Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.10.2016, 22:40   #1
xSwiftiex

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

Jezu odświeżam ten temat xD
Ja grałam tylko w otoczeniach z podstawy

MIŁOWO:

Ćwir:
Jak się należało spodziewać, Don zostawił Kasandrę pod ołtarzem. Ta ześwirowała, ale zmieniła wygląd i wyprowadziła się.
W rezydencji zamieszkała Dina Kaliente, narzeczona Mortimer. Aleksander dorósł i zakochał się w Tekli Ćwirko (xD)

Kaliente:
Nina została sama po tym, jak jej siostra wyniosła się do Ćwirów. Znalazła pracę w karierze tanecznej, ale nic więcej nie zrobiłam.

Lotario:
Don zmienił aspirację na popularność xD Z kochanek została mu tylko Nina, gdyż przyłapały go Kasia i Dina.

Biedak:
Damian rzucił pracę w karierze kryminalnej i zdobył w szkole 6 xD
Balbina urodziła synka Daniela.

Przyjemniak:
Kasia wprowadziła się do domu. Marysia przyłapała ją w łóżku z Danielem i wyprowadziła się. Zamieszkała w bloku wraz z Kasandrą
Liliana i Andżela pogodziły się xD

Marzyciel:
Dariusz jest w związku z Balbiną Biedak, bo zauważył, że Kasandra go jednak nie chce

Hak:
Esmeralda zaszła w drugą ciążę i tyle

DZIWNOWO:
Dziwak:
Paskal urodził (heh) kosmitkę Tytanię. Obecnie, Waldemar jest w ciąży a Leszek spotyka się z jakąś Blanką...

Kowal:
Jasiek wyjechał na studia, gdzie zaręczył się z Ofelią Zmrok.

Papużka:
Nerwus Jakiś uciekł do domu swojej matki, Oliwki.

Kamasz:
Generał Bolesław zakochał się w Otylii Motylek z Nowej Politechniki. Przemieniłam ją w wiedźmę xD

Widmo:
Ofelia wyjechała na studia, a Nerwus zamieszkał z matką.

WERONA:
(moje ukochane otoczenie )

Kapulet:
Julia nadal spotyka się z Romeo
Hermia zerwała z Merkucjem.
Grażyna (taka babka z kosza xD) rozwiodła się z Albinem i zamieszkała
sama. Ma syna, Damiana, którego ojcem jest jej były mąż.
Jej siostra Renata jest w ciąży a Kent zaręczył się z Bianką.

Montek:
Merkucjo spotyka się z Mirandą.
I tyle

Jutrzenka:
Puk (cóż za imię xD) pocałował się na imprezie
z Hermią teraz są parą.
Teodozji zmieniłam imię na Nikola
xSwiftiex jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.12.2016, 15:35   #2
Say

Reputacja: 12

Miłowo
Przyjemniaczek - Biedak - Ray.

U Przyjemniaków w Miłowie nie działo sie najlepiej, Marysia najpierw została zwolniona z pracy a potem przyłapała Daniela w łóżku z pokojówką Kasią, na domiar złego Andzelika wykorzystała sytuacje i przeżyła swój pierwszy raz z Damianem Biedakiem co skończyło się ciążą. Lilianna nie wytrzymała rozwodu rodziców jak i wyprowadzki ojca i następnej nocy uciekła z domu.
Marysia znalazła pracę w biznesie i doszła na sam szczyt, po pewnym czasie nawet wybaczyła Danielowi i pozwoliła mu wrócić do domu. Andżelika urodziła Maję, a później razem z Damianem wyjechali na studia. Marysia po raz drugi wyszła za Daniela i w dniu ślubu nieoczekiwanie do domu wróciła Lilianna. Pogodziła sie z rodzicami ale na studia nie poszła. Następnego dnia były jej urodziny. Lilianna znalazła pracę jako dziennikarka i wyprowadziła się z Miłowa. Andzelika i Damian wrócili ze studiów. Kilka dni później dziewczyna została oficjalnie panią Biedak( Niedługo Lato). Cała trójka wyprowadziła sie z rodzinnego domu Przyjemniaków i zamieszkała dwa domy dalej. Marysia i Daniel osiągnęli szczyty swoich karier i zestarzeli się przechodząc tym samym na emeryturę.
Lilianna zamieszkała w Lazurowej Promenadzie i poznała tam miłość swojego życia czyli Wolfganga Reya. Po latach kilku została panią Rey i urodziła trójkę dzieci: Wiktorie, Maksymiliana i Piotra. Z rodziną nie utrzymuję kontaktu.
stare 27.12.2016, 17:18   #3
Nusso

Werona - Rodzina Kapulet
Historia Renaty, Pankracego i Kenta część I

Pankracy zaczyna zauważać, że brak jakiegokolwiek uczucia pomiędzy nim a Renatą, może wkrótce doprowadzić do rozwodu. Postanawia on przekonać Renatę do założenia rodziny. Małżeństwo decyduje się na zakup większego domu. Pankracy, chcąc pozbyć się szwagra, wybiera dwa domki położone nad rzeką. Jednak nie wszystko idzie po ich myśli, pomimo usilnych starań Renata nie może zajść w ciążę.

Kent nie śpieszy się, by znaleźć nową pracę. Po tym, jak został zwolniony z posady wynalazcy, chce odpocząć i przemyśleć, co chcę dalej robić. Nie jest też pewny, co łączy go z Bianką Montek. Wie, że ich związek może wywołać niemałe zamieszanie pomiędzy skłóconymi rodami

Ojciec Renaty uważa, że ona i jej mąż powinni znaleźć pracę, i przestać żyć z majątku rodziny. Obydwoje zatrudniają się w biznesie, Pankracy niechętnie zaczyna pracować, zaś Renata chcę osiągnąć sukces i dotrzeć na sam szczyt. Znalazła ona również nową pasję, czyli grę na skrzypcach.
stare 03.05.2017, 14:07   #4
Say

Reputacja: 12

Zaczęłam grać na świeżutkim Miłowie, bez żadnych CC no jedynie co to default oczu i skóry i tylko tyle.
A o to co udało mi się ugrać

Miłowo.

Ćwir:

Kasandra została porzucona przed ołtarzem, biedaczka popadła w depresje i zaczęła pogrywać na automatach a czasem w karty, tracąc to co raz większe sumy.
Na ratunek pospieszył jej Dariusz który pomógł jej wyjść z nałogu jak i rozkochał w sobie Kasandre która niedługo potem została jego żoną.
Mortimer zaś zaproponował Dinie wspólne mieszkanie, jak i ślub.
Owocem tego związku bylo dziecko a nawet dwójka.
Elizabeth i Edgar.
Aleksander wyjechał studiować w czasie nauki jego ojciec Mortimer zmarł zostawiając olbrzymi spadek jak i trzecie dziecko ale Dina jeszcze o tym nie wie że jest w ciąży.

Aleksander w czasie studiów poznał Żakline Tsang. Zaiskrzyło natychmiast! Jeszcze w czasie studiów Aleks oświadczył się simce a ta z radościa przyjeła pierścionek. Po studiach wzieli ślub i zamieszkali na przedmieściu niedaleko Kasandry. Oboje spodziewają się pierwszego dziecka.
Marzyciel.

Szczepan tak samo jak Aleksander wyjechał na studia. Kasandra zamieszkała u Dariusza i po kilku dniach okazało się że jest w ciązy, a potem nastepnej i po roku kolejnej i tak dalej.
Rok po roku Kasandra rodziła dzieci: Makarego, Irine i Belle a także Christiana.
Trójka pierwszych dzieci jest już w wieku szkolnym zaś Christian jest małym dzieckiem.
Niestety los lubi płatać figle. Kasandra zaczęła na co raz dłużej znikać z domu, znów pojawiała się w barach a także przy kartach. Po kilku takich razach zaczeła spotykać się ponownie z Donem który już wtedy był mężem Niny ale o tym później.
Któregoś dnia Kasandra zaprosiła Dona do siebie, nie spodziewała się że Dariusz wróci wcześniej z pracy.
Kasandra figlowała w łóżku z Donem kiedy do sypialni wszedł Dariusz.
Małżeństwo Marzycieli rozpadło się. Kasandra wyprowadziła się z domu i zamieszkała na przedmieściu spodziewając się dziecka... Dona.
Dariusz sam wychowuje dzieci.

Kaliente-Lothario

Nina była bardzo ucieszona kiedy okazało się że Don uciekł z przed ołtarza. Wiedziała juz wtedy że Don nie zdoła jej sie oprzeć i to ona będzie panią Lothario. I tak się stało. Kilka dni po tym Nina zaprosiła Dona do siebie, pare drinków, muzyka i tańce i wszystko skończyło sie w łóżku. Nina była w ciąży. Don nie był z tego zadowolony ale oświadczył się Ninie, później był ślub z czego obydowje byli nie zadowoleni i narodziny pierwszego syna Dona, Marcusa! Z tego szczęścia Nina zaszła po raz drugi i niedługo urodzi. Don zaczął znów szaleć i rozkochiwać w sobie inne kobiety w tym Kasandre z którą niedługo będzie miał dziecko. Choć jeszcze o tym nie wie ale są na tym świecie "życzliwi" simowie którzy powiedzą prawde...
stare 08.07.2017, 22:21   #5
FibiSim

Ostatnio znalazłam chwilkę czasu, aby pograć. Od razu włączyłam Maxisowe rodzinki. Najpierw zagrałam w Biedaków. Damian wyszedł na prostą i został prawnikiem. Niestety po jakimś czasie wyrzucili go z tej pracy, ale udało mu się osiągnąć szczyt kariery nauczycielskiej i został Ministrem Edukacji. Po przeprowadzce jego stary dom uległ pożarowi w wyniku, którego zmarła Balbina (będąc w ciąży z Adamem Dzwonko) oraz jej dwóch synów. Po tej tragedii Damian ożenił się z Andżeliką, która została lekarzem i długo starali się o dziecko. Marysia Przyjemniaczek straciła pracę i załamana popełniła samobójstwo, które pomogła jej dokonać Kasia Langerak. Pokojówka wykorzystała sytuację i zamieszkała z Danielem. Mają razem dwójkę dzieci. Kasia została żołnierzem i wciąż flirtowała z innymi. Liliana zostawiła swojego chłopaka i zakochała się w jego ojcu. Została prawniczką jednak nie doczekali się dzieci. Jeżeli chodzi o Ćwirów to Kasandra wyszła za Dona i czekają na dziecko. Don kontynuuje swoją lekarską karierę i cieszy się z bogatego życia. Nie rezygnuje jednak ze swoich miłości, a Nina jest z nim w ciąży. Dina wyszła za Mortimera i czekają na wspólne dziecko.
Na razie tyle. Jednak wciąż mam wiele pomysłów na nowe przygody rodzinek Maxisa.
FibiSim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.03.2009, 15:44   #6
chupa_chups

Cytat:
Napisał Kubek Zobacz post
Losy rodzin maxisa ? Chyba wszystkie rodziny pousuwałem XD
Ja dokładnie tak samo.

Gram w swoim otoczeniu, swoimi simami.
stare 24.10.2009, 15:15   #7
Mere
Guest

Witam po długiej przerwie Ostatnio znowu zacząłem grać w simsy i oto co z tego wynikło.

Miłowo:

Ćwir - Mortimer ożenił się z Diną i mają jeszcze nie narodzone dziecko. Aleksander jest nastolatkiem. Kasandra wyprowadziła się do Dariusza gdy przyłapała Dona na romansie z Kasią Langerak.

Marzyciel - Dariusz ożenił się z Kasandrą. Szczepan dalej jest z Andżeliką.

Lotario - Kasandra nakryła Dona na romansie z Kasią i zerwali ze sobą. Kasia wprowadziła się do Dona, ale nie są nawet zaręczeni (chociaż coś takiego planuje ).

Kaliente - Dina wyprowadziła się do Mortimera. Nina żyje samotnie aczkolwiek mam pomysł, że będzie miała nieślubne dziecko z Donem i Kacprem Różą (mój sim), z którym się ożeni.

Biedak - Balbinie urodził się syn Mariusz. Damian zdobywa szóstki w szkole. Błażej jest dzieckiem. Balbina znalazła wybranka serca w listonoszu Sobiesławie Mazurze. Są zaręczeni i mieszkają z nowym domu (chociaż i tak wydaje sie za mały )

Hak & Próchno - Narazie nic nadzwyczajnego się nie dzieje.

Dziwnowo:

Dziwak - Paskalowi urodził się kosmita, a Waldemar jest w ciąży.

Widmo/Zmrok - Oliwka i Ofelia wyprowadziły się do nowego domu.

Papużka - Lucjan nakrył Cecylię jak całuje się z Nerwusem. Cecylia i Nerwus będą mieli dziecko

Kamasz - grałem raz, ale nic sie nie zmieniło.

Kowal - Nie grałem. Czekam, aż Ofelia dorośnie.

Jedynacy - Mieszkają w ładnym domku. Krystynę chyba spikne z Anastazym, a Lolę z Kubą Paliwodą.

Werona:

Nie grałem, ale nie wyobrażacie sobie co się tam działo przed odinstalowaniem Simsów
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.11.2009, 11:18   #8
Starly
Guest

Ja to dopiero mam zakręcone losy w Miłowie! xD
1 ĆWIR
Do Mrtiego wróciła prawdziwa Bella. Ale on nie skończył romansu z Diną, obiecując jej, że ją rzuci dla niej. Bella zaszła w ciążę i urodziła córkę, Fionę. Dina też zaszła w ciążę z Mortimerem i trochę póżniej urodziła drugą córkę, Julię. Ale Mortimer umarł. Po jego śmierci Bella dowiedziała się o całym romansie od Diny xD Zaczęła kręcić z Donem Lotario, ale gdy się jej ośwaidczył, to zerwali. Kiedy Dina porzuciła swoje dzieci (patrz p. KALIENTE) Julia wprowadziła się do nich. Fiona od razu ją znienawidziła. Jak narazie Bella jest stara, a Fiona i Julia są nastolatkami. Niedługo Fiona wyjedzie na studia, jej marzeniem jest zostać gwaizdą showbiznesu.
Kiedy Aleksander został nastolatkiem, zaczął chodzić z Lucyną Hak. Poszedł z nią na studia, po nich zamieszkali znów Ćwirów. Wzięli ślub, Lucyna urodziła syna Konrada i córkę Hermionę. Jak narazie w domu jest za mało miejsca.
Kasandra wzięła piękny ślub z Donem. Zamieszkali u niego, Kasandra urodziła synka, Henryka. Ale przyłapała go na pocałunkach z Niną i razem z Henrykiem odeszła do starego domu. Szybko zaczęła kręcić z Dariuszem. Zaszła w ciążę i się do niego wprowadziła.

2. PRZYJEMNIACZEK
Daniel przez jakiś czas ukrywał romans z Kasią. W między czasie jego związek z Marysią był niezwykłą falą, raz pocałunki i uściski, raz kłótnie. Podczas jednej z "pozytywnych" fal Marysia zaszła w ciążę (a bo trochę odmłodnieli xD)
ale jeszcze tego samego dnia zastała go na łóżku z pokojówką. Wywaliła go z domu. Jeszcze tego samego dnia (a właściwie wcześniej) w nastolatnią ciążę z Damianem zaszła ta słodka siostra Andżelika. Urodziła syna Adama, a póżniej Marysia córkę Brendę. Ona i Lilian poszły na studia. Do Marysi wprowadziła się jej mama Karolina do pomocy z dziecmi, ale szybko zmarła. W końcu Marysia osiągneła szczyt kariery i została burmistrzem Miłowa. Liliana szybko wróciła do domu, bo niezdała na 3 rok.Wyprowadziła się do własnego domu. Po jakimś czasie Andżelika i Damian skończyli studia, wzięli ślub, zabrali Adama i zamieszkali we własnym domu. Urodziła się im córka, Alicja. Marysia została sama z Brendą i już jest emerytką.
Daniel zamieszkał z Kasią. Wzięli ślub i mają córeczkę Nataszę. Jak narazie jest nastolatką, a Daniel emerytem. Liliana wzięła ślub ze Szczepanem, urodziła im się córka Viola.

3 LOTARIO
Don na początku miał wieeeeele kochanek. Przy okazji też wiele dzieci. Najpierw wziął ślub z Kasandrą, ona urodziła jesgo syna, ale miał romans z Kasią i Niną, Dina z nim zerwała. Kadsandra odkryła go z Niną i wzięła rozwód. Przy okazji jego romans odkryła też Kasia. Do Dona wprowadziła się Nina, zaręczyli się, Nina urodziła synka Maksa, miał romans tylko z Bellą. Ale w jego ramiona znów wskoczyła Dina, gdy dowiedziała się, że osiągnął szczyt kariery medycznej i jest bogaty. Nina go nakryła, zerwai, Nina zabrała Maksa i wyprowadziła się do starego domu. Ale Don ośwaidczył się Belli. Ta mu odmówiła, i się rozstali xDD Don wziął ślub z Diną, mają bliżnaki, syna, Dina, i pierwszą cokę Dona, Donnę xD Don zmienił aspirację na pragnienie przyjemności i jest zadowolony xP

4 KALIENTE
No więc kiedy Dina miała romans przed Bellą z Mortim, do jej domu powrócił jej zmarły mąż, Michał. Z lekką chęcią go przyjęła, ale tylko dlatego, że osiągnął szczyt kariery biznesowej. Zeby zdobyć jego forsę, i być z Mortim, kilka razy wywoływała pożar, by się go pozbyć Ale żadna próba się nie powiodła. Zaszła w ciążę z Mortim, ale Michałowi powiedziała, że to jego dziecko xD. Urodziła Julię. Wkrótce umarł Mortimer, nie zostawiając jej nic w testamencie. Wściekła kobieta powiedziała wszystko o romansie Belli. Obie się doszczętnie znienawidziły. Ale miała jeszcze bogatego Michała. Zaszła znów w ciążę, ale teraz z Michałem xD Urodziła mu syna Marka. Zaraz po narodzinach Michał kopnął w kalendarz ze starości. Zdegustowanej Dinie nie zostały żadne pieniądze, ma za to dwójkę bachorów do zajmowania. Ale, dowiedziała się o bogactwie Dona, i szybko zaproponowała romans. Dalej chyba wiadomo ci się stało (patrz p. LOTARIO) Dina porzuciła dzieci, Julia zamiekszała u Ćwirów, a malutkim Markiem zaczęła się opiekować Nina, która się wprowadziła razem z Maksem. Nina okropnie się roztyła, dostała załamania nerwowego. Gdzieś się tam plącze, nie mogę dla niej miejsca zaleść. Max jest nastolatkiem.

Ojojoj, ale się rozpisałe, MARZYCIEL, BIEDAK & HAK innym razem xD
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 14 (0 użytkownik(ów) i 14 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania