Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia w±tku Wygl±d
stare 21.12.2015, 23:15   #1
Say

Sk±d: Lublin
Reputacja: 12
Domy¶lnie Odp: Pro¶by o drobne naprawy, spostrzeżenia itp.

O.o to jest dopiero ciekawe... Rainbow tak jak piszesz tak zrobiłam i pisze że mam po polsku, ale strona cały czas ma wybrakowane zdania. Spróbuje jeszcze sposobu Liv ale wydaje mi sie że juz tak zrobiłam i nie wiele to dało.
Say jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem

PAMIĘTAJ! ¬ródłem utrzymania forum s± reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecno¶ci.
stare 26.12.2015, 12:30   #2
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 54

Jest mnóstwo takich działów, które s± od dawna nieaktywne. Forum potrzebuje generalnych porz±dków, nie tylko tego jednego działu

Meryam jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 26.12.2015, 12:51   #3
Caesum
Administrator

Sk±d: Warszawa
Reputacja: 103

Pola "jakie gry z serii[...]" zostały usunięte z rejestracji. Pole anty-botowe zostaje, podobnie jak informacja do niego doł±czona. Testowali¶my różne możliwo¶ci i ta opcja najlepiej się sprawdza.
Caesum jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 26.12.2015, 21:39   #4
Caesum
Administrator

Sk±d: Warszawa
Reputacja: 103

Już kiedy¶ ł±czyli¶my/usuwali¶my kategorie na forum(kto¶ pamięta osobne działy dla każdego dodatku?) więc można by było spróbować znowu co¶ zrobić w tym zakresie. Przykładowo osobi¶cie nie jestem przekonany do ilo¶ci kategorii w działach ze zdjęciami, za to wysun±łbym na wierzch forum OJSG(no bo czemu maj± być schowane, skoro takie fotostory jest na stronie głównej, a ma mniej aktywnych tematów?).

Ostatnio edytowane przez Caesum : 26.12.2015 - 21:42
Caesum jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 26.12.2015, 21:54   #5
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 54

Je¶li to cokolwiek wniesie do tematu, to s±dzę, że samo ł±czenie albo usuwanie działów nic nie da, bo posprz±tać trzeba też wewn±trz działów. Jaki¶ czas temu wrzucałam posta, chyba nawet do tego tematu, że dział w offtopie "Sport" jest nieaktywny i tematy s± pozamykane. Na forum s± tematy z 2008r. do których nikt nie zagl±da i nikt z nich nie korzysta. Wiadomo, poradniki to poradniki, inna bajka, ale tematy na końcu offtopa albo przerwane fotostory sprzed 5 lat.. Była już czystka w działach ze zdjęciami, usuwano tematy, w których zdjęcia się nie wy¶wietlały, ale według mnie trzeba to wzi±ć nieco dalej i zdecydować, które nieaktywne tematy usun±ć, bez uogólniania, a każdy wzi±ć jako pojedynczy przypadek. A to łatwe nie jest...

Meryam jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 26.12.2015, 22:15   #6
Shiver

Sk±d: z Księżyca
Reputacja: 21

Imo nawet niektóre poradniki s± trochę z pupy (typu lista imion dla simów na przykład). No i w nazewnictwie tematów przydałaby się jaka¶ konsekwencja. Może to tylko ja, ale u¶mieszki, jakie¶ dziwne znaki interpunkcyjne w nazwach tematów strasznie mnie drażni±. Nie mówię o zmienianiu wszystkiego, w twórczo¶ci użytkowników można im zostawić woln± rękę, ale już w tematach "wspólnych" warto by przeprowadzić lifting.
Plus tak jak wyżej, forum przydałoby się uproszczenie, szczególnie w offtopie.
stare 26.12.2015, 22:56   #7
PaĽdzioch Menda Zło¶liwa
Archeolog Renesansu

Sk±d: Gliwice
Reputacja: 86

zważywszy na znaczny spadek aktywno¶ci użytkowników na całym forum (i w offtopie szczególnie), s±dzę, że można powywalać działy z offtopa, a jeszcze aktywne tematy wrzucić do głównego. Osobny dział pozostawić jeno dla gierek internetowych i ew. pomocy z internetem i komputerami. Poza tym w samym offtopie za dużo tematów jest przyklejonych
stare 26.12.2015, 23:05   #8
Pink Panther

Reputacja: 25

Cytat:
Napisał PaĽdzioch Menda Zło¶liwa Zobacz post
zważywszy na znaczny spadek aktywno¶ci użytkowników na całym forum (i w offtopie szczególnie), s±dzę, że można powywalać działy z offtopa, a jeszcze aktywne tematy wrzucić do głównego. Osobny dział pozostawić jeno dla gierek internetowych i ew. pomocy z internetem i komputerami. Poza tym w samym offtopie za dużo tematów jest przyklejonych
Masz łapkę

Odk±d FTSN upadło i nawet ja przestałem patrzeć przez różowe okulary, że forum można jakkolwiek jeszcze rozwin±ć to przestałem się trochę udzielać, ale wchodzę i czasem co¶ czytam. Tym razem może jednak się wypowiem.

Jest jakikolwiek sens sprz±tania działów? Kotelarsky (wybacz za ewentualnie niepoprawny linknick, gdzie moje my¶li uciekaj± podczas pisania lol, ale nie sprawdzam, jak się nazywasz) twierdzi, że trzeba zmieniać konkretne pola, tłumaczyć pojedyncze wyrazy itd. Dla garstki użytkowników, którzy siedz± tu tylko i wył±cznie z sentymentu? Nope, moim zdaniem to trochę strata czasu. Offtop faktycznie można uporz±dkować, bo będzie po prostu wygodniej, ale moim zdaniem przegl±danie ponad 23 TYSIĘCY (sic!) tematów to trochę przegięcie. Bo to po prostu nie odbije się na niczym pozytywnym (tak się chyba nie mówi, no trudno, każdy raczej wie o co chodzi xd).

Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 26.12.2015 - 23:07
Pink Panther jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 26.12.2015, 23:09   #9
Rainbow
Administrator

Sk±d: Ponyville
Reputacja: 33

Cytat:
Napisał PaĽdzioch Menda Zło¶liwa Zobacz post
to je dobry pomysł, niech więc tak się stanie

Ostatnio edytowane przez Rainbow : 26.12.2015 - 23:15
Rainbow jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 30.12.2015, 20:14   #10
Nusso

Reputacja: 10

Czemu posiadam 0 reputacji? Z tego co wiem to podstawowa ilo¶ć to 10.

EDIT:
Dziękuje Caesum

Ostatnio edytowane przez Nusso : 30.12.2015 - 20:36
Nusso jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 go¶ci)

Narzędzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania