![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]() MAKE THEM UP! - SIERPIEŃ 2012 REGULAMIN KONKURSU: 1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum thesims.pl. 2. Konkurs polega na ucharakteryzowaniu wybranego przez organizatora sima, pochodzącego z gry The Sims 2 lub The Sims 3. Oznacza to, iż JEDEN użytkownik może wykonać tylko JEDNĄ metamorfozę z wybranej przez siebie wersji gry. 3. PREZENTACJA SIMA POWINNA SKŁADAĆ SIĘ Z: - trzech fotek simki z trybu "Zmień wygląd" (po kliknięciu na lustro, wciśnij klawisz PrintScreen). Pierwsza fotka (od frontu) powinna przedstawiać sima przed metamorfozą, zaś dwie kolejne (od frontu i z profilu) po dokonanej przez użytkownika metamorfozie. - jednego zdjęcia z trybu gry. W sumie prezentacja powinna składać się z czterech zdjęć, nie więcej. Dozwolony rozmiar wstawionych fotek nie powinien przekraczać 800x450 pikseli (ostatnie zdjęcie z gry może być nieco większe - maksymalnie 800x600 px). Wszystkie prace nie spełniające powyższych kryteriów zostaną zdyskwalifikowane. 4. W tej edycji można używać dodatków pobranych z internetu. 5. Dozwolona jest zmiana koloru włosów, brwi i paznokci; fryzury, ubrania i makijażu (uwzględniając w tym sztuczne rzęsy); dodatków: biżuterii, okularów, pasków, nakryć głowy (lub innych ozdób włosów), rękawiczek, toreb, zegarków. Można również stosować maski nadające simom realistyczności (kąciki ust, kąciki oczu, pieprzyki, zmarszczki) ZA WYJĄTKIEM masek na nos. 6. NIEDOZWOLONE JEST: używanie soczewek kontaktowych, ingerencja w budowę sima, karnację ciała, rysów twarzy i koloru oczu. Wszyscy użytkownicy, którzy posiadają jakieś zamienniki skóry lub tęczówek, na czas charakteryzacji konkursowego sima powinni przenieść te pliki z folderu Downloads/Mods w inne miejsce. 7. Ze względu na anonimowy charakter konkursu, gotową pracę wysyłacie bezpośrednio do mnie do dnia 31.08.2012 r., do godziny 22:00. Wszystkie metamorfozy, które spełniają wymagania regulaminu konkursu, zostaną umieszczone w odpowiednim temacie, w zależności od tego czy dotyczą one gry The Sims 2 czy The Sims 3. 8. Po upłynięciu przewidzianego czasu na realizację zadania w obu tematach, gdzie prezentowane są Wasze prace, zostanie utworzona sonda, w której może głosować każdy użytkownik forum thesims.pl. Zostanie ona zamknięta 07.09.2012, o godzinie 22:00. 9. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi po dokładnym obliczeniu głosów i sprawdzeniu sondy. WAŻNE! NIE WOLNO GŁOSOWAĆ NA SWOJĄ PRACĘ! W PRZYPADKU ZAISTNIENIA TAKIEJ SYTUACJI, UŻYTKOWNIK ZOSTANIE ZBANOWANY NA OKRES 1 MIESIĄCA I ZDYSKWALIFIKOWANY Z KONKURSU. W PRZYPADKU ZAKŁADANIA MULTIKONT, BAN BĘDZIE PERMANENTNY. 10. Zwycięzca sierpniowej edycji MTU! zostanie nagrodzony na okres jednego roku rangą Stylista uroków lata (TS2)/Stylistka uroków lata (TS2); Stylista uroków lata (TS3)/Stylistka uroków lata (TS3) w wybranym przez siebie kolorze. UWAGA! W przypadku zbyt małej ilości chętnych (poniżej dwóch na jedną kategorię) konkurs zostanie zawieszony. ![]() SZCZEGÓŁY KONKURSU: Jadźka Kowal uwielbia swoją pracę - od kilku lat pracuje jako pielęgniarka w miejscowym szpitalu. Chętnie zajęłaby się dalszym rozwojem kariery, jednak w głębi duszy czuje, że przez swoje ambicje zawodowe zaniedbuje rodzinę. Pierwsze promienie słońca zmusiły ją do refleksji: słoneczne lato to przecież idealny czas na poprawę stosunków z najbliższymi! Letnie wyjazdy pozwalają na regenerację sił i naładowują simów pozytywną energią. Wspólny wypoczynek z dala od zgiełku zakorkowanego miasta potrafi zdziałać cuda! Pomóż Jadźce urzeczywistnić wakacyjne plany i spraw jej na tę okazję świeży, młodzieńczy wygląd, dzięki któremu wszystkie troski odejdą w niepamięć a ona sama wreszcie poczuje się szczęśliwa i wypoczęta u boku kochającego męża i dwójki dokazujących dzieciaków! Morgana Wolff postanowiła się zbuntować i wbrew woli męża wyjechać na upragnione wakacje! Rutyna, która zaczęła wkradać się w ich małżeństwo i pracoholizm Thorntona, zaczęły ją powoli przytłaczać. Jak na artystyczną duszę przystało, Morgana nie ma zamiaru się oszczędzać - chce wreszcie poszaleć i dać się ponieść beztroskiej zabawie, która niewątpliwie jest znakiem rozpoznawczym letnich upałów. Zafunduj jej niezapomniany, wakacyjny look, który poruszy serca męskiej części plażowiczów! Spraw, aby zapracowany Thornton zzieleniał z zazdrości, oglądając zdjęcia swojej żony, szalejącej na falach wśród sympatycznych mieszkańców wyspy! Simki do pobrania 1. JADŹKA KOWAL (TS2) 2. MORGANA WOLFF (TS3) A więc, drodzy forumowicze - do dzieła! Mam nadzieję, że uczestnictwo w konkursie będzie dla Was przyjemnością. Życzę wszystkim wspaniałych pomysłów i cudownych metamorfoz, które nacieszą oko reszty naszej forumowej społeczności! ![]() Chciałabym również serdecznie podziękować Liv i Gingersowi (Irreplaceable) za pomoc w konkursie i przetransportowanie Jadźki na Sendspace'a ![]()
![]() |
#2 |
|
![]()
Hej, mam pytanko, wywaliłam wszystkie skiny jakie znalazłam w packages i dalej mam ten defaultowy..nie wiem jak on się nazywa i czy mógłby zostać?
http://i.imgur.com/07Qxw.jpg przepraszam za kłopot ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 11
|
![]() A ja mam takie pytanie odnośnie podsyłania Tobie pracy. Czy to mają być wyłącznie linki do zdjęć, czy np. muszę napisać to w takiej postaci, jakbym sama chciała wstawić posta, tzn. z całym formatowaniem [img], [center], [color] itp., itd., żebyś tylko skopiowała to i wstawiła bez żadnej dodatkowej pracy? (mam nadzieję, że rozumiesz, co mam na myśli
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
|
![]() Cytat:
A, i nie ma żadnego problemu, od tego jest ten wątek, aby pytać i zgłaszać swoje wątpliwości ![]() Cytat:
![]() |
#5 |
|
![]()
Niech mi ktoś, proszę, wytłumaczy, dlaczego nie można używać soczewek? To nie jest ingerencja w geny, to tylko soczewki. Jeśli my możemy za ich pomocą zmienić kolor oczu, to czemu simy nie mogą?
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
tak do skin od ephemery, wywaliłam go, ale jest jeszcze jakiś inny, pod tajemnicza nazwą
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
@vatri: a ja się zastanawiam, dlaczego można stosować wszystkie maski oprócz masek na nos. Moim zdaniem to jest taka sama ingerencja w wygląd jak np. zmarszczki.
Ale ja mam jedno pytanie: czy mogę mieć default cienia do powiek jaki jest na oryginalnej simce? Tak czy siak go zmienię, więc po metamorfozie go na mojej pracy nie będzie. A trochę ciężko mi go znaleźć w folderze downloads. |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
http://i.imgur.com/aCGqi.jpg
usunęłam wszystkie podejrzane nazwy i eskiny i w ogóle skiny , a dalej jest jakiś inny... zrobiłam tylko jedną fotkę na szybko :x |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnie dwa zdania kieruję właściwie do wszystkich - jeśli z jakiś powodów nie możecie użyć wizerunku któregoś sima przed metamorfozą, skorzystajcie z moich fotek. Cytat:
![]() @down: Masz dużo czasu, więc sądzę, że coś wymyślisz ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 18.08.2012 - 11:22 |
||||
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
jasne, ale jeszcze się nie zdecydowałam
![]() ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |