Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.06.2014, 21:42   #1731
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Arwena Zobacz post
Oberyn A ten ostatni to miał być Jon Snow czy kto?
Też mam wątpliwości co do niego, ale to raczej na pewno Jon Snow. Proste włosy są mylące, ale któż inny mógłby to być?
W sumie to jest bardziej podobny do oryginału niż np. Daenerys, której podobieństwo najbardziej widoczne jest poprzez kolor włosów. Być może winę za to ponosi grymas na jej twarzy. Najbardziej podoba mi się Cersei.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.06.2014, 23:29   #1732
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Ten ostatni to jakoś mi bardziej Neda przypomina niż Jona... A ten w czerwonym to... Joffrey?
stare 16.06.2014, 00:14   #1733
unnormaly

Reputacja: 10

Też mi się wydaje że to Joff ;p Ale nie powinno go być przecież mogliby dać np. Aryie, albo Sanse, a nie jakiegoś zdechlaka ;p powinni wprowadzić do TS4 karły hahaha jestem ciekawa takiego pocałunku karła z normalnym człowiekiem...

A basenów nie będzie, bo twórcy podpisali klauzulę sumienia! (przecież nawet pomimo wychodzenie sima z basenu bez drabinki gracze ich tam uśmiercali stawiając ściany )

Ja osobiście po wypłacie zamierzam zamówić TS4. Tylko powiedzcie, jak było w przypadku TS3? W sensie co się działo z ceną przed/w trakcie/sporo po premierze? Opłaca się od razu kupić, w sensie że nie ma dużej różnicy w cenie, czy lepiej poczekać? Nie kupowałam trójki od razu, więc pytam A TS4 narobiły mi smaczka!

+w KOŃCU (!!) nie będzie tych narysowanych naszyjników u simek... teraz jakoś sensownie odstają od ciała..
+buty które miała Bella W TS3 strasznie mi brakowało zwykłych szpilek, które nie wyglądają jak buty dla koczkodanów.. Ci twórcy mają straszny gust..
+pomieszczenia wydają się być normalnie urządzone. wcześniej straszne było to, że kupując umeblowane mieszkanie, bądź grając nawet mega bogatymi simami ea'owymi, mieli przebrzydkie wnętrza, a w sypialni stało łóżko z energią +5...
+super są plany, ale to już mieliśmy prequel tego w rajskiej wyspie...
-emocje!! na ciul mi to .. uwielbiam kształcić wszelakie umiejętności simów, a tu jak będzie wkurzony, to nie będzie mi chciał się uczyć..ale i tak jestem tego ciekawa, jeszcze się żywię nadzieją, że będą bardziej pomagać niż przeszkadzać
?Wolałabym żeby simki w ciąży miały te emocje lepsze.. u mnie jak simki chciały coś zjeść konkretnego, to po prostu im tgeo nie obiecywałam i miałam gdzieś te zachcianki ;p a teraz dla utrudnienia mogliby dać coś w stylu nastrójnika negatywnego, że są jakieś niespokojne/zdenerwowane jak im się nie da tego, czego tam se chcą ;p
+Z tego co zauważyłam, to nakrycia głowy można spokojnie zdejmować i nakładać w edytorze sima. uff.. strasznie mnie denerwował ten podział na fryzury...
+(jeden z moich ULUBIONYCH!) Można w końcu będzie opanować udziska umięśnionych simów... moi simowie nigdy nie mogli być zbytnio umięśnieni, bo każde spodnie wyglądały na nich okropnie... teraz w końcu im zmniejsze uda (huehueheu)
?Mam nadzieję, że malowanie obrazów ze zdjęć będzie bardziej realistyczne.. zawsze jak malowali martwą naturę, to ten obraz był taki...wciągnięty, ściśnięty?
?I błagam, niech lekcje zostaną dopracowane...wkurzało mnie to zawsze, że jak czegoś nie wiem gdzie znaleźć, albo jak wykonać dane zadanie (bo niektóre pragnienia są tak niejasno w 3 opisane, że żal) to musze przekopywać fora i internety...No i wolałabym żeby podali wszystkie możliwości, zbytnio nie chce mi się robić śmiesznych zadań żeby coś odkryć, albo szukać sposobu jak wyhodować daną roślinę lub złapać rybę..

To chyba na tyle miały być 3 linijki tekstu hahaha
unnormaly jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2014, 07:44   #1734
Irbis

Cytat:
Napisał unnormaly Zobacz post
?I błagam, niech lekcje zostaną dopracowane...wkurzało mnie to zawsze, że jak czegoś nie wiem gdzie znaleźć, albo jak wykonać dane zadanie (bo niektóre pragnienia są tak niejasno w 3 opisane, że żal) to musze przekopywać fora i internety...No i wolałabym żeby podali wszystkie możliwości, zbytnio nie chce mi się robić śmiesznych zadań żeby coś odkryć, albo szukać sposobu jak wyhodować daną roślinę lub złapać rybę..
Ja wręcz przeciwnie, bardzo lubię te niejasności, które moim zdaniem są celowe. Dzięki takim utrudnieniom gra jest ciekawsza. Gdyby nie to, gra sprowadzałaby się tylko do wdawania simom poleceń i nudziła by się bardzo szybko.
Każdy gra inaczej i czego innego oczekuje od gry. Ja nie chcę żeby gra była łatwa, lubię się pomęczyć, lubię wykonywać zadania żeby coś odkryć i szukać sposobu na osiągnięcie simowego celu

Przypomniało mi się, jak na początku zapowiedzi o TS4 była mowa o możliwości dodawania punktów umiejętności w trybie tworzenia. Czy zauważył ktoś gdzieś, żeby ta informacja się potwierdziła?
Byłabym bardzo zadowolona, gdyby tak było, bo to trochę głupie, że sim staruszek dopiero co uczy się gotować. W trójce często gram istniejącymi już rodzinami i normą jest, że nawet staruszkowie nie mają żadnych umiejętności. Dobrze by było, żeby i to poprawili.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 16.06.2014 - 07:46
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2014, 09:29   #1735
Ashley_Tisdale

Niestety ale najnowsze wiadomości mnie 'lekko' zniechęciły do 4-ki. Już zaczynałem nawet trawić złą grafikę zrobioną pod dzieci oraz to, że np włosy wyglądają gorzej niż w grze sprzed 10 lat, która chodziła bardzo płynnie więc nie rozumiem jak przy dzisiejszej technice zrobienie lepszych detali włosów i rzęs osłabiło by płynność (!!!). Do tego półotwarte otoczenie z ekranami ładowania.. jak dla mnie porażka bo nie wierzę twórcom, że potrwa to 15-30 sekund.. wydłuży się to na pewno pod wpływem zapisywania gry i wgrywania dodatków więc potem może to potrwać nawet 2-5 min więc wyobraźcie sobie, że idziecie gdzieś simem i czekacie te 3-4 min, potem chcecie wrócić to samo... do tego chyba sobie robią żarty z tym, że w każdej z 5 stref jest tylko 5 budynków.. to ma być miasto? Nawet najbardziej zabite dechami wsie mają więcej budynków. Miasto będzie pewnie bardzo małe i ubogie gorsze niż w podstawce TS3. Do tego brak budynków gdzie simowie mogą pracować.. to też minus, już wolałem królicze nory w pracy niż to, że sim jedzie poza mapę ;/ Znając EA emocje też zostaną zepsute i w ostateczności będą irytować graczy bo strasznie to przerysowali... ci niby smutni simowie wyglądają śmiesznie, a nie jakby byli w depresji. Niestety ale moim zdaniem twórcy zabierają z gry same najlepsze rzeczy i mam obawy, że podstawka TS4 będzie BARDZO okrojona i praktycznie nie będzie tam nic do roboty.. co z tego, że płacimy tyle kasy za grę jak można zarobić więcej wystarczy skroić grę i dać to do Store Obym się mylił ale ja pozytywnie nie jestem nastawiony do nowej generacji.. Pewnie dlatego mówią tylko o tych emocjach bo boją się jednego wielkiego hejtu jak pokażą coś innego z rozgrywki. To moja opinia więc proszę żeby się na mnie nie rzucać ;-)
Ashley_Tisdale jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2014, 12:27   #1736
Levkoni

A jak mieli przedstawić emocje? Przecież ciężko pokazać realistycznie smutnego sima, bo w realu ciężko rozpoznać na ulicy, kto jest smutny, a kto nie... Więc wiadomo, że musi być pewna doza wyolbrzymienia danego stanu emocjonalnego.
stare 16.06.2014, 12:29   #1737
Mroczny Pan Skromności

poza tym, ja jestem i tak skrajnym pesymistą, to jeszcze mam się dodatkowo wpędzać w depresję bo sim jest smutny? Lepiej, żeby był "niby" smutny, żeby ten smutek mi się nie udzielił xD
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2014, 12:43   #1738
anie_1981

Coś czuję, że niektórzy już się tak napalili na tą grę, że nawet jakby się posypało mnóstwo złych niusów, to i tak będą upatrywać w tym zalety. Ja przynajmniej potrafię obiektywnie stwierdzić, że w TS4 podoba mi się WSZYSTKO, poza tym co dla mnie najważniejsze, a o czym już pisałam. Tryb budowy\kupowania - super, tryb tworzenia Sima - super, podział miast na strefy - bardzo dobry pomysł, ładowanie parceli zamiast króliczych nor - OK, pod warunkiem, że nie muszę jeździć z Simem do pracy\szkoły, lubię jak mam ich z głowy na parę godzin. Co tam było jeszcze... Emocje - nie mam zdania, nie wiem czy by mi się to podobało czy mnie irytowało. O ile to prawda, że laski nie będą miały ubrań ciążowych, to jestem jak najbardziej za, niemowlęta mają nogi, super, oby nimi fajtały jak w dwójce. Gdyby jeszcze do tych opcji dali sensowną grafikę, to byłabym w siódmym niebie, ale jest jak jest, każdy ma inne wymagania, jak akurat wolę realistyczną grafikę, od płynności, bo jak świat światem, Simsy mi się cięły, tną się, i ciąć się będą... Taka ich uroda.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2014, 12:56   #1739
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Simsy mi się cięły, tną się, i ciąć się będą...
Ciekawe czy smutnym simom w czwórce też się to udzieli.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2014, 13:08   #1740
anie_1981

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Ciekawe czy smutnym simom w czwórce też się to udzieli.
Caesum, ale mi chodziło o cięcie się grafiki, a nie literalne cięcie się... nikt tu nikogo do harakiri nie nakłania... Ale fajnie by było jakby w grze była taka opcja... Nigdy jej nie było...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania