|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Pamiętajcie, że wszystkie te informacje dotyczą CAS, czyli tworzenia sima, tego co mamy na początku tworzenia rodziny a nie rozrodu w rozgrywce.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Hello wszystkim.
Tak sobie czytam wasze komentarze i o czym dyskutujecie juz od jakiegoś czasu. Naprawdę podziwiam ile macie czasu i ile emocji budzi zwykła gra. No może nie taka zwykła. Sama gram w simsy bo mnie uspokajają i odprężają. I trzymam rękę na pulsie nowej odsłony. I musze powiedzieć że choć rzeczywiście wydaje się że grafika w TS4 bedzie kreskówkowa to simy sie mi podobają i napewno zagram co najmniej w podstawkę. Mam już zamówienie na this extra edition. Jestem fanem simów od jedynki i nie wyobrażam sobie że mogłabym po prostu zlekceważyc nowa edycję. Jak powiedziała bodajże anie, grafika jest ważna i w grze musi byc to coś co pociaga lub odpycha, Od trójki odpychał mnie właśnie wygląd simów. Raził moje poczucie tego co jest ładne. I nic nie mogło tego zmienić. Choć kupuję dodatki do TS3 choćby dla siostrzenicy żeby zobaczyc i przekonać sie co EA znowu wymyśliło. Nie wiemy nic niestety o ważnych elementach gry w TS4 tylko dyskutujemy grafike ale po ostatnim filmiku o tworzeniu Belli Goth jestem entuzjastką pełna optymizmu. Strasznie mi sie podoba to że można sobie wybrac sposób w jaki sim sie porusza. Trójkowe simy pod tym względem były straszne. TZn w poruszaniu się. A nawiązując jeszcze do tego co pisaliście że EA nawet pewno nie wie o istnieniu tego forum.... a mówiłam lata temu żeby zebrać pomysły i napisać do EA. Wziąść sprawy w swoje ręce... Nadal nie jest za późno. Tak to przynajmniej mielibyśmy świadomość że coś zrobiliśmy.... No nic ... to tylko taka luźna uwaga. Dyskutujmy nadal....
|
|
|
#3 |
|
|
simka334player, faktycznie sporo czasu poświęcam śledzeniu newsów i tematów, dotyczących czwórki, ale zamierzam przestać to robić, kiedy już uznam, że wiem o niej na tyle dużo, by mieć o niej jako taką opinię, a na tyle mało, bym dopiero po tym jak sama zagram mogła odkryć świat gry, niespodzianki i smaczki. Nie chcę już przed premierą wiedzieć o wszystkim co będzie w The Sims 4. Oczywiście niefajnie też kupować w ciemno, więc czekam na E3, a potem zdecyduję czy będę śledzić niektóre newsy (zależy czy twórcy podadzą pełniejsze, konkretne informacje o rozgrywce już na E3 czy też nie).
Co do grafiki, teraz już niemal na pewno wiem, że niewiele rzeczy mi w niej przeszkadza; na niektórych zdjęciach Simy wyglądają lalkowato, ale można też stworzyć ładne i naturalnie wyglądające postaci. Kreskówkowy styl jest sympatyczny i choć może niezbyt oryginalny to nie widzę powodu, by ciągle się go czepiać. Jeśli chodzi o mnie, przekonałam się już do wyglądu czwórkowych postaci. Myślę, że realistyczne Simy i realistyczne otoczenie zupełnie nie pasują do koncepcji serii. Simsy to nawet nie tyle gra, a narzędzie do kreowania własnych historii, rozbudzające kreatywność i dające możliwość niemal dowolnego kierowania postaciami, dostosowywania wszystkiego itp. Wolę aby było to zabawne i barwne, a nie megaprawdziwe, a co za tym idzie przygnębiające. Taką realistyczną wersję Simsów już mamy i jest nią nasze własne, codzienne życie. simka334player, też odprężam się przy tej grze, choć obawiam się, że czwórka będzie zbyt uproszczona i dziecinna. Co do listy, którą mielibyśmy wysłać, ludzie z EA na pewno są zasypywani taką ilością różnych propozycji co do nowej odsłony gry, że tysiące z nich ginie pod stertą innych. Twórcy i tak robią wszystko po swojemu, bo jakby mieli to wszystko czytać to by się zupełnie pogubili. Muszą mieć skonkretyzowany plan, które nie będzie podlegał zbyt licznym modyfikacjom. Z czasem dodają niektóre opcje, o które proszą ich fani, ale raczej w dodatkach, albo co gorsza, w Store. Czwórka? O tak, będzie fajnie... Ale cenę za to poniesiemy wysoką, to na pewno.
Ostatnio edytowane przez Piwusia : 26.05.2014 - 15:04 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Zabawny jest komentarz ze mamy za dużo czasu i śledzimy informacje o TS4 umieszcozny na.. forum o TS. Przeciez całe to forum jest stricte hobbistyczne i całe można by podsumować zdaniem "ludzie mają za dużo czasu". Generalnie ludzie tak już mają, że nie przejmują się tylko rzeczami praktycznymi, jedzeniem, spaniem i pracą ale też bardziej abstrakcyjnymi dobrami takimi jak rozrywka, sztuka, kultura, itp.
Co do listu do EA, po pierwsze za późno, po drugie gry się testuje najpierw na odbiorcach (oczywiście EA na graczach z Polski nie testuje, ale testuje), daje się im jakieś wczesne wersje gry i pyta o zdanie, oni wszystko to robią. Poza tym fani mają to do siebie że chcą zupełnie różnych rzeczy, które często im wydają się fajne a tak na prawdę nie działałyby w grze. Wiele z "pomysłów fanów" jest albo zwyczajnie głupich, albo z jakiegoś powodu nie zadziałyby. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 22
|
|
|
|
#6 |
|
Reputacja: 12
|
mam nadzieje że zrobią coś z tą grafiką, bo na razie wygląda jak animowany świat barbie
![]() zagranico
|
|
|
#7 |
|
Administrator
Reputacja: 102
|
W sumie wygląda zabawnie. W sumie.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Urocza kreskóweczka... Gdybym miała 12-13, byłabym prze szczęśliwa, mogąc grać w takie coś. Ostatecznie gram w niektóre gry konne i większość to w/w przedział wiekowy, ale nie ma niczego ładnie wykonanego w tej tematyce, więc gram w to, co jest. Mogłaby jeszcze jakaś firma zrobić grę o hodowli ptaków egzotycznych, budujesz wolierę i trzymasz w niej co zechcesz. Ale to już off top.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
NA CO JA PACZĘ?!
Wczuwam się w rolę przedstawicielki grupy wiekowej, do której kierowana jest ta gra Nigdy nie myślałam, że będę mogła tworzyć scenerię niczym z bajek Disneya! No i te domki są jakieś... dziwne. Cała ta gra jest dziwna. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Czyli co? Zakładacie że nowe simsy będą tylko dla przysłowiowych gimnazjalistek? dziecinne i beznadziejne?
Cóż, mnie sie wydaje że simy muszą ewoluować czyli rozwijać sie i że nie ma powrotu do tego co było. Choć mam nadzieję że włączą w TS4 wszystkie dobre elementy poprzedniczek. Ja jakoś myślę że będzie ok. Na pewno wyciągnęli wnioski z porażki TS3 ( inna ekipa robi te nowe simsy). Poczytałam trochę na forach i ludzie masowo narzekają na trójkę. A jestem pewna że EA śledzi to co się na nich dzieje. Może akurat nie to co simka334player ma do powiedzenia ale na pewno kierują się opiniami fanów. Jasne że nie sa wstanie dogodzić wszystkim i musza wypośrodkować. Ja jak to juz powiedziałam tak czy inaczej kupię TS4 nawet w ciemno. Jak na prawdziwego fana przystało. A czy będę w to grac, sie okaże. Poza tym wierze w kreatywność fanów i moderów. Dzieki nim wiele można w tej grze zmienić tak żeby bardziej odpowiadała indywidualnym gustom. I to jest takie świetne w tych simach. Każdy może mieć własny styl grania. Choć zauważyłam że te style się zmieniają zależnie od odsłony simów. Mój styl grania w TS1 nie pasował do TS2. O TS3 w ogóle nie wspomnę. Tam można było sie tylko zachwycać grafiką. Jak obrazem który powiesisz na ścianie i możesz sie na niego tylko paczeć ( że zacytuję Liv!). Rany jakie te Cztery pory roku sa śliczne. Te jesienne mgły! Szkoda że nie można w tę grę grać. Napewno TS4 będzie zmuszało do zmiany stylu równiez. Ale przecież chodzi o postęp. No nie?
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|