![]() |
#471 |
Reputacja: 10
|
![]()
Primo - nie 30 tylko 32 bitowe i 64 bitowe
![]() secundo - 32 bitowy - jedno rdzeniowy procesor a 64 bitowy - dwu rdzeniowy. (jeżeli 32 zainstalujesz na dwu rdzeniowym będzie Ci działał jak jedno rdzeniowy [o połowę wolniej] treso - kup sobie podkładkę chłodzącą. quatro - indeks wydajności powinien być wysoki cinque - Masz dobrego kompa na większość gierek ![]() sei - rób raz na jakiś czas skan CC Cleaner. Oczyści to z wszelkiej maści i rodzaju niepotrzebnego dziadostwa co na kompie siedzi. sette - Im mniej masz badziewia na dysku, tym lepiej będą Ci chodzić Simsy. otto - Jak Ci się gra zamula, pobaw się ustawieniami grafiki/wydajności i dopasuj najbardziej odpowiednie. nove - A masz Win Vistę czy 7 tak w ogóle? Różne wymagania mają ![]() dieci - Jak się przegrzewa, to oczyść wentylator. Czasem pomaga ![]()
To co zwiemy różą pod inną nazwą równie pięknie by pachniało... Ostatnio edytowane przez anizali : 01.06.2013 - 20:13 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#472 |
|
![]()
anizali, odpowiedź pierwsza klasa
![]() Własnie to najbardziej mnie zadziwiało, że z początku lapek utrzymywał gre w super stanie, chodziła jak masełko a sam laptop działał całymi dniami. Dziś ma mniej wiecej 3 lata a gra nawet nie chce odpalic, bo od razu komputer jest goracy i pada. A ile mniej wiecej powinnam miec pamieci RAM na podstawe TS3 + 10 dodatków i akcesorii? Z góry jeszcze raz dzięki za odp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
|
![]()
Obstawiam, że masz Win 7...
![]() Na Tyle dodatków ( bo chyba wszystkie jakie wyszły ![]() Ja mam laptopa z podobnymi parametrami jak ty, i mi chodzi TS3 ze wszystkimi dodatkami poza akcesoriami i sporą ilością nieoficjalnych z neta. Troszkę lagów mam (bardziej graficznych i standardowych - zacinanie się Sima w drzwiach np.) ale chodzi dobrze.
![]() |
![]() |
#474 |
|
![]()
Tak dokładnie, mam Win7
![]() Czyli w takim wypadku jak laptop pada a własciwosci i wymagania ma prawidłowe to problemem musi byc kurz w srodku (był czyszczony w serwisie kilka miesiecy temu) przez co sie komputer przegrzewa. Dzieki |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
|
![]()
Oczyść wentylator i kratkę go osłaniającą.
![]() I, jak radziłam - kup podkładkę chłodzącą. Weź sprawdź temperaturę procesora (chociażby programem SpeedFan) A nie ma za co ![]()
![]() |
![]() |
#476 |
|
![]()
Witam, jestem nowa na forum . Chciałabym kupić sobie The Sims 3 ale nie wiem czy mam odpowiednie parametry na komputerze . Moglibyście mi pomóc ? :
Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3 Processor 2.80 GHz, 1,75 GB RAM Procesor graficzny : NVIDIA GeForce |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
|
![]()
@paulina-071
Jesli chodzi ci o sama podstawke to powinno pojsc, choc napisz jaka masz dokladnie karte graficzna. Ramu na podstawke masz wystarczajaco. Ale to tez zależy czy chciałabyś grac na lapku czy na stacjonarnym. Na stacjonarnym wystarczy 1GB ramu, na lapka trzeba juz 1,5GB wiec pewnie bardziej by ci przycinalo.
![]() |
![]() |
#478 |
|
![]()
Karta graficzna NVIDIA GeForce 8300
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
|
![]()
To jest zintegrowana karta graficzna, z tego co wyczytalam dosc slaba, nie polecana do gier, raczej do aplikacji biurowych itd. Lecz zawsze jeszcze mozesz sprawdzic czy gra ci pojdzie na stronie http://www.systemrequirementslab.com/, moze nie jest tak zle.
![]()
![]() |
![]() |
#480 |
|
![]()
System:Windows 7 Home Premium
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4500 @ 2.30GHz 2.30 GHz RAM:3,00 GB Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4300 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1) Pójdzie mi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|