![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
odc. 29
- Co jest Sel? - zapytałam niepwnie - Mam córeczkę!!- wyszeptała ona słabo - To pięknie!! Jak jej dasz na imię? - zapytałam. - Nie wiem......chyba Cornelia. Albo Hay Lin. - Coś ty, zeobisz z dziecka W.I.T.CH. - sprzeciwiłam się - No dobra....mary?? - Jak w czasach średniowiecznych - Saffy i koniec. - powiedziała ona. - Ostatecznie może być. - łaskawie powiedziałam . - Zaraz przyjedź musisz ją zobaczyć. - ubrałam szybko Larę, zabandazowałam jej na świeżo raczkę po przedwczorajszym zabiegu, wpakowałam w wózek i zeszłam na dół. - A gdzie masz Zuzię? - zapytała mnie zdziwona przyjaciółka - Zuzia jest w szkole. - odparłam beznamiętnie - Ach, tak zapomniałam. Jak jej idzie przed komunią? - zapytała - Świetnie. Szybko się uczy modlitw i co wieczór odmawia pacierz. - To świetnie, chyba się tyeż bardzo dobrze uczy. - powiedziała przyjaciółka słabo. - Wybacz....muszę iść zrobić obiad. - powiedziałam do niej i wyraziłam zachwyt nad jej córeczką. Poszłam, zrobiłam po drodze zakupy i zastałam maćka w domu - Cześć kochanie, wziąłem wolne, obiad już się gotuje. - wypuściłam siatki z wrażenia, - COOOO????- zapytałanm - Nic, się nie stało, po prostu chciałem ci zrobić przysłuigę. - A odebrałeś Zuzię ze szkoł? - zapytałam - Nie. Obiecałem, jej że dziś sama pojedzie tramwajem. - CO? Na za dużo jej pozwalasz. Ja w jej wieku nie miałam prawa wyjść samej do warzywniaka za rogiem. - wyrecytowałam. - Kaju nie możesz jej non- stop trzymać pod spódnicą. - Telefon dzwoni. - powiedziałam i rzuciłam się do niego. - Halo? Wybieraj: A: dzwoni zuzia i pyta czy może iść z koleżankami na pizzę B: dzwoni Selena i pyta o zakupy czy C: napisz kto dzwoni i w jakiej sprawie. |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|