|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Akurat to nie od dziś wiadomo, że TS3 są bardzo źle zoptymalizowane, tego już nie naprawi się
U mnie mocniejsze gry niż TS3 chodziły niejednokrotnie lepiej, a sprzęt też mam mocny. Twórcy zapowiadają, że TS4 będzie płynniejsza nawet na słabszych komputerach, zobaczymy. Oby nie były to zapowiedzi bez pokrycia
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Problem z TS3 , między innymi, jest taki, moim zdaniem naturalnie , że wprowadzono za dużo dodatkowych, niepotrzebnych, z punktu widzenia gameplay, elementów.
Pomyślmy... otwarte otoczenie, rozbudowene tworzenie sima i ten nieszczęsny CASt. Nie dziwota że gra tak muli. Położono taki duży nacisk na coś co potem w grze nie do końca wychodziło. Np zrobiłam sobie super sima w CAS a w grze wyglądał zupełnie inaczej. Tak płasko i bezbarwnie. Gra jako taka wg mnie nie współgrała z dodatkowymi narzędziami. Dobrze by było gdyby te CASy i CASty były osobnymi narzędziami. Bo dużo ludzi lubi sie nimi bawić. Ja nie . Ja lubię grać. I oczekuję że gra będzie bezproblemowa. CASt w TS4 rzeczywiście może wpływać na te rozbudowane emocje. Mnie jest on nie potrzebny. Zawsze powtarzałam że TS3 było pomyłką a TS4 wg mnie będzie ulepszoną wersją TS2. Tak uważam z tego co wyczytałam w newsach. A co wy myślicie?
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Jedynka i dwójka mi się po jakimś czasie nudziły, często zmieniałam aktywne rodziny, żeby trochę tą monotonię rozbić. Jako że w 1 i 2 grałam na słabych kompach, więc nie wychodziłam Simami z domu. Wyobraźcie sobie jakie to było monotonne... Rano pobudka, śniadanie, toaleta, praca lub siedzenie w domu, wieczorem kolacja i spać. I tak w kółko, dzień po dniu. Wiecie, jak się czeka 20 minut w dwie strony, żeby Sim przeszedł przez ulicę do sklepu i wrócił do domu, to się nie chce tego robić zbyt często. Ja nawet kupowałam ubrania dla nieistniejących jeszcze dzieciaków, na wszystkie "stadia rozwoju". W trójce jednego dnia idę Simami na plażę, innego pływają na nartach wodnych, następnego jeżdżą konno, chodzą na festyny z okazji zmian pór roku, zawsze, niezmiennie coś się dzieje.Heh... Wiem, to jest dział czwórki, ale niezbyt się da komentować czwórkę, nie porównując jej z poprzedniczkami, chyba, że nie zna się poprzedniczek Rozumiem, że wielu z wytęsknieniem oczekuje czwórki, tak jak ja kiedyś trójki. Ja w każdym razie nie mogłabym się przyzwyczaić do tej dziecinnej graficzki czwóreczki, no i do braku CASta...
Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 24.09.2013 - 12:10 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Hm.....
anie chyba nie grałaś w dwójkę długo. Było tam przecież tyle samo dodatków co do TS3. Moje simy sie nie nudzą i ja z nimi też nie. Ale zdecydowanie ta gra potrzebuje liftingu. Otwartego otoczenia właśnie. Tego oczekuję po TS4. Otwarte otoczenie jest a must. No i tego że simy są ładne. Czy takie też będą w grze? Mam głęboką nadzieję. Obczytałam sie troche po forach i sporo ludzi uważa TS3 za nieporozumienie i łączy wielkie nadzieje z czwórką. Z tego co widziałam grafika mi odpowiada. I to że jest kilka wersji danego ubrania do wyboru( kolor ewntualnie faktura?). CASt zawsze mnie przytłaczał. to była zabawa sama w sobie. Taka sztuka dla sztuki. Nawet w TS2 przy mnóstwie dodatków ściagniętych z różnych stron i tak z reguły używam tych samych bo mi szkoda na te niuanse czasu. Ja lubie grac rodzinami, tworzyc pokolenia i bawić sie w Mendla. A tego ostatniego prawie w TS3 nie było. Jak to bedzie teraz... trzymam kciuki.
|
|
|
#5 |
|
|
To nie zależało od dodatków tylko od ogólnego kształtu gry. Czy masz dodatek czy nie, i tak masz w dwójce ekrany ładowania. W którymś dodatku np. doszła opcja chodzenia pieszo do miasta, bez taksówki czy samochodu, ale ekran ładowania i tak Cię czeka... nawet jeśli miejsce do którego idziesz jest... przez ulicę. Co do CASta, to większość graczy w trójkę po prostu go kocha i dla takich osób zabranie tego w czwórce to jest gigantyczny krok, wręcz skok w tył.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Reputacja: 14
|
Cytat:
Ja bardzo lubię to narzędzie, bo daje ogromne możliwości. Ostatnio jednak coraz mniej z tego korzystam, ponieważ gdy je uruchamiam, gra strasznie mi się zacina i przenoszenie kolorów z obiektu na obiekt wymaga ogromnych zapasów cierpliwości. Być może właśnie dlatego brak kreatora stylu w czwórce nie robi na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. Przypominam sobie również, że w The Sims 2 radziłam sobie doskonale bez kreatora stylu i pamiętam, że stworzenie simom ładnego wnętrza wymagało więcej wysiłku, co postrzegam jako plus. I właśnie teraz w ten sposób myślę o The Sims 4 bez kreatora stylu. Urządzanie czwórkowych wnętrz będzie wyzwaniem ![]() Oczywiście pamiętam również, jak pobierałam re-kolory maxisowych obiektów (już pod koniec serii), ale wolę patrzeć pozytywnie na nową odsłonę gry ![]() Liczę również na to, że brak kreatora stylu zostanie nam jakoś wynagrodzony. Jeśli chodzi o The Sims 4 martwi mnie jedynie ta opcja z połączeniem internetowym. Czy jeśli kupię wersję pudełkową gry to także będę musiała ją instalować na komputerze z dostępem do internetu? Czy dotyczy to tylko elektronicznej wersji gry? Wiadomo już coś konkretnego na ten temat?
|
|
|
|
#7 |
|
Reputacja: 14
|
Myślę, że EA ugnie się pod naciskiem fanów, i CASt się pojawi albo w którymś z dodatków, albo jako oddzielne narzędzie (oby).
Tej instalacji się wciąż obawiam. Właściwie, to nie wiem, czemu kupując grę w pudełku, miałbym jeszcze coś do niej pobierać z internetu Myślę, że to pobieranie danych dotyczy tylko aktualizacji (których zawsze dokonuję przez dodatki).Cóż, jeśli się okaże, że kupienie gry w sklepie nie wystarczy do jej uruchomienia, prawdopodobnie odpuszczę sobie kupno ![]() I kurczę, kiedy ja się wreszcie doczekam wiadomości o tych nieszczęsnych animacjach? Myślałem, że jak embargo minie to powiedzą nam o wszystkim, tymczasem nie tylko nie powiedziano o tym, na co najbardziej czekałem, ale nawet nie powiedziano nic nowego (poza podaniem dwóch przykładów z gry, jak będą poruszać się simowie).
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Z tego co ja zrozumiałam z wiadomości rozrzuconych po Internecie, do uruchomienia gry będzie konieczne połączenie z internetem, Origin bodajże. A potem pono nie będzie potrzebny. Oby!
anie, pisałaś o monotonności życia dwójkowych simów. A przecież ich życie było bardzo interesujące. A przynajmniej mogło być zależnie od woli gracza. Uzgodniłyśmy przecie że otwarte otoczenie musi być. I tak będzie w TS4. Co wymyślą z story progression? mam nadzieję że gracz będzie miał na nią wpływ. Cos w rodzaju automatycznego pilota. Zaprogamujemy coś dla miasta i tak sie będzie działo. Zgodnie z naszą wolą. Byłoby dobrze.
|
|
|
#9 |
|
|
Tak właśnie było w modzie Nraasa, na każdy aspekt Postępu Historii mogliśmy wywrzeć wpływ i ustawić wg własnego widzimisię ;p Oczywiście była w nim masa opcji, z których przeciętny śmiertelnik nie korzystał, wystarczyłyby tylko niektóre, najważniejsze jego opcje w TS4
|
|
|
#10 |
|
|
Absolem, przez baardzo długi czas korzystałam z tego moda, ale niestety gra mi się bardzo cięła gdy go miałam. Najprawdopodobniej po prostu ustawiałam za dużo opcji. Nie liczyłabym na to, by w czwórce miały być podobne opcje. Ostatecznie do trójki też by je mogli wprowadzić, przynajmniej niektóre, ale nie zrobili tego, więc widać na to nie wpadli.
Simka334player, dwójka po prosu mnie nudziła już pod koniec. Czwórki nie chcę ze względu na dziecinną, bajkową graficzkę i brak CASta. Przychodzę do tego działu z ciekawości, ale jak na razie w czwórce podoba mi się tylko nowy CAS i tryb budowy. Fajne jest też to, że Simy w czwórce będą się mniej, lub wcale, blokować w ciasnych przejściach. Dla mnie jednak to dużo za mało by wydawać na grę 200 zł
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|