Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.11.2004, 15:54   #1
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gogol_13
Moja płyta główna: ESC K7S5A
[.S tam gdzie jest S5 (to nie wiem moze tam byc 55 ZAMIAST S5) nie moglam sie rozczytac
Do tej płyty głównej możesz dodać procesor AMD do 1,4 GHz. Nie wiem czy jest to opłacalne. Ja swojego załatwiłem sobie za 1200zł (obudowa, płyta główna, procesor, RAM) Napędy i dyski, kartę graficzną przerzuciłem ze starego kompa. Na Twoim miejscu skupiłbym się najpierw na karcie i pamięci, a pieniążki zaczął odkładać na nowego kompa. Rozwiń też swoje kontakty, może ktoś ze znajomych zna się na tym na tyle dobrze, że złoży Ci kompa - wychodzi znacznie taniej i - jak gościu jest w tym naprawdę dobry - to otrzymujesz lepszego kompa.

Bajeczka woda w TS2 nie jest idealnie błękitna i nie będzie. Z góry masz kolor idealny, więc nic już nie zmienisz. Widziałem TS2 na różnych komputerach / kartach graficznych i wszędzie efekt był ten sam.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.11.2004, 17:29   #2
Gogol_13
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał MarekS
Do tej płyty głównej możesz dodać procesor AMD do 1,4 GHz. Nie wiem czy jest to opłacalne. Ja swojego załatwiłem sobie za 1200zł (obudowa, płyta główna, procesor, RAM) Napędy i dyski, kartę graficzną przerzuciłem ze starego kompa. Na Twoim miejscu skupiłbym się najpierw na karcie i pamięci, a pieniążki zaczął odkładać na nowego kompa. Rozwiń też swoje kontakty, może ktoś ze znajomych zna się na tym na tyle dobrze, że złoży Ci kompa - wychodzi znacznie taniej i - jak gościu jest w tym naprawdę dobry - to otrzymujesz lepszego kompa.

Bajeczka woda w TS2 nie jest idealnie błękitna i nie będzie. Z góry masz kolor idealny, więc nic już nie zmienisz. Widziałem TS2 na różnych komputerach / kartach graficznych i wszędzie efekt był ten sam.
Heh wiesz masz racje o wszystko jest bezsensu kupie se nowego kompa i bede miala spokoj nie bede wymyslac....kupie takiego zeby mi simsy dzialaly i oczywiscie taniego I bede se zbierac kase (zaloze se konto w banku)

Ostatnio edytowane przez Gogol_13 : 18.11.2004 - 17:33 Powód: zapomnialam dopisac
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2004, 17:57   #3
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gogol_13
Heh wiesz masz racje o wszystko jest bezsensu kupie se nowego kompa i bede miala spokoj nie bede wymyslac....kupie takiego zeby mi simsy dzialaly i oczywiscie taniego I bede se zbierac kase (zaloze se konto w banku)
Kartę graficzną możesz zmienić juz teraz, bo przez nia masz największe problemy - ona się nia zmarnuje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2004, 11:22   #4
Shavonda
Guest

Blush cZEMU MAM SZARĄ

Markes ja niewiem czemu taką mam szara wode. ;( :1smutny: To jest fotka z jednego fotostory, ona ma niebieska wode.:1smutny: a karte graficzna mam taką: NVIDA GeForce 4 MX 440
POMÓŻCIE

Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2004, 11:49   #5
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bajeczka
Markes ja niewiem czemu taką mam szara wode. ;( :1smutny: To jest fotka z jednego fotostory, ona ma niebieska wode.:1smutny: a karte graficzna mam taką: NVIDA GeForce 4 MX 440
POMÓŻCIE
Na razie jestem poza domem i nie mam jak i gdzie przeanalizować problem. Wieczorkiem postaram się odpowiedzieć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.11.2004, 12:53   #6
Lillian
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bajeczka
POMÓŻCIE

Ta woda jest i tak idealna!!Ja mam czerwoną.Hehe,rzeki pełne krwi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.11.2004, 22:03   #7
bandito
Guest

Smile mała pomoc dla tych co mają słabsze kompy

przyszedł mi do głowy pomysł związany z tuningiem ram i systemu przez co komp będzie wydajniejszy należy ściągną Tweak-XP Pro am sorry nie wiem skąd możecie go wziąść ja ma od kolegi następnie gdy będziecie grać w jaką kolwiek gre włączajcie tweaka i optymalizujcie ram przez co będzie więcej miejsca gdy to dla tych co mają 256ram a ci co ma ją 512 chyba nie mają tego problemu jęsli macie czyli za mało wolnej pamięci jeśli macie wolnego miejsca 80mb to gdy zoptymalizujecie zwloni wam się od 140-210 wdety wszystko chodzi płynnie i możecie grać na maksymalnych detalach rozdzielczośc polecam 1024 na 768pikseli ja już to zrobiłem i przetestowałem to na procesorze 1600mhz i 256ram wypróbowałem to najpierw na unreal tournament 2004 grałem na highest czyli na najlepszych detalach i gra chodzi idealnie więc polecam i usuwajcie niepotrzebne programy które spowalniają kompa typu gamespy arcade życze miłego grania
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.11.2004, 23:49   #8
##NEGRA##
Guest

Domyślnie

jezeli chodzi o sprzet:
GF4MX440
Duron 1400
384 MB DDram
to wystarczy-plyta nie ma nic z tym wspolnego (chyba ze chcesz rozbudowac to musisz miec taka plyte gdzie mozna jeszcze cos dodac)

jesli chodzo o wode: po co ci lepszy kolor- inni maja gorsze problemy

jezeli chcesz zwiekszyc pamiec wystarczy w panelu steowania wybrac>system>zawansowanw>wydajnosc>ustawienia>zaw ansowane>pamiec wirtualna>zmien> (w zaleznosci ile masz ram zawsze wybierz 2x wieksza) rozmiar poczatkowy i maksymalny.....
(pod winXP)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.11.2004, 09:52   #9
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał bandito
przyszedł mi do głowy pomysł związany z tuningiem ram i systemu przez co komp będzie wydajniejszy należy ściągną Tweak-XP Pro am sorry nie wiem skąd możecie go wziąść ja ma od kolegi następnie gdy będziecie grać w jaką kolwiek gre włączajcie tweaka i optymalizujcie ram przez co będzie więcej miejsca gdy to dla tych co mają 256ram a ci co ma ją 512 chyba nie mają tego problemu jęsli macie czyli za mało wolnej pamięci jeśli macie wolnego miejsca 80mb to gdy zoptymalizujecie zwloni wam się od 140-210 wdety wszystko chodzi płynnie i możecie grać na maksymalnych detalach rozdzielczośc polecam 1024 na 768pikseli ja już to zrobiłem i przetestowałem to na procesorze 1600mhz i 256ram wypróbowałem to najpierw na unreal tournament 2004 grałem na highest czyli na najlepszych detalach i gra chodzi idealnie więc polecam i usuwajcie niepotrzebne programy które spowalniają kompa typu gamespy arcade życze miłego grania
Tweak XP nie jest programem do optymalizacji pamięci! Owszem ma taką opcję ale niezaspecjalnie nadaje się do działania w tle. Jest to program pozwalający zmienić pewne ustawienia Windowsa bez konieczności grzebania w rejestrze systemu. Do samego działania w tle potrzebuje 25-30MB pamięci, więc nienajlepiej nadaje się do takich celów. Są programy do zarządzania pamięcią, np. tutaj (ostatnia pozycja jest darmowa i w trakcie pracy zajmuje mniej niż 1MB RAMu):
http://www.tweaknow.com/download.html
ale ich przydatność do gier jest co najmniej dyskusyjna. W chwili gdy taki program zaczyna czyszczenie RAMu usuwa z pamięci wszystko to, co w danej chwili nie jest używane - gra jest wtedy programem drugorzędnym, działającym w tle w związku z tym zostaną usunięte dane nieużywane w danej chwili przez nią. Efekt będzie taki, że po oczyszczeniu RAMu gra musi ponownie wczytać te dane. Nie jestem pewien, czy to przyspieszy jej działanie :\ . Wszelkie tego typu programy mają zastosowanie głównie przy pracy z pakietami biurowymi i programami graficznymi, które bardzo lubią zaśmiecać RAM.
TS2 nie stawia dużych wymagań karcie graficznej ale komputerowi (przede wszystkim pamięci, w mniejszym stopniu procesorowi) dlatego sztuczne wymuszanie czyszczenia RAM nie poprawi - jeżeli nie pogorszy - działania gry. :\
Umówmy się odnośnie jednego: Jeżeli jesteśmy pechowymi właścicielami Trabanta (taki plastikowy samochód z dawnego NRD) to nigdy nie zrobimy z niego Mercedesa chyba, że wymienimy w nim wszystko łącznie z nadwoziem i zawieszeniem - ale wtedy nie będzie to Trabant.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2004, 17:44   #10
Shavonda
Guest

Blush

Cytat:
Napisał MarekS

No ale czemu inni maja np: tu na forum w fotostorach wode z bliska taka niebieską, i czemu ja akurat mam szarą;(
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania