|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Dzięki Ilona za cynk o parceli festiwalowej i tych modach na rozja¶nianie, bo bym pewnie w tym mie¶cie nie grała. Ostatecznie znalazłam odpowiedni mod. Niestety one wszystkie działaj± na WSZYSTKIE miasta, więc trzeba było znaleĽć takiego moda, żeby inne miasta też wygl±dały dobrze. No przecież nie będę się bawiła w usuwanie\dodawanie moda, w zależno¶ci od miasta w którym gram... Największym problemem było wcale nie ¶wiatło, tylko kolor wody. Te mody zmuszaj± do tego, by w każdym mie¶cie kolor wody był taki sam, a ja tak nie chcę... No bo czy niebie¶ciutka i jasna woda z Isla Paradiso pasuje do Północnej Groty, lub do Bridgeport? Oczywi¶cie, że nie... Oto zdjęcia z rozja¶nionej modem Północnej Groty... Mogłoby być chyba ja¶niej, gdybym dodała też t± zmianę wody, ale za nic na to nie pójdę. Czarna woda po prostu musi być w tym mie¶cie! Czy jest dużo ja¶niej, oceńcie sami. Moim zdaniem nie jest jasno jak w Isla Paradiso, ale mnie to już wystarcza, bo przynajmniej co¶ widać.
Oto kole¶ którego wybrałam do testów. Imienia nie pamiętam, nazwisko to Poirot bodajże. ![]() Poirot mieszka w domku na uboczu. Dodam, że chyba we wszystkich domach dominuj± czerń, biel i szaro¶ci. Piękne jest to miasto, już widzę jakie historie da się pisać w tej "naturalnej sepii". ![]() ![]() A to atrapa "zrujnowanego domu", stoi obok domu Poirota. ![]() Kilka fotek całego miasta. ![]() ![]() ![]() ![]() A tutaj sklep z zabawkami, groteskowy, ale klimatyczny, ciekawy. Przyłożyli się... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maszynka do produkcji zabawek. Podczas pracy trochę się z niej dymi, słychać mechaniczne dĽwięki i kręc± się trybiki. ![]() I balonik... s± 3 wersje z tego co zauważyłam, kot, lama i króliczek... ![]() A gdyby kto¶ też chciał sobie polepszyć o¶wietlenie, to jest to ten mod: http://modthesims.info/download.php?t=490659 Pobieramy ostatni plik: Buhudain_DR_Lighting_V5.6.55_GOLD.zip W archiwum s± 4 katalogi, co prawda kole¶ pisze, że trzeba użyć po jednym pliku z Color Setting, Weather Setting i Lighting Setting (i je¶li kto¶ chce to z tego ostatniego też, ale też jeden plik), ja wzięłam tylko dwa pliki, jeden z Lighting Setting a drugi z Weather Setting. Odno¶nie Weather (pogoda), to je¶li mamy zainstalowane Cztery Pory Roku musimy wybrać plik który ma w nazwie "More Sunny", je¶li nie mamy CRP, to "Regular". |
|
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 go¶ci) | |
| Narzędzia w±tku | |
| Wygl±d | |
|
|