|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
heh ja na moim do neta mam 128mb ram (win xp) i komp sie wiesza(siedze na operze, gg plus winamp, w tle antyvir, antyszpieg i firewall)
ram musiałabys do 512 mb zwiększyć (tę 128 sprzedja i kup 2x 256mb = 300-350zł) procek może być , a karte to min na radeon 9550 128mb&128bit(300zł, a porządna wersja z GeCube kosztuje 395zł) a najlepiej weź go opchnij i zmień na cosik nowszego ![]() a jeżeli kupiłaś orginalkę bez sprawdzenia wymagań to..... |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
zrób ta jak ja ! ja mam pentium 2 700 mhz 128 mb ram i 32 mb karte graficzną i działa dość płynnie ( ale to jeszcze tylko dwa tygodnie i nowy komp
![]() ZA WSZELKIE SZKODY NIE PONOSZE KONSEKWENCJI ! |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
pamiętaj żeby wyłaczyć wszystkie programy z paska (to taki małe ikonki na dole w prawym rogu ekranu)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
to jej dużo nie pomoże(wcale)
jak ma xp i 128 mbram to nigdy gra jej nie pójdzie płynnie |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
U mnie czasami sie szybko ładuje (ok. 2 min.) A czasami (najczesciej jak juz dosyc długo gram i wychodze na okolice) to chyba z 10 min. Ale to ogolnie mi dobrze chodza tylko czasem troche sie przycina. i tu powiem to co wszyscy. Masz za malo pamieci!!!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
A Ja MÓwie Tak Ram Ci Prawie Nic Nieda Ładowalo By Sie Z 7sek Krucej Za To PrzydaŁ By Sie Dysk JakiŚ Maxtor I MaŁy Tuning Kompa I ByŁo By Exstra
Ps:ramy Nikomu Extra Nie PomogoŁ Chyba Że Masz 8ram :p |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Kuśwa, kazdy mowi inaczej! Mam Wielka prosbe niech mi ktos wytlumaczy normalnie, czy mam wymienic procesor, karte, dokupic ram, wsyztsko naraz, czy w ogole wymienic calego kompa? -____- bo wsyztskie te rzeczy tu padaly....
najmadrzej mi powiedziala Guralka... moj komp ma 4 lata. I wiem ze prawdopodobienstwo nie jest pewne ze jak mi jedynka dziala to dwojka tez bedzie, ale myszaqu powiedzial ze mi na kompie jedynka tez napewno nie dziala, a przeciez jakby mi nie dzialala to bym nie byla taka inteligentna by kupowac dwojke... wiec jeszcze raz: co mam wymienic? wystarczy dokupic ten Ram? PS. na 98 NAPEWNO nie zmienie. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Ja ci powiem tak...
co do TNT2 to nie wiem bo na takiej nie probowalem sims2 odpalic (moze jakims cudem pojdzie ale do tego potrzeba naprawde potezny procek, no bo skoro dla katr bez T&L potrzeba 2GHz - to dla karty, ktora nawet nie jest obslugiwana przez gre moze to byc problem). Poza tym tak jak mowia 128 MB RAM'u to naprawde za malo zeby gra chodzila na Win XP (po raz 3 mowie poczytaj sobie plik readme - dla XP 256 MB MINIMUM). A tak prosto mowiac- wymian kompa ![]() Ps. Moze jestem sarkastyczny ale coz. Bez urazy ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Problem z kartą graficzną. Dla Twojej karty musiałabyś dysponować procesorem min 2Ghz. Zalecane karty masz w instrukcji. Mój młodszy gra w TS2 na kompie Celeron 1GHz, 256MB RAM i karcie GeForce 2MX 64 MB, to wszystko na Win XP i jedno co mogę powiedzieć to fakt, że muszę dokupić mu (niestety) RAM. Od momentu, jak przeniosłem mu plik wymiany na drugi twardy dysk gra chodzi zupełnie dobrze, tylko defragmentację dysku muszę teraz robić przynajmniej co drugi dzień. O swoim kompie nie będę się wypowiadał, bo jest prawie trzy razy lepszy więc nie ma porównania. Jeżeli nie wykorzystujesz komputera do bardzo wymagających graficznie gier (TS2 wbrew pozorom nie jest pod tym względem bardzo wymagająca), np. pięknych graficznie zręcznościówek i mordobić to nie ma sensu inwestować w super kartę, bo potem okaże się, że następną inwestycją będzie zasilacz. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
boshe gdy masz szybszy dysk to wszystko bedzie szybciej do plyty glownej dochodzilo wy tylko o tych ramach
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|