Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.02.2013, 19:04   #1
Misiaa12

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Teddy ze stali

I ja też się pomyliłam, bo myślałam, że ta jego żona w jakiś sposób ożyła. I tu myśle sobie jak to zniknęła on spokojnie odpoczywa.

Oj tam ten jego syn nie jest aż taki zły. Kiedy rozmawiali w samochodzie i opowiadał o Marku myślałam, że jest to jakiś nieprzyjemny sim. Ale widać, że nie miły, żona bardzo uprzejma, dom niezły. Cóż to takiego przecież tatuaże nie świadczą o człowieku.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.02.2013, 20:59   #2
iness92

Napisałam Ci taki długi i ładny komentarz, aż tu nagle przeglądarka mnie wylogowała jak chciałam dodać.

Ciekawa sprawa z tym duchem żony, dobrze, że mogą się kontakować nadal, widać , ze ma na niego dobry wpływ
Co do tatuaży to podzielam zdanie Teodora, nie przekonują mnie, ale widać taki miał byc Mark.
Ciekawe jak rozwinie się dalej ich relacja, miejmy nadzieję, że znajdą wspólny język. Zastanawia mnie tylko komentarz dziadka odnoscie tego, że w Marku widać jego krew, odpowiedział tak wymiająco, czyżby kryła się za tym jakaś pikantna historia z przeszłości?
Wiceprezydent, nie wice prezydent.
Ogólnie odcinek fajny, 'jestem jak najbardziej na tak' czekam na next!
Wybacz, że taki chaotyczny komentarz, ale zdenerwowałam się tym utraconym poprzednim i już nie mam cierpliwości.

''Już tyle słońc wzeszło tylko jeden raz,
Już z tylu stron zapłonęły ognie gwiazd,
Już tyle miejsc zapomnienia pokrył kurz,
Wiem, co to jest, lecz się nie zatrzymam już.''
iness92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2013, 16:04   #3
Myrtek

Reputacja: 15

Heloł Juhasku mój najukochańszy!

Masz tu mój komentarz, wreszcie!

Świetne opowiadanie. Chyba mnie jako jedynej nie zraziła polityczna gadka na początku.
Śmiem twierdzić, że świetnie to opisałeś.
Po raz kolejny tworzysz coś niepowtarzalnego i znacznie wyróżniającego się wśród wielu liniowych historii na forum.
To trochę dziwne, że tytułowym bohaterem jest staruszek, bo szczerze mówiąc jest to moja najmniej lubiana grupa wiekowa w simsach. Jednak Ty sprawiłeś, że zabieg ten jest intrygujący.

Mark - niezbyt podoba mi się jego tatuaż, ale dodaje mu to pazura!
Jest naprawdę przystojny i męski... dlaczego więc ma tak przeciętnej urody partnerkę? Są bogaci, więc niech zafunduje jej dobrego stylistę, manicurzystkę, pobyt w spa, bo... no wiesz.

Duch żony? Czegoś takiego na forum nie było. Na początku myślałam, że może wkradł Ci się błąd, bo przecież żony nie ma, ale jak Marek zapytaj się, z kim ojciec tak zawzięcie dyskutował, to się wreszcie zorientowałam.

Piszesz przemegaświetne opisy. Opisujesz wszystko krok po kroku i w naprawdę wciągający sposób. Tworzysz naturalne dialogi, a nie jakieś literacki cuda, to dobrze!
Zajrzyj sobie jednak na jakieś strony, gdzie pisze w jaki sposób pisać poprawnie dialogi i wtedy będzie już perfekcyjnie wręcz.

Z zapartym tchem będę czytać następne odcinki.
stare 10.02.2013, 14:11   #4
Avis

Nie ma to jak nie przeczytać prologu( Avis jest zdolna, Avis jest ślepa) i radośnie przeczytać pierwszy odcinek, radośnie nie rozumiejąc, a raczej nie widząc( jak już było wspomniane, Avis jest ślepa) niuansów, takich jak fakt, że żona Teddy'ego jest duchem.
Twoja stara historia była ciekawa, a i ta się na taką zapowiada. Ładnie opisujesz, a chyba masz wyobraźnię, jeżeli o fabułę chodzi( chociaż ja wiem, że tamta dziewczyna szła z miodem do babci!). Więc... czekam. Czekam, gdyż jeszcze nie mam dokładnie pomysłu o czym będzie "Teddy ze stali", ale kiedy to odgadnę( a wiesz, że jestem w to dobra ) to się z Wami podzielę! Radośnie zresztą! Pytanie tylko czy to ma być obyczajówka, czy nie?
stare 10.02.2013, 21:51   #5
Juhas

Cytat:
Napisał Avis Zobacz post
Pytanie tylko czy to ma być obyczajówka, czy nie?
A tam obyczajówka Myrtuś się zabrała za romanse, to ja zrobię sobie operę mydlaną, a co!
stare 11.02.2013, 18:39   #6
Mile

Szkoda mi bylo tamtej twojej opowiesci, byla niezla. Teraz tez sie ciekawie zaczyna, motyw z bylym prezydentem jest bardzo intrygujacy, co taki czlowiek moze robic na emeryturze, na pewno nie chce sie dac odsunac na dalszy tor.

Oby pobyt u syna pomogl im we wzajemnych relacjach.
Mark bardzo przystojny i ma bardzo mila zone.

Mam nadzieję, że pojawiająca sie zona nie jest zapowiedzią choroby psychicznej u pana byłego polityka.

Czekam na next. Jak zwykle ciekawego odcinka.
stare 11.02.2013, 19:03   #7
Kicaj

Na wstępie chciałam zaznaczyć, że polityka to mój konik, więc strzeż się!

Poza tym bardzo fajna historia, ciekawie się zapowiada. Już na samym początku zaciekawiłeś... duchem! Wgl. jaki za mnie nieogar.. dwa razy przewinęłam zanim się kapłam o co tak naprawdę chodzi

Ładnym językiem operujesz, przy czym nie zapędzaj się w epitety - nie musisz
Zapis dialogów pada, zdania powinny być częściej przerywane kropkami - tyle ze strony technicznej.

Bardzo mi się podoba, będę wpadać

Ostatnio edytowane przez Kicaj : 11.02.2013 - 19:46
Kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania