Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.05.2014, 20:21   #1
kakalia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

To jest świetne! Zawsze uwielbiałam budować w Simsach, a teraz będzie to jeszcze większa zabawa. Tylko ciągle mam wrażenie że te meble i wszystko już było...

Na samym filmie można wyłapać rożne ciekawostki. Zwróciliście uwagę na te kolorowe napoje czy też drinki? Simowie mieli je do posiłków jak i same.
kakalia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.05.2014, 22:38   #2
Mamełe

Filmik mi sie podoba, ma dużo informacji, ale tempo dla mnie zbyt szybkie. Miałam nadzieję, że będzie dłuższy
Podoba mi sie modelowanie dachu, okna na różnej wysokości (mam nadzieję, że zasłony też będzie można wieszać na różnej wysokości)
Dom Ćwirów jest w porządku, ale jakoś mnie nie zachwycił. Najbardziej podobał mi się ten w dwójce.
Patent z fundamentami jest super.

Hmmm... nie będzie wcale basenów?
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 22:43   #3
αγάπη

Reputacja: 12

http://oi62.************/34y7l8k.jpg
całkiem ładne wnętrze

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2014, 00:13   #4
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Tryb budowy zrobił na mnie ogromne wrażenie. Naprawdę to dopieścili.
Basen i garaż swoją drogą, ale czy była gdzieś mowa o piwnicach? Pewnie też dojdą dopiero w jakimś dodatku...
stare 29.05.2014, 00:18   #5
Agor-ia

Mi podoba się dom Ćwirów od zewnątrz. Jeśli chodzi o wnętrze, to pokazali trochę za mało i za szybko.

Czy Was też wkurzają kryształki prawie na głowach simów? Pierwszy raz chyba będę musiała korzystać z kodu, który je wyłącza. Obniżenie ich to pomysł zupełnie bez sensu.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2014, 08:29   #6
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Agor-ia - dla estetyki i prostszego robienia zdjęć ja zawsze mam kryształki wyłączone

Haha, śniło mi się dzisiaj, że kilka miesięcy przed premierą na necie znalazłam TS4! Nawet robiłam w grze zdjęcia, żeby potem wstawić na forum (tylko z tym wstawieniem to coś mi nie wychodziło, jakby jakaś siła z góry to utrudniała)
Otoczenie było jeszcze niedopracowane, ale przypominało mi układem domki w SC4/Downtown z TS(1)! (podział na strefy, np. bogatą, średnio bogata i biedną, albo na centrum i przedmieścia) Oczywiście nie było Disneya
Okazało się, że można mieć basen (o totalnie dowolnym kształcie i głębokości!) i auta, a podjazd można było postawić od dowolnej strony drogi (nie tak jak w TS2 w domkach ustawianych przy skrzyżowaniu ulic). Z samej gry niewiele pamiętam niestety, ale ogólne wrażenie miałam bardzo dobre
Tak trąbią o tych emocjach, a w mojej rodzince była taka sytuacja (xD), że dziewczynka nie poszła do szkoły, bo nie chciało jej się i koniec I odkryłam taką ciekawą rzecz w opcjach i podejrzewam, że związana ona była z tym "dorabianiem" rodzeństwa lub sprawdzaniem fenotypu kolejnych potomków

Ten sen był poniekąd "na życzenie", ale normalnie nie śnią mi się takie rzeczy xD
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2014, 12:23   #7
Agor-ia

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Agor-ia - dla estetyki i prostszego robienia zdjęć ja zawsze mam kryształki wyłączone
Zauważyłam Mi kryształki jakoś nigdy nie zawadzały, bo były w pewnym oddaleniu od sima, ale teraz to już wygląda źle.
Fajny miałaś ten sen

Ja też chcę więcej informacji o genetyce albo chociaż o otoczeniu, rodzinach. W jedynce grałam tylko maxisowymi rodzinami, w dwójce prawie w ogóle ich nie ruszyłam, wolałam własne otoczenie i rodziny. W trójce znowu gram głównie dostępnymi rodzinami. Jestem ciekawa, jak to będzie z czwórką

Twórcy mogliby nam pokazać dzieci tak na Dzień Dziecka

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Mnie to sie marzy taka prosta rzecz, jak ogólny podgląd otoczenia, czyli coś jak tablica ogłoszeń. Tyle i tyle rodzin w otoczeniu, tyle i tyle simów w otoczeniu, z podziałem na wiek. Podstawowe informacje, kto się urodził, kto umarł i w jaki sposób, możliwość pochowania każdego sima z otoczenia a nie tylko tych, których dobrze znał sim, którym aktualnie gramy (żeby to nie znikało, tylko było ułożone chronologicznie. Żeby to wszystko było dostępne w jednym miejscu a nie tylko jeśli ns sim przeczyta gazetę w odpowiednim momencie
No właśnie, mi też brakuje takiego podglądu. W ratuszu mógłby się mieścić USC z rejestrem narodzin/zgonów itd. I najlepiej, żeby można było wejść do bazy danych bez konieczności wchodzenia simem do budynku.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde

Ostatnio edytowane przez Agor-ia : 29.05.2014 - 12:33
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2014, 10:00   #8
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Cytat:
Ale ciekawi mnie jedna spawa...ta zmiana wysokości ścian. Juz o tym kiedyś pisałam ale nikt nie podjął tematu...
Jak to sie będzie miało do ustalonego wzrostu przecietnego sima?
czyli w domu z wysokimi ścianami mieszkaliby wysocy simowie i odwrotnie?

Cytat:
Brakuje wyobrażni młodemu pokoleniu wychowanemu na smartfonach etc.
pokolenie wychowane na smartfonach dopiero uczy się mówić i chodzić

Mam nadzieję, że ten filmik utnie idiotyczne spekulacje, jakoby w TS4 zabrakło opcji normalnego budowania
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2014, 10:03   #9
Marcysia

Ej! Ja na tamtym zdjęciu z filmiku(?) widziałam tableta!

Mi się gra bardzo podoba! Tryb budowania i twożenia sima to coś dla mnie! Tak sumie to cała gra to coś dla mnie, jedenastolatki!
(Heh, i co ja mam jeszcze pisać skoro już inni to za mnie zrobili?)
stare 29.05.2014, 10:40   #10
Piwusia

Ciekawe czy dzieci w czwórce będą dziedziczyć cechy charakteru swoich rodziców? Druga kwestia, którą chciałabym podnieść jest taka, że przydałby się widoczny upływ czasu w otoczeniu. Przecież to dziwne gdy okazuje się, że zagraliśmy już kilkoma pokoleniami i pradziadkowie Simów mieli od początku dostęp do nowoczesnych rozwiązań takich jak supersamochody, tablety i modne ubrania takie same jakich potem używają ich potomkowie. Otoczenie jest niezmienne, cały czas nowoczesne, a mogłoby najpierw być odrobinę staroświeckie, a potem wraz z rozwojem kolejnych pokoleń ujawnić opcje posiadania nowszych modeli samochodów, nowocześniejszych ubrań, modeli telefonów itp. Obawiam się jednak, że przy 5 czy dalszym pokoleniu bylibyśmy już w przyszłości, bardzo odległej od naszych czasów, co wymagałoby już w podstawce wprowadzenia opcji jeszcze bardziej złożonych niż w trójkowym "Skoku w przyszłość". No nie wiem... Gra jest pełna nieścisłości nawet jeśli chodzi o czas godzinowy; zakładając, że ileś tam sekund ew grze odpowiada godzinie czasu rzeczywistego, to Sim schodzi ze schodów przez 2 godziny. Jestem ciekawa co myślicie na ten temat?
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania