Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.09.2013, 16:47   #1
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Anie, ale bądź co bądź trójka była królikiem doświadczalnym jeśli chodzi o postęp historii ;p Może wyciągnęli jakieś wnioski z tego i go ulepszą

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.09.2013, 08:58   #2
simka334player

A mnie sie wydaje że trójka była w ogóle królikiem doświadczalnym prawie we wszystkim. TS2 było idealnym sequelem dla TS1. EA chciała powtórzyć ten sam sukces z TS3 . No i mocno sie przeliczyli. Koncepcja może i słuszna, pomysły świetne ale wykonanie pozostawia dużo do życzenia. I stąd tyle mówienia o powrocie do korzeni.
Jestem pewna że EA/Maxis wyciągną wnioski z błędów jakie popełnili przy produkcji TS3. Tu coś dodadzą, tam uszczkną i powinno wyjść coś fajnego.
Jak już wielokrotnie mówiłam... powinien wyjść prawdziwy sequel do TS2.
A zawsze będą ludzie niezadowoleni. No bo każdy oczekuje czegoś innego.
Ja bardzo bym chciała gry tak dopracowanej jak TS2 z otwartym otoczeniem, jakąś sensowną story progression i z ładnymi simami w grze a nie tylko w CAS.
Obym sie nie rozczarowała.
stare 28.09.2013, 00:13   #3
Dels

Zgadzam się, Sims2 było na tyle dopracowane,że sumie brakowało tylko tego "otwartego świata" nawet dziwne,że nie wpadli na to już w dwójce.
W TS4 mogliby zrobić kolejną rewolucyjkę np wprowadzając jakiś miejski środek komunikacji jak autobus czy tramwaj (kuszą tym celowo niedopowiedzianym tramwajem na screenach ale to pewno atrapa).
W dwójce była jedna rzecz,której mocno brakuj w TS3 - wysokie budynki (własne) zobaczymy czy nowa gra dblokuje magiczne 4 piętra...
Dels jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.09.2013, 09:08   #4
Levkoni

Dels nie robiłbym sobie nadziei, twórcy coś przebąkiwali o tym, że ma być maks parter + 2 piętra i dach. Co prawda potem w wywiadzie jeden z guru powiedział, że takie rozwiązanie nie jest ostateczne i może będzie więcej pięter, ale na pewno cudów nie będzie ;p
stare 28.09.2013, 12:28   #5
anie_1981

Co im szkodzi znieść ten limit... Sama bym chętnie zrobiła jakiś 10-piętrowy budyneczek... Jedno czego mi brakuje z dwójki, to tamtejszy system apartamentowców. 4 rodziny na blok, rodziny mogą się odwiedzać, a z tego co pamiętam to nawet podrzucać dzieci sąsiadom chcąc wyjść z domu. Dla tego blokowego życia byłam skłonna porzucić wygodne domeczki... To była taka trochę namiastka TS3.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.09.2013, 14:17   #6
Piwusia

Jestem zdziwiona, żę nikt nie wpadł, że w Simsach przydałyby się dwa wskaźniki szczęścia życiowego: pierwszy pokazywałby na ile Sim jest zadowolony z całokształtu swojego życia, a drugi, na ile jest zadowolony w chwili obecnej. Nawet przydałby się trzeci obrazujący jak danemu Simowi maluje się jego przyszłość, czy widzi ją w jasnych czy ciemnych barwach. Moim zdaniem ani nastrójniki w trójce ani poziomy aspiracji w dwójce nie były do końca sprecyzowane, jeśli o to chodzi.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.09.2013, 18:36   #7
Kerbi

Nie wiem, czy ktoś jeszcze pamięta, ale jakiś czas temu zobowiązałem się do przetłumaczenia easter eggów z trailera. W sumie to zastanawiam się, czy teraz jest jeszcze sens, ale chcę dotrzymać słowa

To może na początek rzucę linkiem: http://simsvip.com/2013/09/05/sims-4...ns/#more-28645 Tutaj wypisane są wszystkie 24 eggi. Nie każdy filmik zawierał jakieś informacje/wyjaśnienia, więc miałem mniej roboty No to jedziemy!

#3 - Tragiczny Klaun
"WEEEEOOOOWEEEEOOOO!!! Wezwij łapaczy klaunów, jeśli dostrzegłeś Sunny'ego*, Tragicznego Klauna! Sunny to powracająca postać z The Sims, która po prostu nie potrafi się rozchmurzyć".
* - nie orientuję się, czy to imię było w polskiej wersji tłumaczone - jeśli ktoś jest lepiej poinformowany, to prosiłbym o cynk;

#4 - Smażony Ser
"Nie da się tak po prostu zostać "Simem od Smażonego Sera"*. (Tym, który życzy sobie jeść smażony ser przez cały dzień.) Trzeba mieć [odpowiednią] aspirację, aby stać się jednym z nich, lub zaopatrzyć się w Kulę NowyTySenso.
* - w oryginale jest nawiązanie do znanego mema: One does not simply...

#5 - Bella Ćwir
"Pewnego razu, Wacław i Jokasta Kawaler mieli dziewczynkę. Dorosła ona nieco w stylu gotyckim i wyszła za mąż za Mortimera Ćwira. Krążą plotki, że jest najlepiej ubraną dziewczyną w okolicy".

#6 - Mroczny Kosiarz
"Hurra! Widzisz Mrocznego Kosiarza. A, chwila. To nie jest dobry znak. Mroczny Kosiarz pojawiał się, gdy Sim umierał... co zdarzało się całkiem niejednokrotnie".

#9 - Towarzyski Króliczek
"Wszystko ok, stary? Tylko ktoś z niskim paskiem towarzystwa może zobaczyć Towarzyskiego Króliczka. Daj mu przyjacielskiego buziaka albo wdaj się w bójkę, żeby poprawić sobie humor".
- nie kojarzę opcji "przyjacielski buziak", ale to w sumie moje wolne tłumaczenie; w TS2 był bodajże "rodzinny pocałunek" i to chyba o tę interakcję chodzi;

#10 - Gnom Ogrodowy
"Ćśśśś. Na paluszkach. Ten mały gostek może i wygląda przyjaźnie, ale podczas ataku potrafi mocno nadepnąć ci na stopę. Czemu? Bo tak*".
* - znów nawiązanie do angielskiego mema, tym razem do Because reasons;

#11 - Króliczek Lodówkowy
"Jeśli takiego nie dostałeś, jesteśmy zmuszeni nasłać na ciebie złego gnoma ogrodowego. Króliczek Lodówkowy był widziany po raz pierwszy na kartonie soku* i od tamtej pory przemyka przez serię The Sims".
* - na polskiej Simspedii podany był karton soku, w oryginale jest frozen box of food, ale bardzo możliwe, że to jednak to samo xD

#12 - Gumowa Kaczuszka
"Słychać trąbienie! To Książę Kwacz z Wannostanu! Możesz znaleźć to gumowe cacko podczas łowienia ryb lub szperając w śmietnikach. Ach, no i w supermarkecie".

#16 - Żółwia Gorączka / Żółw
"Uważaj na Turtle Mana*, mamy w mieście nowego bagnistego specjalistę. W The Sims jest osiem rodzajów żółwi, ale jesteśmy trochę uprzedzeni do Kaczugi Indyjskiej".
* - nie mam pojęcia, do czego aluzją jest Turtle Man, więc zostawiłem to w spokoju... Ale jeśli ktoś ma bogatszą wiedzę na ten temat, to prosiłbym o doinformowanie mnie

#17 - Plakat ASDF
"Zespół programistów The Sims często używa ASDF jako popularnego nazwiska rodzin w The Sims. Nie należy tego mylić ASDSF, które jest wynikiem ipsania zbyt syzbko".
(literówki celowe, gdyby ktoś miał wątpliwości... xd)

#18 - Króliczek Lodówkowy II
""Ale ja już znalazłem Króliczka Lodówkowego". NIEPRAWDA. Króliczek Lodówkowy jest wszędzie... po prostu czai się wokół i jest cudowny".

#19 - Nie Biegaj z Nożycami
"Miliony Simów ginie każdego roku od nożyc. Pomyśl zanim pobiegniesz".
- oj tak, bo inaczej możesz dostać zawału :>

#22 - Statek Kosmiczny
"Pamiętasz w The Sims: Zwierzaki, kiedy ten statek kosmiczny się rozbił, a następny statek kosmiczny przybył z reflektorem, żeby znaleźć tamten rozbity statek? To były BANANY".*
* - mam wrażenie, że twórcom chodziło o Dziwnowo z TS2, bo nie kojarzę żadnego UFO w jedynce (albo znów czegoś nie wiem).

#23 - Gdy Świnie Mogą Latać / Latająca Świnia
"Okeeej, nawet nie wiemy, jak ty to zobaczyłeś. Musisz naprawdę lubić serię The Sims. Latająca świnia pojawiła się po raz pierwszy na wieży ciśnień w The Sims 2. Teraz jest czymś w rodzaju rzeczy".

#24 - Miś Szumiś / Pluszowy Miś
"Ty mały smyku. Zauważyłeś Misia Szumisia. Misie są doskonałymi towarzyszami do snu. Ich aerodynamiczne ciałka są idealne do umizgiwania się".

I to było wszystko, chociaż pewnie i tak prawie nikt tego nie przeczyta Za ewentualne literówki z góry przepraszam, ale dostaję oczopląsu od nadmiaru tekstu... xD

I jeszcze tak btw, na Twitterze odkopałem takie zdjęcie: https://pbs.twimg.com/media/BU5LiiYCMAA2BAz.jpg Ale nie wiem, czy traktować to jako aluzję do "ubrania" niemowląt w TS4, bo tamta osoba napisała, że to dla jej synka. W każdym razie, fajnie to wygląda

EDIT: Agor-ia, NoweSimsy - cieszę się :3

Ostatnio edytowane przez Kerbi : 29.09.2013 - 20:14
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2013, 12:45   #8
Troya

#16 - Żółwia Gorączka / Żółw
"Uważaj na Turtle Mana*, mamy w mieście nowego bagnistego specjalistę. W The Sims jest osiem rodzajów żółwi, ale jesteśmy trochę uprzedzeni do Kaczugi Indyjskiej".
* - nie mam pojęcia, do czego aluzją jest Turtle Man, więc zostawiłem to w spokoju... Ale jeśli ktoś ma bogatszą wiedzę na ten temat, to prosiłbym o doinformowanie mnie

Na bodajże Discovery bądź animal planet jest o nim program Gostek jeździ po bajorach i wyławia żółwie
stare 29.09.2013, 19:39   #9
Agor-ia

Żeby nie było Ci smutno to daję znak, że ja przeczytałam!

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.09.2013, 19:56   #10
NoweSimsy

Ja też
Miło, że ktoś się tego podjął

NoweSimsy.pl - strona poświęcona grze The Sims 4

Newsy, ciekawostki, zdjęcia - zapraszam!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NoweSimsy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 24 (0 użytkownik(ów) i 24 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania