![]() |
#181 |
Reputacja: 10
|
![]()
tak się zastanawiałam - skoro są plany simów online to myślę, że trudno będzie rozgrywkę online pogodzić ze starzeniem się postaci i tworzeniem rodzin
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
|
![]()
Wtedy nie zrobili fortuny to teraz też by raczej to nie wyszło ;p Chyba, że byłoby to podobne do pewnej gry internetowej, właśnie bardzo podobnej do simsów, nie pamiętam nazwy, ale przechodzą przez nią ogromne, realne pieniądze.
A ze starzeniem się to dlaczego by nie? Słuchaj, gdyby ustalili jeden tylko próg wiekowy, ale jakiś dłuższy taki coś jak życie epickie w TS3, to każdy by zdążył pograć ![]() ![]() Z drugiej strony - wyszkolenie takiego sima, nauczenie go umiejętności itd to jest sprawa dużo szybsza i prostsza niż wyszkolenie wojownika w jakimś MMO więc śmierć sima ze starości, gdybyśmy nie wchodzili do gry przez długi czas, nie byłaby aż tak bolesna, bo wyszkolenie nowego sima nie byłoby specjalnie trudne. Plus to, że użytkownicy The Sims to grupa specyficzna, dość łatwo nudzą się jedną postacią i albo tworzą nowe albo grają potomkami tej postaci, więc takie starzenie się simów bez naszej ingerencji nie miałoby jakiegoś specjalnego wpływu na grę ludzi ![]() ![]() Oczywiście majątek sima i jego wszelkie zdobyte przedmioty zostawałyby dla gracza i mógłby go rozdysponować pomiędzy nowego sima, albo pomiędzy rodzinę tego zmarłego. Ja sobie nie wyobrażam teraz niestarzenia się simów, dla mnie to konieczność bo gram zawsze pokoleniami ![]()
![]() |
#183 |
|
![]()
że niby simy mają się nie starzeć? Niby jak to ma wyglądać? Jakoś nie wyobrażam sobie tego o.O
I jeżeli chodzi o zmiany jakie mogłyby być w TS4, to mnie bardzo denerwuje siatka w trybie budowy i kupowania -.- Nie raz chciałabym poustawiać meble albo przedmioty, nie trzymając sie siatki, ale nie mogę. Albo zbudować ściany' które nie bedą kwadratowe i takie kanciaste ;/ Wiem, że są kody i korzystam z nich, ale mimo to nie spełnia to moich wymagań ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
|
![]()
Siatka w stawianiu mebli nie przeszkadza, przecież w trójce wystarczy wcisnąć alt i stawiasz gdzie chcesz pod dowolnym kontem, możesz obracać mebel jak Ci się podoba ;p Jedyne w czym siatka przeszkadza to w ścianach, niby w trójce podzielona jest na mniejsze kwadraty ale nie zmienia to sposobu stawiania ścian, a tylko stawiania mebli. A fajnie by było, jakby jeden segment ściany nie zajmował minimum 1 kratki a np. 1/2 byłoby już fajnie, a jakby to było 1/4 kratki to już wystarczająco myślę
![]()
![]() |
#185 |
|
![]()
Przy The Sims 4 nie powinni robić, jak przy 3, czyli dawać do internetowego sklepu ciekawe obiekty, które były w poprzedniczce np. krowo-kwiat.
![]() |
#186 | |
|
![]() Cytat:
The Sims 1 = tylko oficjalne dodatki, typu "Światowe Życie", "Randka". The Sims 2 = oficjalne dodatki + zestaw akcesoriów, w które można było się zaopatrzyć, wydając kolejne 30zł. The Sims 3 = oficjalne dodatki + akcesoria (droższe nawet niż w przypadku TS2) + internetowy sklep Store... Nasuwa się w takim razie pytanie: czym zaskoczą nas w The Sims 4? Może oprócz tego, co napisałam wyżej, zaczną wyciągać od nas kasę na DLC? ![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
Dwójka - 2 sposoby Trójka - 3 sposoby Czwórka - 4 sposoby Czwarty sposób zarobku - podwyżki cen , ale znając Ea... Czasami chcę wracać do starej , dobrej jedynki , której już nie mam.
![]() |
![]() |
#188 |
|
![]()
@ultraviolence: To strach myśleć co by było w The Sims 5...
![]() |
#189 |
|
![]()
Po tym co piszecie to lepiej byłoby sobie wyciąć zielony diament i w realu bawić się w TS O.o nie za dużo wymagacie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
|
![]()
To trochę dziwne. Nie wyszło jeszcze wszystko z the sims 3 i gracze pożądnie się jeszcze nie nagrali a już pojawia się dyskusja na temat the sims 4.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|