wydając akcesoria Katy Perry, czy to nieszczęsne Nie z tego świata), ale kolejne dodatki do trójki trzeba kupować bo to simsy? Dla mnie tak to nie działa. Ts2 wbrew pozorom grało dużo starszych osób (mam tutaj na myśli osoby od 20 lat wzwyż, nie emerytów  

) a ts3, mam wrażenie, że jest kierowane do 10sięcio latków, którzy kupią wszystko. Każdy dodatek jest gorszy (chociaż Zwierzaki bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły). Nie chodzi mi już o realność ale o jakość, której Ts3 nie ma. Cały dodatek uważam za kompletny niewypał i porażkę (co prawda do premiery jeszcze daleko, ale to co twórcy nam pokazali jest śmieszne). Ulepszone wampiry? Błagam Was, w ts2 takie coś by nie przeszło, a w ts3 spotyka się z aprobatą. Dodatku nie kupię, przynajmniej na dzisiejszy dzień.  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#5 | ||
| 

Naczelny Grafik 

| 

Nie chodziło mi o to , że mamy kupować wszystko , co wyda EA . Chodziło mi o to , że zawsze mogli zrobić coś innego , gorszego . Mimo , że na starcie się wyklucza (tak , jak wiele osób miało z Zostań Gwiazdą) to , co pewnie kiedyś się może spodobać ... No dobra, można to zostawić obojętnie . 

Każdy ma swoją opinię. Ja mam swoją , ty masz swoją . EDIT Cytat: 

No ale z innej strony dobrze, bo nie będę musiał zajmować się w szukanie, zaprzyjaźnianie, zamienianie, metamorfozę ... Cytat: 

![]() Ale mogli by tam jeszcze do tego dodać celebrytów (?). 

![]() Ostatnio edytowane przez Lubie : 14.06.2012 - 19:36  | 
||
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#6 | |
| 

Reputacja: 14 

| 

Cytat: 

Bo przecież będzie można stworzyć miasto na wzór Dziwnowa, gdzie odmieńcy będą mogli rozmnażać się do oporu nie infekując przy tym innych miast, w których naturalne simy będą mogły czuć się bezpiecznie ![]() Wydaje mi się, że ten dodatek może dostarczyć graczom znaczenie więcej rozrywki niż "Zostań gwiazdą", gdzie główną atrakcją były trzy kariery. Kariery niby różne, a jednak podobne, bo gapienie się jak sim się uczy lub daje występ w każdej wygląda tak samo  

OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22  | 
|
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#7 | 
| 

Reputacja: 11 

| 

Ja tam uwielbiam wampiry i uwielbiam nimi grać.  I bardzo mi się podoba że będzie można na samym początku stworzyć jakąś fantastyczną postać i nią grać.

http://mypage.thesims3.com/mypage/simunia12  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#8 | 
| 

Naczelny Grafik 

| 

To jak bedzie mozna robic ja w cas'ie, to ciekawe czy puzniej bedzie mozna sie zamienic ...

![]()  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#9 | 
| 

| 

Zombie w casie? ***** please. 

Dla mnie tworzenie ich w casie to porażka. Coraz bardziej ułatwiają rozgrywkę, teraz nawet nie trzeba się będzie męczyć z przemianą. Niedługo simy zaczną same sobą kierować, a my zostaniemy obserwatorami. 

![]() Piękna sygna by Lubie  
			 | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#10 | |
| 

Guest 

| 

Cytat: 

NA PEWNO nie kupię tego całego "Supernatural", czy coś, dziwię się, że w ogóle nazywa się simsami, jak dla mnie powinno być to coś osobnego, jak The Sims 3 "Średniowiecze"  | 
|

| 
![]()  | 

| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |

| 

|