|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Wydaje mi się, że potrzeby Simów spadają nawet szybciej niż w dwójce, gdzie to akurat było tak wyważone, że mogłam łatwo zaspokoić wszystkie potrzeby Simów i grać sobie przyjemnie i bezstresowo. Tutaj co chwilę Sim jest nieswój bo ma niską potrzebę energii. Ponadto nie może zaspokoić potrzeby głodu w pracy, a szkoda, bo w dwójce tak było. Nie wiem już czy nie umiem Simom w czwórce rozplanować dnia czy faktycznie te potrzeby tak szybko spadają... :p
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dorwałam grę i pograłam, może nie długo, bo jakąś godzinę i mam trochę mieszane uczucia. Wiem jedynie, że na razie będę grała w czwórkę, do trójki wrócić nie planuję(ilość błędów i zamulanie co minutę mnie dobija). Kilka plusów gry, jak na razie:
+ CAS. Tworzenie simów jest świetne, moim zdaniem, to pierwsza odsłona simsów, w której mogę stworzyć ładne simy, nie używając 134667 dodatków CC, ani nie robić klonów. + Interakcje między simami, bardzo rozbudowane, multitaksing też bardzo mi się podoba. W końcu simy nie przerywają jednej czynności, żeby pogadać z kimś innym. + Grafika, drażni mnie to rozmycie w tle, ale po za tym grafika jest bardzo fajna, okolice świetnie wyglądają, szczególnie park w Wierzbowej Zatoczce, ktory przypomina lokacje wyjętą wprost z jakiejś gry fantasy. I kilka uwag: - Wielkość otoczeń. Są klaustrofobicznie małe. Kilka domków, 3 puste parcele i 5(?) miejsc publicznych... nie ma miejsca na nic, nie ma co robić. - Brak małych dzieci i traktowanie niemowlaków jak przedmioty. - Ograniczona ilość cech. Odruchowo mam ochotę dorosłemu simowi dołożyć jeszcze dwie, a tu się nie da... A samych cech jest malutko moim zdaniem, w podstawie trójki było ich więcej. - Kariery. Już wolałam królicze nory z trójki. Przynajmniej był jakiś budynek. Sim znikał, bo znikał, ale już to było lepsze niż wyparowanie na kilka godzin. - Brak CASTA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |