|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Mnie to sie marzy taka prosta rzecz, jak ogólny podgląd otoczenia, czyli coś jak tablica ogłoszeń. Tyle i tyle rodzin w otoczeniu, tyle i tyle simów w otoczeniu, z podziałem na wiek. Podstawowe informacje, kto się urodził, kto umarł i w jaki sposób, możliwość pochowania każdego sima z otoczenia a nie tylko tych, których dobrze znał sim, którym aktualnie gramy (żeby to nie znikało, tylko było ułożone chronologicznie. Żeby to wszystko było dostępne w jednym miejscu a nie tylko jeśli ns sim przeczyta gazetę w odpowiednim momencie
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
eris super pomysł Też mi sie to nie podobało tylko ja raczej myślałam w drugą stronę. żeby rzeczy ulegały zużyciu i trzeba było kupić nowe. Bo co w końcu robić z ta zgromadzona fortuną?
Co do genetyki .... SimGuru Ryan powiedział/napisał :Speaking of bringing things to life, we’ve greatly improved our genetics system. As before, you can create two Sims and try for a baby. Their baby would splice their DNA together and their baby would grow up to have features representative of both their Mother or Father’s looks. Now, right in Create A Sim, you are able to mash-up the looks of two Sims to preview what their child will look like. Better yet, you can then manipulate the look of the child if you aren’t satisfied with the results. You can also create family members based off of just one of your Sims’ genetics! Want to give one of your Sims a brother, done! Or provide them with a kid sister, check! The improved genetic functions are dynamic, open ended and really fun to play with. Mogę przetłumaczyć ale nie będę obrażać waszej inteligencji. Co do wysokości ścian laseczko to też w drugą stronę... w niskich ścianach kransnoludki!? Etc oznacza i tak dalej czyli nie tylko smartfony.... mamełe... no tak czyli wracamy do tego że nie pasuje nam to granie jedną rodziną w jednym mieście a reszta robi co chce. Dużo ludzi na to narzeka na różnych forach. Nie ma chyba odwrotu od otwartego otoczenia więc na pewno będą musieli coś wymyślić w tej sprawie
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 14
|
@up - może coś takiego, że każdy kolejny dodatek wprowadzałby stopniowo bardziej nowoczesne obiekty? Każdy, kto by chciał, mógłby podążać z duchem czasu, a staroświeccy nie musieliby zmieniać nic
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ten dom Ćwirów jest boski, taki w ich stylu. Po prostu cudo
I znowu ten tramwaj/pociąg. Może to jakaś aluzja w stylu: 'spokojnie, dostaniecie to, ale na razie tylko patrzcie jak jeździ i się domyślajcie'
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Tryb budowania rzeczywiście zapowiada się świetnie, już wyobrażam sobie godziny spędzone na projektowaniu. Nie mogę się doczekać. Co do wysokości ścian to wydaje mi się, że będzie ustalona jedna standardowa wysokość którą będzie można powiększyć (już widze te wysokie sufity) ale już nie zmniejszyć, tak wynika z filmiku
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Cytat:
Nie ukrywam - lubię śledzić takie dane (dlatego prowadzę kronikę mojego miasteczka i co jakiś czas uaktualniam "The Index (of Residents)"), ale czas spędzony na spisywaniu i edytowaniu wszystkiego wolałabym poświęcić na grę ![]() Wspominałam o UI... Tryb "tworzenia domu" (połączony tryb budowania i kupowania) w The Sims 4: ![]() The Sims 3... http://1.bp.blogspot.com/_XOgcHPqjgN...build+mode.JPG http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2...yroom_kids.jpg LUB http://oyster.ignimgs.com/mediawiki/...howtime-37.jpg Dwójkę sobie odpuszczę tym razem ![]() Proponuję też zwrócić uwagę na to, gdzie się zapisuje grę... Po tylu latach gry we wszystkie części simsów, jakkolwiek może to być dobre dla mózgu, przyzwyczajanie się do nowego UI mi się NIE widzi. Poza tym zauważcie, że stary układ był bardziej ergonomiczny. Teraz będziemy musieli myszką w górę, myszką w dół, a jak skończymy budować, to jeszcze raz w górę... Plusem jest wyszukiwarka - to NAPRAWDĘ ułatwi sprawę ![]() Tak, tak, kwestia przyzwyczajenia, ale nadal uważam, że to zmiana kompletnie nikomu niepotrzebna. Ostatnio edytowane przez Liv : 29.05.2014 - 15:34 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Reputacja: 103
|
Mi tam UI nie przeszkadza. W The Sims 2 było ok, ale w trójce stało się całkiem zaśmiecone i nieintuicyjne, szczególnie to przełączanie między rodzinami. Jeśli w czwórce to poprawili, to nie będę jakoś płakał za starym interfejsem. Liczy się przede wszystkim przejrzystość i swoboda działania. Na pierwszy rzut oka jedyne, co mi nie pasuje, to to, że jest jakieś rozrzucone po całym ekranie.
Btw, zauważyliście jak na powyższym screenie rzucane są cienie? Podoba mi się to, jak światła wpadają przez okna, ale coś jest nie tak ze światłami na ścianach - jakby w ogóle nie było sufitu. Oby tylko nie okazało się, że "it's not a bug, it's a feature". ![]() Tekstury są dziwne.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 29.05.2014 - 15:39 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Reputacja: 12
|
Dom Ćwirów wygląda spoko. co prawda troszke nie podoba mi sie wnętrze, ale co tam xD Martwi mnie tylko jedno - czy będą cmentarze? :<
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|