![]() |
#21 |
Guest
|
![]()
Otóz co: weszła Anne i powiedziała: dostaniecie większy pokój ale za większą opłatę. Wybierajcie.
odc. 16 _ boli ją bradzo brzuszek i wzywamy pogotowie. - muszę jechać na pogotowie - pomyślałam szybko i wsiadłam na wózek. Zadzwoniłam po specjalnego minibusa i poprosiłam szybko na pogotowie. Nie myliłam się. Wijące się z bólu dziecko leżało na leżance. - Co jej jest?? - krzyczałam z całej siły. - Wyrostek. Bierzemy hją na salę operacyjną. - odparli oni i już ich nie było. Wyjechałam windą na 9 piętro i zajechałam pod blok operacyjny. Co kilka minut wychodziła pielęgniarka by mnie poinformować o wsyzstkim. Nagle kiedy pomyslałam o Zuzi jak o mojej córeczce i o tym cudownym maleństwu które noszę pod sercem zrobiło mi się ciepło. nagle moje oczy zaszły łzami. Aco z Sally moją drugą siostrą? Czy ojciec ją maltretuje?? Zadawałam sobie te pytania, mysli kłębiły się w mojej głowie i nie mogłam wybierać/. Musiałam tam pojehcac. To więc zrobiłam. Pojehcałam tramwajem do starej dzielnicy miasta i szybko dotarłam do mojego starego domu. Ojciec właśnie bił Sally. - Kaja!!- wykrzyknął dwuletni brzdąc i rzucił mi się na recę. Zapakowałam ją w ładne ubranko i położyłam śpiącą pod drzwiami domu dziecka. Wiedziałam że tam będzie jej lepiej niż u bijącego i maltretującego j ą ojca. Pojechałam do szpitala. Zuzia leżała już na sali a przy niej siedział Maciek. - Cześć Maciuś. - powiedziałam i przytuliłam się do niego. -p Gdzie byłaś? - zapytła mnie cicho i spokojnie. - Zawiozłam Sally...do domu dziecka. - wychlipałam. - Jak mogłaś jej to zrobić ??!! - zkrzyczał mnie chłopak. - Ojciec ją bił to dlatego!! - wytłumaczyłam mu szybko. - Sorry, jeżeli tak to przepraszam za ten atak. - odparł mój chłiopak i ucałował mnie w głowę. - SPójrz budzi się. - spędziliśmy tam czas do wieczora. Leżałam w lóżku kiedy zadzwonił telefon. - Maciek....- wyszeptałam drżącym gfłosem. Okaząło się że dzwonili ze szpitala i Zuzia.... A: jest w śpiączce B: choruje na cukrzycę czy C: ma chore płuca Zonguśka wybieraj |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|