![]() |
#441 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam, mam pytanie dotyczace wymagan gry The Sims 3: Cztery pory roku. Otoz podstawa smiga, a ostatnio naszla mnie chec na kupienie dodatku, tj. Cztery pory roku. W razie czego wpisalam w google "can you run it" i bylam pewna, ze bedzie pisalo pass, a tutaj, o zgrozo, fail. Jedyny problem jest taki:
Video Card Minimum: 128 MB Video Card with support for Pixel Shader 2.0Nvidia GeForce 6 series or better (6100 not supported). ATI Radeon series card 9500 series or better. Intel Graphics Media Accelerator (GMA): GMA 3-Series, GMA 4-Series You Have: Intel(R) HD Graphics Features: Minimum attributes of your Video Card Pixel Shader version 2.0(wymagany) 4.1(moj) Vertex Shader version 2.0(wymagany) 4.1(moj) Dedicated Video RAM 128 MB(wymagany) 64 MB(moj) I tutaj nastepuje moje pytanie: czy ktos ma taki sam dedicated video ram (64 MB ) i gra w Cztery Pory Roku czy raczej powinnam zapomniec o tym dodatku, bo i tak nie odpali? Procek niby ma byc min. 2,4 dla windows 7, a ja mam 2,1 a gra dziala.... Wybaczcie za brak polskich znakow ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#442 |
|
![]()
Jowita:
Piszesz, że podstawa Ci śmiga. Na jakich parametrach grasz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
|
![]()
Bry~~
Wszyscy szaleją z nowymi dodatkami, a ja dopiero od niedawna mam nowy laptop i chciałabym się w sumie dowiedzieć, czy podstawka pójdzie.. Nie mam wymagań co do ustawień opcji graficznych, mogą być najniższe, ale bardzo mi zależy, by gra chodziła bez ścinek... Według strony Can You Run It mam za słaby procesor... Podaję parametry mojego nowego gruchotka. Typ procesora: Mobile DualCore Intel Celeron P4600, 2000MHz Pamięć: 2048 Mbytes DDR3 Karta Graficzna: Intel(R) HD Graphics 731 MB, Pixel Shader 4.0, DirectX 11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
|
![]()
Radziłabym nie grać na systemie Vista, sama grałam wiele lat nie polecam. Kiedy zmieniłam system na Windows 7 gra śmiga jak nigdy, nic się nie zacina, chodzi płynnie :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
|
![]()
Mam dwa komputery tzn. jedno stare ma 5 lat, a drugi tj. laptop niedawno kupiłam Lenovo y80. Podaję dane techniczne:
Stary komputer System: Windows 7 Ultimate Procesor: AMD Athlon (TM) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2,19 GHz Pamięć RAM: 3GB Type systemu: 64-bitowy system operacyjny Karta graficzna: Ati Radeon X1950 Nowy laptop System: Windows 8 Enterprise Procesor: Inter (R) Core (TM) i5-3210M CPU @ 2,50GHz Pamięć RAM: 12 GB Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny Karta graficzna: NVIDIA GTX 660M __________________________ Nawet nie wiem, która najlepiej gra i płynnie. Kto wie?
![]() Ostatnio edytowane przez JBronkar : 22.02.2013 - 23:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
|
![]()
Więc, mój komputer jest dosyć stary i wolny. Przez co muszę grać z wyłączoną pogodą (gdy tylko zaczyna padać tnie się tak, że nie idzie grać). Niedługo będę miał okazję kupić nowe części do kompa i mam pytanie : W co powinienem zainwestować ? Przy simsach liczy się głównie procesor, ale mam słabą kartę graficzną. Zależy mi głównie na tym, żeby jak jest włączone renderowanie zaawansowane i pada śnieg (to on najbardziej spowalnia grę) to żeby się tak nie cięło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Guest
|
![]()
Witam, ostatnimi miesiącami w ogóle nie gram w The Sims 3 powód: słaba karta graficzna.
Obecnie zakupiłem kartę 8600GT Gigabyte 512 vram DDR2 czy ta karta poradzi sobie ze wszystkimi dodatkami chociaż na średnich ustawieniach bez ścinek ? Pozdrawiam _________ Ostatnio edytowane przez Damian : 22.05.2013 - 11:50 |
![]() |
![]() |
#448 |
|
![]()
Jesteście wprost MEEEEGA pomocni. No to inaczej : chcę kupić kartę graficzną GeForce 210. Czy gra pójdzie bez ścinek na włączonym renderowaniu zaawansowanym ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
|
![]()
Nostradamus - powinno Ci chodzić płynnie
![]()
![]() |
![]() |
#450 | |
Guest
|
![]() Cytat:
http://www.nvidia.pl/object/product_geforce_210_pl.html GeForce 210 zapewnia ponad 10x wyższą wydajność1 niż zintegrowane rozwiązania graficzne Intela! Jeśli chciałbyś grać w takie popularne gry jak World of Warcraft, Spore lub Sims 3, to GeForce 210 jest kluczowym uzupełnieniem konfiguracji Twojego komputera PC. |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|