|
|
|
|
#1 |
|
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
Okey, według poradników w internecie, naprawiając "uszkodzone" CC za pomocą TSR RigFix musimy przepuścić przez ten program folder DCBackup, DCCache i Downlodas (jeżeli mamy, również MODS).
Tu się zaczynają schody. DCBackup sprawnie mi się "naprawia", jest wszystko okey. Ale DCCache już nie. "Naprawia się" może jakieś 150 obiektów, daj\lej wyskakuje to: ![]() Czy jest jakiś sposób, by to płynnie i sprawnie "naprawić" ?
![]() Ostatnio edytowane przez Lubie : 16.07.2012 - 16:21 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 15
|
A czy przez to, że to się nie naprawia, gra nie działa poprawnie? Bo wiesz, ten plik (dcdb0.dbc) jest strasznie ważnym plikiem i jeżeli cokolwiek się z nim stanie, uszkodzisz go czy wykasujesz, możesz zapomnieć o jakiejkolwiek zawartości zmodyfikowanej, nawet tej ze Store bez całkowitej reinstalacji simów. Tyle co wiem
![]() Edit: Już wiem. Nie wiem dlaczego, ale ten Twój program nie ma do niego dostępu, bo jest to plik lunchera TS3 (tak nawiasem jest to plik służący do deinstalacji dodatków). Nie ma tam jakiś opcji/ustawień w tym TSR Fixie?
Evil is a Point of View Ostatnio edytowane przez Gio : 16.07.2012 - 16:08 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Naczelny Grafik
|
Wszystko w grze działa poprawnie, znaczy dodatki są, ale przez niektóre stoły przechodzą krzesła. Wiesz ,o czym mówię. Na innym komputerze też tego pliko nie czyta TSR RigFix, ale tam mam też dcdb1.dbc, dcdb2.dbc i one działają, a tutaj tylko to mam, i nie działa. Tam musiałem ręcznie zaznaczać, a tu nie mam co odznaczać.
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 10
|
Wcale nie trzeba reinstalować całej gry, przez ten plik. To jest plik z DCCache, więc można naprawić wszystkie Sims3Pack'i i zainstalować je od nowa, kasując wszystkie pliki z DCCache. Prawdę mówiąc, to ja nigdy nie "deinstaluję" dodatków sims3pack. Po prostu kasuję kataloki DCBackup, DCCache i InstalledWorlds. Potem instaluję wszystkie od nowa.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Naczelny Grafik
|
Czyli mam wyczyścić DCCache, tak ?
|
|
|
#6 |
|
|
Ja ujmę to tak, jeżeli nie masz już plików sims3pack, z których zainstalowałeś dodatki, to musisz naprawić ten plik dbc. Na raty, kilkakrotnie go obrabiając programem. Ale jeżeli masz wszystki sims3packi, to skasuj DCCache i instaluj od nowa.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Naczelny Grafik
|
O kurdę, to trochę potrwa. 6gb się tak szybko nie instaluje, w szególności omy.
![]() No nic, zrobię to, jak znajdę czas. Dziękuję za pomoc.
|
|
|
#8 |
|
|
O no to jak masz tego tyle, to radzę instalować na raty! Komputery maja jakąś dziwną granicę 2 gb, np. plików powyżej 2gb nie można normalnie wypalić na płytę, trzeba wybrać specjalny tryb wypalania. Launcher najpierw tworzy pliki powyżej te 2 GB, a potem gra połowę usuwa podczas pierwszego uruchomienia. Radzę Ci, podziel je sobie jakoś i zainstaluj na raty.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Naczelny Grafik
|
czyli mam instalować pierwsze 2gb, później włączyć grę, zamknąć, zwów 2gb i tak dalej?
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|