Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.08.2014, 20:04   #1
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

@up: prawda!

Filmik z porodu - simka sobie rodzi, sim (mąż? chłopak? sąsiad?) stoi obok i nie reaguje ("a co mnie to, niech sobie krzyczy!").
Nie pamiętam jak było z tym w TS3, ale w "dwójce" uwaga wszystkich, którzy akurat nie spali () albo nie byli poza domem, skupiała się na simce!

O co chodziło z tą nagłą cenzurą w kołysce? Bo chyba nie o przewijanie dziecka?
Nie można przytulać maluszka? Wtf EA?!

Nawet w TS1 były fajniejsze interakcje z bobasem!!!
Cytat:
Chodziło mi o to żebyście nie oceniali gry aż tak negatywnie przed premierą.
Hm, 27 dni przed premierą to trochę mało czasu na zmiany...

Sama kołyska też mi się nie podoba... Swoją drogą gdzie takie rzeczy jak okno wyboru imienia dziecka i mówiące, jaka jest jego płeć? Mam nadzieję, że nie zabrali tego!
(różowy to kolor bardzo dziewczęcy... no chyba że można się dowiedzieć w czasie ciąży, czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka xD)

I ona nie jest wcale podobna do tej "jedynkowej"! W tej z pierwszej części gry przynajmniej maluch nie miał prawa zmarznąć

Ostatnio edytowane przez Liv : 05.08.2014 - 20:08
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.08.2014, 20:16   #2
adamo030

Reputacja: 10

Negatywna burza jest wywołana jajami jakie twórcy sobie zrobili z graczy i fanów. Trójka byłaby super, gdyby nie ścinanie się i jakieś niewydarzone cuda na kiju. Czwórka? Trawa z kwiatkami wygląda jak zielony dywan z plamkami białej farby, którą ktoś z nudów sobie ciapał. To miało iść w przód, a poszło no wiadomo gdzie.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 20:31   #3
anie_1981

Chciałam zwrócić uwagę, że na tym filmiku w ogóle nie ma interfejsu, czyli ktoś nagrywał filmik wbudowaną w grę kamerą, przy uprzednim wyłączeniu nagrywania z interfejsem. To by tłumaczyło brak okienek, ale klasyczne klikanie myszką było słychać, czyli nie bałabym się o brak okienka z imieniem. Uważam jednak, że skoro to miał być filmik do pokazania w internecie, odnośnie nowej gry, to nie powinni wyłączać widoku interfejsu.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 20:36   #4
Chloé

Reputacja: 11

Im bliżej premiery, tym szanse że kupię grę gwałtownie spadają, zwłaszcza w obliczu ostatnich newsów. Jako simsomaniaczka na początku byłam na tak, już miałabym zamówiony preorder gdyby nie ważniejsze wydatki.
Obejrzałam filmik z porodu i wcale nie wygląda "zupełnie inaczej niż dotychczas", raczej zmiany są niewielkie. Cóż, wracam do Dwójki.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 21:29   #5
Malin

Reputacja: 11

Oh God, powiedzcie, że ten filmik z porodu to jakiś żart, jakiś prototyp, czy coś, cokolwiek, tylko nie efekt finalny.... To... to... jest STRASZNE! :-( Tak pozytywnie się do tej gry nastawiłam, byłam pewna, że ją kupię, ale każde kolejne "newsy" sprawiają, że ta pewność mnie opuszcza. Co to za ścina przy porodzie? Co to ma znaczyć, że dziecko jest uwiązane w jednym miejscu? Co ma znaczyć ta cenzura na połowie postaci przy karmieniu? Na początku w ogóle nie wiedziałam, co się dzieje, czy simka zmienia pieluchę, czy co... Kołysanie trwa wieki, nie ma przytulania, całowania, nic? Nic?? Heh, jedyny pozytyw to taki, że niemożność przemieszczania dziecka wyklucza kładzenie go na podłodze...
Masakra. Jestem zniesmaczona, rozczarowana i w ogóle zatkało mnie. O! :/
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 21:34   #6
FakeYourDeath

aż nie wiedziałam jak skomentować ten żałosny filmik xD demo simsów strasznie mi się spodobało, ale co mi z tego tworzenia simów, jak cała reszta będzie beznadziejna... masakra, już tego raczej nie kupuje, szkoda pieniędzy
stare 05.08.2014, 22:06   #7
Gold_Chocolate

Wyglądają jak lalki.
Ten poród sam w sobie nie był dla mnie aż taki tragiczny, wszystko mogłam przeżyć do momentu, gdy zobaczyłam, że simka przewija swoje dziecko w tej kołysce. Tak ciężko było dodać przewijak, albo chociaż animacje podobną do tej z dwójki, że simka wyjmuje dziecko, podrzuca nim ?
stare 05.08.2014, 22:09   #8
Nevada

Cytat:
Napisał Gold_Chocolate Zobacz post
Wyglądają jak lalki.
Ten poród sam w sobie nie był dla mnie aż taki tragiczny, wszystko mogłam przeżyć do momentu, gdy zobaczyłam, że simka przewija swoje dziecko w tej kołysce. Tak ciężko było dodać przewijak, albo chociaż animacje podobną do tej z dwójki, że simka wyjmuje dziecko, podrzuca nim ?
wyjątkowo nieładne lalki...
http://kahlena.low-desert.org/other/GuAEa3k.jpg

Swoją drogą kto by pomyślał, że w czwartej odsłonie będziemy tęsknić za rozwiązaniami z dwójki.

@Kędziorek: Hotlink

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 06.08.2014 - 12:26
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 22:24   #9
anie_1981

Ja od dawna piszę, że tęsknię za dwójkowym systemem rozmnażania i wychowywania. Jedyne co w trójce mi się podoba, to łatwe sterowanie płcią nienarodzonych dzieci. Tak poza tym, to bardzo uprościli niemowlęta i wszystko co ich dotyczy. Miałam nadzieję, że w czwórce wrócą do bardziej rozbudowanego systemu, podobnemu dwójce, ale oni cofają się w rozwoju! Nie chcę niemowląt z jedynki, chcę te z dwójki!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 22:52   #10
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

CHYBA ŻARTUJECIE!!!
Nawet w jedynce dziecko w kołysce było ładniejsze! Popatrzcie na jego skin - żadnych szczegółów, paluszki u nóg "zrośnięte", nie mają brwi ani włosków (dzieci w większości przypadków mają je w momencie narodzin).
Przy nim taka lalka Baby Born wygląda jak prawdziwy niemowlak
No i na tym zdjęciu wygląda to prawie tak, jakby to nie był model 3d
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania