Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Videostory

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 21.01.2013, 00:10   #11
Sqiera

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Ostatnia Podroz

Obejrzałam wszystkie odcinki, więc teraz mogę pokusić się o mały komentarz.
Może zacznę od tego, co mi się rzuciło w oczy najbardziej.

Nie używa się zwrotu "W każdym bądź razie", Powinno się mówić "w każdym razie", ewentualnie "bądź co bądź".
Nie wiem czemu przyjęło się to do naszego języka, ale nie jest to poprawne.
Niekiedy wkrada się również literówka, ale sporadycznie. Niemniej jednak staraj się tego pilnować.
Druga sprawa, co mnie denerwuje to białe napisy. Niezbyt wyraźnie je widać, gdy akcja dzieje się na wolnym powietrzu, lub w jasnych pomieszczeniach... ogólnie tam gdzie jest jasno. Były momenty, że musiałam zatrzymać odcinek, aby dojrzeć co tam jest napisane. (ale ja jestem ślepa, więc się nie przejmuj ;p)

No dobra, to tyle złego z mojej strony, teraz trochę posłodzę :p
Generalnie to serial bardzo mi się podoba. Były elementy zaskoczenia, jak i również zaśmiałam się w kilku miejscach.
Na przestrzeni odcinków widać jak udoskonaliła się twoja technika pod względem kręcenia. Płynne przejścia między scenami, efekty specjalne... naprawdę podziwiam to, że masz w ogóle czas i chęć się tym zajmować.

Muzyka również fajna. W pierwszych odcinkach niezbyt mi się podobała, ale im dalsze odcinki, tym była lepsza. Szczególnie spodobał mi się trailer (o ile można go tak nazwać) do sezonu II i tamta piosenka.
I tak a propos muzyki.... Bo ktoś usłyszał, że oglądam twój serial i właśnie pytał mnie skąd ta muzyka jest, bo tej osobie wydała się jakaś znajoma. Więc chciałam zapytać czy to jest czyjeś, czy sam to skomponowałeś (mam na myśli melodie instrumentalne w kilku ostatnich odcinkach).

Heh... no to chyba będzie wszystko.
Powodzenia w kręceniu dalej, a no i pewnie tu jeszcze zajrzę, jak pojawii się coś nowego.

Ostatnio edytowane przez Sqiera : 21.01.2013 - 00:28
Sqiera jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania