Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.07.2012, 19:40   #1
inseparable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

ja tam najbardziej bym chciała bardziej realnych zmian wieku ; ) bo to takie dziwne gdy robi się urodziny małego dziecka, a później ono jest nastolatkiem, a w okół same dzieciaki, nie łatwiej gdyby rosło stopniowo? albo wprowadzić więcej grup? przecież jest różnica między nastolatkiem 13-letnim, a 18-letnim...

no i mogłoby być coś takiego, że chodzą do szkoły załóżmy 4 czy 5 tygodni i potem kilka dni wolnego (że niby wakacje) wtedy gra stałaby się bardziej rzeczywista. nie wspominając o bardziej realnym czasie...

no i oczywiście, jak wielu osobom, marzy mi się żeby sim mógł wykonywać kilka czynności jednocześnie np. matka gotuje obiad i rozmawia przez telefon, albo wsadza pranie do pralki z dzieckiem na rękach... przychodzi ojciec, czyta gazetę i pije popołudniową kawę. coś takiego bardziej realnego oczywiście też ''wyjeżdżające'' samochody, suwak do wzrostu...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.08.2012, 13:25   #2
Levkoni

milkie pierwsza opcja jest całkiem możliwa i w 80% myślę, że tak właśnie teraz będzie wyglądało starzenie się simów, czyli płynnie. Nie jest to nie możliwe - już w grze Fable bohater starzał się płynnie z fabułą, siwiały mu włosy, pojawiały się zmarszczki, jedyny przeskok był z dziecka w dorosłego, ale potem było już fajnie

Co do Twojego drugiego "postulatu" to zapomnij o tym. Ileż gra by trwała, jakby sim miał kilka tygodni chodzić do szkoły a potem jeszcze wakacje. Nawet przy możliwości regulowania długości wieku byłoby to nie możliwe, bo jak ktoś ustawi 7 dni życia dziecka to tu nie ma miejsca na takie zabiegi ;p

Ja bardzo wyczekuję TS4 bo czuję, że będzie to rewolucja podobna do tej, jaka miała miejsce przy pojawieniu się TS2. Jednak kiedy pomyślę, że znowu trzeba będzie czekać latami na dodatki, które urozmaicą grę z nudnego ciągłego jedzenia i kąpania się do jakiś randek, wycieczek czy pracy w showbiznesie to mnie mdli. Tak jak wcześniej pisałem - mogliby to zawrzeć już w podstawce, a potem rozwijać. Jakby dali psy, koty, konie i małe zwierzaki od razu to potem można by było wydać dodatek dodający szereg zwierząt z farmy.

Ogólnie to ja bym chciał zmiany polityki dodatków. Wolałbym, żeby seria byłą rozwijana przez lata, tzn dłużej niż pozostałe bo to trochę męczące takie szybkie tempo. A potem jak zapowiadana jest nowa część to wszystkim odechciewa grać się w poprzednią.

PS: tak sobie właśnie wyobraziłem premierę TS4. Wychodzi pusta podstawka i znowu trzeba zaczynać od początku. Trochę by mi się odechciało grać

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 04.08.2012 - 09:47
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2012, 12:23   #3
AiOtsuka

tak się zastanawiałam - skoro są plany simów online to myślę, że trudno będzie rozgrywkę online pogodzić ze starzeniem się postaci i tworzeniem rodzin uważam, że tak jak w the sims online będzie można stworzyć tylko jedną postać, śluby będą bardziej oficjalne między użytkownikami, nie będziemy mieli co prawda władzy nad małżonkiem, ale wydaje mi się, że będzie można czerpać dodatkowe korzyści z małżeństwa ) zastanawiam się też czy byłoby możliwe "lvlowanie" postaci, robienie questów, zarabiania pieniędzy poprzez pracę typu jak teraz jest, że pracuje się jako barman "na żywo" itp w każdym razie chętnie pograłabym w online wersję... nawet mi żal, że nie ma już the sims online, bo wydaje mi się, że teraz zbiliby na tym fortunę
AiOtsuka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2012, 17:28   #4
Levkoni

Wtedy nie zrobili fortuny to teraz też by raczej to nie wyszło ;p Chyba, że byłoby to podobne do pewnej gry internetowej, właśnie bardzo podobnej do simsów, nie pamiętam nazwy, ale przechodzą przez nią ogromne, realne pieniądze.

A ze starzeniem się to dlaczego by nie? Słuchaj, gdyby ustalili jeden tylko próg wiekowy, ale jakiś dłuższy taki coś jak życie epickie w TS3, to każdy by zdążył pograć Jak siedzisz to grasz, jak nie to nie, ale sim zawsze się starzeje. To byłoby ciekawe bo by zmuszało ludzi do dbania o swoje konto (tym samym dbając o kieszenie EA ).

Z drugiej strony - wyszkolenie takiego sima, nauczenie go umiejętności itd to jest sprawa dużo szybsza i prostsza niż wyszkolenie wojownika w jakimś MMO więc śmierć sima ze starości, gdybyśmy nie wchodzili do gry przez długi czas, nie byłaby aż tak bolesna, bo wyszkolenie nowego sima nie byłoby specjalnie trudne.

Plus to, że użytkownicy The Sims to grupa specyficzna, dość łatwo nudzą się jedną postacią i albo tworzą nowe albo grają potomkami tej postaci, więc takie starzenie się simów bez naszej ingerencji nie miałoby jakiegoś specjalnego wpływu na grę ludzi Wręcz przeciwnie, wydaje mi się, że byłoby to ekscytujące, jakbyśmy zapomnieli o naszym biednym simie, a po zalogowaniu dostali komunikat o tym, że zmarł tyle i tyle dni temu

Oczywiście majątek sima i jego wszelkie zdobyte przedmioty zostawałyby dla gracza i mógłby go rozdysponować pomiędzy nowego sima, albo pomiędzy rodzinę tego zmarłego. Ja sobie nie wyobrażam teraz niestarzenia się simów, dla mnie to konieczność bo gram zawsze pokoleniami

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania