![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
OK. 2
odc.3 "Dwie miłości" ...zobaczyła ślady włamania. - Co tutaj się stało?! Tato! Tato! - Tak, kochanie? - Tato gdzie ty byłeś? Szyba pobita, wszystko porozrzucane. CO się tutaj u licha stało. - Nie wiem. Cały czas byłem na dachu. Trzeba było go naprawić, bo przeciekał. - Aha. - A jak tam pierwszy dzień w pracy? - A dzięki, dobrze. Tylko jedno mnie niepokoi... ach, nie ważne. Mam masę roboty. Muszę lecieć do biblioteki! Ala wybiegła z domu i biegła całą drogę. Prawie przez całe miasto. Wpadła do biblioteki i ujrzała go... Był cudowny! Wysoki (ok.182 cm.) brunet z szarymi oczami... Po prostu boski!!! - Dzień dobry. Ja chciałabym informacje na temat ruchu Browna. - Proszę bardzo. Tam jest jedno wolne miejsce. -bibliotekarka wskazała miejsce obok bruneta. -"Och Boże jaka ja szczęśliwa!!!" -pomyślała Ala. Wzięła książki i podeszłą do stolika. - Dzień dobry. Można? - Dzień dobry. Tak. Ala nie mogła czytać. Cały czas zerkała na bruneta, który widocznie bardzo się zaczytał. - A jeśli można wiedzieć to pan tutejsz? - Tak. A pani? - Nie dawno sie tu wprowadziłam. Jestem nauczycielką fizyki. - Ach, tak. ojciec o pani wspominał. - Ojciec? - Tak. Mój ojciec uczy w tej samej szkole co pani- geografii. - Dariusz Grzyb? - Tak. A ja jestem Tomek. Tomek Józkowski po matce. - Acha. A ile pan ma lat. Jeśli oczywiście można spytać. - 28. Tak wiem. Nie wyglądam na tyle. Teraz studiuje medycyne. 3 lata zawalone przez wojsko. Rozmowa się jakoś kleiła. Jak się później okazało Dariusz Grzyb ma 50 lat, rozwiódł się z żoną 27 lat temu. Bardzo zdziwiaczał po utracie syna. Teraz twierdzi, że widzi różne nie stworzone rzeczy.Potem Tomek odprowadził kawałek Alicje. Potem ona sama szła do domu rozmyślona i............. |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|