Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.09.2014, 13:23   #1
Agor-ia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - problemy z grą

Cytat:
Napisał Nalia Zobacz post
Witam jestem tu od nowa, ale od razu mam problem . Otóż mam Simsy 4, kupione w gram.pl w preorderze. Klucz dodałam na Originie i zainstalowałam grę z płyt. Wszystko było w porządku do wczoraj. Nagle przestała mi się gra ładować. Gra się uruchamia ale jak jest ten kryształek ładujący po logo the Sims 4, to przestaje się wokół niego kręcić ta otoczka. Schodzę do paska, do menedżera zadań a tam oczywiście brak odpowiedzi. Kliknęłam na "napraw" w Orginie, niestety nie pomogło. Ogólne wczoraj jak jeszcze normalnie się gra uruchamiała to pościągałam dużo rzeczy do Galerii. Czy to może być przyczyna? Gdy grę próbuję uruchomić ponownie od tego czasu, to niestety się zawiesza. Coraz bardziej jestem zła na siebie, że kupiłam taki bubel :/.
PS. Szukałam odpowiedzi w internecie, ale jeszcze nie widziałam takiego problemu, jedynie, że gra w ogóle się nie chce włączyć z Origina.
Też tak miałam, chociaż nie po ściąganiu z Galerii, a po przeniesieniu dużej liczby simów z dema. Spróbuj wywalić zawartość folderu Tray. Możliwe, że to rzeczywiście jakiś błąd Galerii.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.09.2014, 15:02   #2
Nalia

Dzięki za odpowiedź, właśnie to pomogło . Po 3 telefonach na pomoc EA , trzecia miła konsultantka w końcu na to wpadła też . Tylko wcześniej przez grzebanie we właściwościach gry (po dodaniu -w w wierszu polecenia) gra mi się uruchamia w oknie teraz. Mimo, że wywaliłam to "-w" to nadal tak jest. We właściwościach skrótu też jest, że uruchamiała się zmaksymalizowana ale nadal jest w oknie. Nie jest to jakieś szczególnie uciążliwe, ale może ma ktoś pomysł jak przywrócić normalny tryb .

EDIT: Już nieważne, idiotka ze mnie. W grze można było w opcjach zmienić .

Ostatnio edytowane przez Nalia : 09.09.2014 - 15:12
Nalia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 21:29   #3
Lady88

zobaczcie jaki mam błąd - pierścionek w środku dłoni simki

[IMG]http://i61.************/2r549b4.png[/IMG]

mimo, że robiłam reset sim to nadal tak jest jakieś pomysły?
Lady88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2014, 22:43   #4
Lady88

Cytat:
Napisał Lady88 Zobacz post
zobaczcie jaki mam błąd - pierścionek w środku dłoni simki

http://i61.************/2r549b4.png

mimo, że robiłam reset sim to nadal tak jest jakieś pomysły?
ok to już opanowane, przebrałam simkę i pomogło.

Ale teraz inna rzecz mnie nurtuje. A mianowicie - czy też tak macie, że np dajecie polecenie simowi żeby zmył talerz, on go bierze, wstaje i go odkłada na stół bo anulowało się to zadanie? wygląda to tak, że karze zrobić coś simowi i nagle to kółeczko z lewej strony z tym zadaniem znika a sim już nie zmierza do miejsca gdzie zadanie ma byc wykonane. Jest to denerwujące. Wcześniej tak nie było proszę o pomoc.

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 10.09.2014 - 23:35
Lady88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2014, 22:50   #5
Chloé

Reputacja: 11

U mnie to kółeczko znika jak polecenie zmycia naczyń nastąpi w trakcie jedzenia. Sim przestaje jeść i tylko macha ręką, nie robi nic. Dopiero gdy posiłek jest całkowicie skonsumowany daję to polecenie, wcześniej znika.

Lady88 a instalowałaś aktualizacje? Może tu tkwi problem. Aktualki mają to do siebie, że jedno naprawiają a drugie psują.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2014, 06:27   #6
wenon

Cytat:
Napisał Lady88 Zobacz post
ok to już opanowane, przebrałam simkę i pomogło.

Ale teraz inna rzecz mnie nurtuje. A mianowicie - czy też tak macie, że np dajecie polecenie simowi żeby zmył talerz, on go bierze, wstaje i go odkłada na stół bo anulowało się to zadanie? wygląda to tak, że karze zrobić coś simowi i nagle to kółeczko z lewej strony z tym zadaniem znika a sim już nie zmierza do miejsca gdzie zadanie ma byc wykonane. Jest to denerwujące. Wcześniej tak nie było proszę o pomoc.
Też to mam, wszyscy zjedli i siedzą, to daje simem siedzącym przy stole by pozmywał, ten bierze talerz wstaje i odkłada, dopiero za drugim razem bierze i idzie zmywać jak już stoi. Jak sam sim zechce pozmywać to normalnie, bierze wstaje, łapie inne i zmywa a jak ja mu karze to muszę dwa razy.
wenon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 23:55   #7
plague9277

może ktoś też ma taki problem jak ja - gram normalnie przez ok. godzinę (wczoraj rekord, bo aż 1,5h), potem nagle gra się zawiesza. i to nie tak jak w ts3, że wszystkie animacje dalej są, typu kryształek czy kołysające się drzewa. po prostu freeze. i tak przez dobrą minutę. oczywiście brak odpowiedzi w menadżerze zadań i muszę wymusić zamknięcie. trochę to irytujące, bo kupiłam oryginał i nie mogę za bardzo grać...czy ktoś ma jakąś radę?
mam zainstalowane najnowsze sterowniki karty, antywirus włączony na tryb gier, ustawiony czysty start systemu windows, spełnam wymagania, mam zaktualizowaną grę w origin..o co chodzi?!
plague9277 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2014, 10:35   #8
beata18ns

Domyślnie

a ja mam problem z aktualizacją. Tzn pisze ze zaktualizowałam gre, a jak chce uruchomic to pisze ze jest obowiązkowa aktualizacja i tak w koło i co teraz ?

hm tak jakby chodziło im o tą aktualizacje płatną za 44 zł ? to by było przegięcie! może musze coś z pudełka zaktualizowac ? bo użyłam tylko jednej płytki a w pudełku mam też drugą.

dobra już mnie mąż uświadomił, że użył dwóch płyt

ok już jest ok. naprawiło się klikając "napraw gre" prawym przyciskiem myszy w orygin

@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem!

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 10.09.2014 - 12:29
beata18ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2014, 16:50   #9
Agor-ia

No i właśnie ten mod sprawia, że w pomieszczeniu nie będzie musiało być np. pięć lamp, bo wystarczy jedna. Nie wpływa on na wnikanie światła do domu przez okna.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2014, 18:38   #10
marandile

Reputacja: 14

Gdy brałam simką prysznic z myśleniem, to zaraz potem wywaliło mnie do pulpitu I potem znowu, jak chciałam wejść w opcje W zupelnie losowych momentach mnie wywala, w dodatku zacina się co kilkanaście minut na kilka-kilkanascie sekund...
Jak to możliwe, że na tym samym laptopie, takie Assassins Creed 2 chodzi superpłynnie na najwyzszych ustawieniach grafiki, a ts4 sie zacina i crashuje na ledwie wysokich...
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo

Ostatnio edytowane przez marandile : 10.09.2014 - 19:55
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania