Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak dużą ilość dzieci mają mieć Darek i Natalia?
Trójkę 1 5.26%
Czwórkę 4 21.05%
Adopcja 3 15.79%
Wyzwanie ile się tylko da 11 57.89%
Głosujących: 19. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.02.2013, 18:21   #811
Mile

Reputacja: 10
Grin Odp: <3 Rodzinki Eyvee <3

Przejrzalam twoje piekne zdjecia czarne, niepokojace i tajemnicze a efekt z tymi kwiatami cudowny.

Cały czas czekam na rozmowe pomiedzy Trevorem a tajemnicza wrozka. W bonusie ladnie razem wygladaja, czy juz ich cos laczy? Niech mu wreszcie powie dlaczego go obserwuje.

Czekam na nastepny, troche dluzszy odcinek.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.02.2013, 20:25   #812
eyvee

Domyślnie Odp: <3 Rodzinki Eyvee <3

Ok wstawiam kolejne zalegle zdjecia ogolnie mial z tego powstac dramat, ale, ze sie pogubilam wstawie "mniej wiecej" kolejnosc fotek taka, jaka powinna byc - sytuacji tez dokladnie nie pamietam, wiec opisze je krociutko.
Ogolnie inspirowala mnie ta oto melodia - gdybym potrafila zrobilabym z tego videostory
http://www.youtube.com/watch?v=b7F6--Aw5hk

Rodzina Marville

Trevor prawie codziennie spedzal czas w parku...bardziej niz simow wolal zwierzece towarzystwo.

Dalej trenowal magie, by stac sie najlepszym czarnoksieznikiem.

Ale skupienie Trevora przerwaly dobrze znane dzwieki - trzepot skrzydel i lekkie kroki po osniezonej trawie....

Trevor tym razem postanowil nie biegnac na oslep, lecz postanowil sie ukryc za skala...

I nagle zobaczyl ja.....

Zanim zdarzyl cos powiedziec wrozka cos wymamrotala, ze ten znowu wyczerpal cale zasoby magicznej mocy i powinien lepiej jej uzywac...

I nagle w jednej chwili Trevor odzyskal cala moc....to bylo niesamowite. Owszem slyszal, ze wrozki maja duze zdolnosci regeneracyjne, ale nie do tego stopnia...

Po chwili namyslu Trevor walnal prosto z mostu, nawet nie myslac co mowi - zaproponowal jej by nauczyla go tej magii, chcial ja zawsze spotkac odkad wyczul ja po raz pierwszy...

Wrozka zmienila troche nastawienie i nie chciala z nim nigdzie isc...przeciez nie mogla go nauczyl tej magii, wrozki maja swoj wlasny kodeks, ktorego nie moga zlamac...Trevor naciskal dalej, probujac przekonac wrozke..

...ciemnowlosemu nie bylo latwo przekonac wrozke, co chcile mial wrazenie, ze ona go przytlacza, a zarazem nie moze oderwac od niej wzroku....chociaz wyglada na normalna simke....juz nawet probowal z nerwow wziasc ja sila...

Na nieszczescie chlopaka czar odbil sie od wrozki prosto w niego..wywolujac u niego odnosne "odglosy zoladka" - co za ponizenie...

Wrozka z poczatku przestraszyla sie Trevora i jego zachowania, ale wyczula w nim niepewnosc i zaczela sie smiac z biednego mlodzienca.

Trevorowi nie bylo do smiechu - wkoncu, kiedy odnalazl wrozke o ogromnej mocy magicznej, okazala sie ona jakas mloda dziewczyna lubiaca wyglupy, ktora na dodatek nic sobie nie robi z pogrozek i nacisku chlopaka.

Wrozka przedstawila sie Trevorowi - okazalo sie, ze ma na imie Angela i wychowala sie w Edoras - krainie wrozek i elfow. Trevor chcial tylko jednego - poznac jej magie, ona zas nie robila sobie nic z prosb chlopaka i zaproponowala mu sie troche odprezyc i mniej sie zloscic...

No coz...Trevor nie mial wyboru - podazal za wrozka. Oznajmil jej, ze nie zostawi jej dopoki nie zmieni zdania, byl uparty tak samo jak ona...

Doszli nawet do parku, gdzie Angela probowala wyciagnac potajemnie zabawki z automatu....
"O boshe...."- pomyslal Trevor.

Podczas wystepu w parku Trevora podkusilo, zeby zamienic i meczyc biednego organizatora..

Potem zobaczyl smaczny kasek....pania paparazzi, ktora pstrykala mu zdjecia bez jego pozwolenia xD Bidulke teraz beda straszyc duchy

Nagle Trevor zorientowal sie, ze stoi....w samej bieliznie!

Wrozka odparla, ze nie moze sie tak wrednie zachowywac, bo moze tego pozalowac i to gorzej, niz stanie w samych gaciach wsrod gapiow...powinien robic dobry uzytek ze swych zdolnosci....i tak pojechala mu po ambicji

A to.....zostawie bez komentarza xD xD

Trevor musial sie wyzyc i.....padlo na balwana O.o
"Fikasz koles?!..."

Angela chcac dac dobry przyklad jak powinien uzywac magi dla dobra innych, rzucila na pobliskego sasiada czar piekna wewnetrznego.....ale....

Nie wyszlo tak jak chciala

A Trevor mial z tego niezla polewke i przez cala droge smial sie z biednej Angeli.

Zanim sie obejrzeli czas uplynal bardzo szybko miesiac za miesciacem, az nastala ktoras zima....Trevor dalej meczyl Angele, by ta nauczyla go magii, a ta dalej wodzila go za nos Koniec koncow zamieszkala u Trevora, ktory nie dawal jej zyc.

Angela teraz miala wiecej czasu dla jednorozca i spedzala z nim duzo czasu.

Trevor nadal sie nie poddawal i probowal poznac coraz to trudniejsze zaklecia.

Odwiedzil nawet zakazana biblioteke czarnej magii...

Oczywiscie musial nauczyc sie tez jakiegos "dobrego" zaklecia, bo inaczej Angela zrobilaby z niego sito, jakby wrocil do domu - babka byla silna nie ma co, nawet jesli na to nie wyglada.

Czy Trevor wkoncu da spokoj Angeli? Czy wrozka nauczy mlodzienca magii? A moze wydarzy sie cos zupelnie innego, co odmieni zycie czarodzieja i kwiatowej istoty?

CDN

Wiem nudne xD
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.02.2013, 20:40   #813
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Cytat:
Napisał eyvee Zobacz post
Wiem nudne xD
A co ty tam wiesz Świetne jest

Ciekawa jestem czy między nimi zaiskrzy, w końcu już ze sobą zamieszkali. Haha, podoba mi się to, jak sobie robią na złość, spotkały się dwa uparciuchy No i to, że Trevor boi się Angeli, kto by pomyślał..

TO zdjęcie mnie rozwaliło po prostu I jeszcze wcześniej ta mina Trevora, gdy został w samych gaciach

czekam na więcej
stare 11.02.2013, 21:36   #814
Misiaa12

W końcu ktoś nauczy Trevora porządku. Nie może cały czas robić komuś na złość,
dlatego, że jest w złym humorze.
Kara stania w samych gajtach, no no no. Ale wróżka pewnie nie zrobiła tego tylko
dla kary, co widać na jednym zdjęć.
Oł zamieszkali ze sobą, nieźle. Ja tam sądze, że tym czymś co odmieni życie czarodzieja, będzie miłość.
stare 12.02.2013, 12:05   #815
iness92

Ojj, ten Trevor ma zbyt duże ambicje chyba, one mogą go sprowadzic na złą drogę... Dobrze, że jest Angela, ona powinna pomóc chłopakowi zrozumieć co jest dobre a co złe
Miejmy nadzieję, że się w sobie zakochają

''Już tyle słońc wzeszło tylko jeden raz,
Już z tylu stron zapłonęły ognie gwiazd,
Już tyle miejsc zapomnienia pokrył kurz,
Wiem, co to jest, lecz się nie zatrzymam już.''
iness92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2013, 19:02   #816
Fallen

Reputacja: 11

Mina Trevora, gdy stał w samych gaciach mnie rozwaliła xD No i TO!
Całe szczęście, że w życiu Trevora pojawiła się Angela. Wydaje mi się, że ona sprowadzi go na dobrą drogę, a może i coś zaiskrzy? Mam nadzieję, że tak będzie! Kolejną sprawą jest to, iż uwielbiam wróżkę za "karę", Trevor w samych gatkach wygląda słodko :3 xD
To, że zamieszkali ze sobą to fakt, że MUSZĄ BYĆ RAZEM, nooooooo. Pasują do siebie!
Czekam na kolejny odcinek :>
stare 14.02.2013, 14:43   #817
eyvee

Dziekuje wszystkim za komentarze ;]
Oto kolejna porcyjka zdjec, bez zadnej konkretej kolejnosci. Powiem szczerze, chce juz dzieciaka xD

Rodzina Marville

Angela bawiaca sie z wilkolaczka w jakims pubie.

Trevor w tym czasie...no coz ;p

Trevor i jednorozec.

Chlopak nie chcial sie przyznac, ale towarzystwo dobrej Angeli mial niemaly wplyw na jego zachowanie.

Szczerze coraz czesciej myslal o Angeli jako kobiecie, niz wrozce, ktora posiada ogromna moc...

Trevor i jego akrobacje.

Pewnego zimowego wieczoru Trevor wraz z Angela i jednorozcem odwiedzili park w miescie.

Gadali, gadali i gadali... <jak to im zazwyczaj kaze >

A tu nagle <bez mojej ingerencji QQ> Trevor pocalowal Angele....o zong xD

No to teraz on i ona maja o czym myslec

Wszystko szlo w dobrym kierunku - do pewnego momentu.
Trevor cwiczyl jedna z potezniejszych zaklec no i pech chcial, ze zaklecie sie odbilo....

Dla Trevora to byl koniec...

Angela poczula co sie dzieje, ale nie zdarzyla na czas...

Smierc zabrala Trevora, nie litujac sie nad nim za jego zle uczynki.

Angela nie tracila czasu i poszla do ogrodu wrozek, by spotkac sie z medrcem i odzyskac jakos Trevora.

Owszem odzyskala ukochanego...ale jako ducha.

W tym momencie Trevor zrozumial jakie prowadzil zycie i czego zalowal. Gdyby mogl dalej zyc zmienilby sie dla innych, dla siebie i dla Angeli.

Angela chwile sie wahala, ale po chwili....stalo sie cos nieoczekiwanego - zaklecie rzucone przez Angele ozywilo Trevora, tym samym pozbawiajac wrozke wiekszosci mocy magicznej.

I nastala wiosna....kwiaty zaczely kwitnac, drzewa ubieraly sie w zielone listki, a slonce wznosilo sie milo na niebie.

Angela byla teraz mala, nic nie znaczaca i slaba wrozka, ale za to szczesliwsza niz kiedykolwiek.

Trevor stal sie troszke bardziej pogodny i zmienil stosunek do Angeli - zrozumial, ze nie moc i sila jest najwazjesza w zyciu...
Ich milosc kwitla wraz z paczkami kwiatow i rosnacych roslin w malym ogrodku Angeli

CDN

Ostatnio edytowane przez eyvee : 14.02.2013 - 16:19
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2013, 15:02   #818
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Alee faaajnie
I ten pocałunek
W końcu są razem, chociaż przez sekundę się przestraszyłam, kiedy Trevor umarł..
No, skoro ich miłość tak pięknie kwitnie, to niech wyda teraz owoce
Czekam na tego dzieciaczka!
stare 14.02.2013, 15:04   #819
Sqiera

Cytat:
Napisał kedziorek92 Zobacz post
Alee faaajnie
I ten pocałunek
W końcu są razem, chociaż przez sekundę się przestraszyłam, kiedy Trevor umarł..
No, skoro ich miłość tak pięknie kwitnie, to niech wyda teraz owoce
Czekam na tego dzieciaczka!
podpisuję się pod słowami kędziorka
Ciekawe, czy Trevor naprawdę wykorzysta to, że dana mu była druga szansa i się zmieni
stare 14.02.2013, 15:12   #820
Słodki Pan Ciastek

Reputacja: 14

Uwielbiam twoje zdjęcia

Śmierć się nie ulitowała nad Trevorem Zaraz wpiszę kod "testingcheatsenabled on" i śmierci nie będzie

Angela tak się dla Trevora poświęciła. Jak zacznie broić to nie wiem jak Angela sobie poradzi...
Oby wszystko poszło w dobrym kierunku.

Czekam na next.
Słodki Pan Ciastek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania