|
|
|
|
#1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Cytat:
![]() PS: nadużywasz "xD". Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Michaelem. W każdym słowniku ortograficznym jest fragment poświęcony odmianie obcobrzmiących imion i nazwisk. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może za dużo/za mało książek przeczytałam, ale brakuje mi takiej odpowiedzi logiki, no i jak dla mnie brzmi to nienaturalnie. Cytat:
Cytat:
Chłopak się nawet nie przebrał... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym, czy ja znowu widzę logic fail, tym razem ze słowem "dopiero"? ![]() Cytat:
Jakkolwiek błędy ortograficzne, stylistyczne i interpunkcyjne jestem wstanie wybaczyć, tak szwankującej logiki i braku naturalności nie zaakceptuję chyba nigdy. Mam wrażenie, że nie do końca wiesz, o czym chcesz pisać. Albo wiesz, ale nie możesz się zdecydować, jak ubrać to w słowa. Drażni mnie to - domysły pisarz ma zostawić czytelnikom. Urwałaś akację w dobrym momencie, długość tekstu tym razem na plus, ale moim zdaniem wprowadziłaś za dużo nowych rzeczy. Kolega siedemnastolatki, ognistowłosa narzeczona jej brata, w którym się najwidoczniej podkochuje (ze wzajemnością w dodatku) i jeszcze jakiś jasnowłosy szpieg ![]() Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jeśli zdarza mi się czytać jakikolwiek tekst, który jest skierowany do osób dorosłych (sama stwierdziłaś, że tematyka FS będzie "+18"), to oczekuję od jego twórcy, że sam ma więcej niż te 18 lat - potrafi logicznie myśleć, ubierać swoje myśli w słowa i mniej więcej wie, jak działa ludzki umysł. U Ciebie mi tego wszystkiego brakuje. Poza tym, spodziewałam się, że poświęcisz sporo uwagi ich relacji samej w sobie, że psychologia odegra tutaj znaczną rolę i poznamy motywy ich działań. Nie da się ukryć, że jestem zawiedziona - liczyłam na wysoki poziom. Tymczasem jest przeciętnie i dość płytko. Liczne błędy, oraz to, że, jak sama twierdzisz, "podczas pisania mam taki chaos w głowie i wszystko mi się myli" tylko bardziej pogrążają Twoje opowiadanie. Dobra, skoro już tak Cię męczę, to jeszcze takie pytanko - czytasz książki? Jeśli tak i robisz to w miarę regularnie, to jakie? Żeby było jasne - nie skreślam Cię i Twojego FS, ale po osobie, która chwali się byciem utalentowaną pod względem pisarskim (wiesz, mi nie raz też tak mówili, ale niekoniecznie się z tym zgadzam, a co dopiero afiszuję się tym), spodziewałam się, że udowodni nam, że to jest prawda. Na chwilę obecną nie wyszło ![]() Jestem tu znana z ostrego oceniania, ale nie robię tego po to, by zrównać kogokolwiek z ziemią ![]() 4/10 Jak już czytam komentarze... Cytat:
Dżon, Ty prześmiewco! Robisz się pomału gorszy ode mnie!Cytat:
Cytat:
Jakim prawem ja się w ogóle tu wymądrzam?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co ja zamierzam udowodnić :] Ostatnio edytowane przez Liv : 11.09.2013 - 20:31 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|