|
|
|
|
#2 | |
|
Guest
|
Cytat:
Żadna gra nie przechowuje w pamięci niepotrzebnych plików, są one na bieżąco podmieniane. Problem tkwi w tym, że gra potrzebuje dużo plików praktycznie w tej samej chwili. Im więcej RAM - tym więcej może ich zmieścić i działa płynnie. Jeżeli jej się nie mieści to przerzuca je do pliku wymiany - ale to niestety trwa. Jeżeli plik wymiany jest na tym samym dysku co sama gra to zapisując do pliku wymiany nie może jednocześnie odczytywać nowych danych i w efekcie następują zacięcia. Trzeba pamiętać jeszcze jedną, podstawową rzecz: żadna optymalizacja pamięci nie usunie z RAMu danych systemu, więc to zwalnianie miejsca jest po prostu usuwaniem z pamięci danych gry. |
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
kurde co mi informatycy chrzanią że ram g.wno daje??nie wiem czy dokupić czy nie MarekS mam 256 ram ile radził byś mi kupić cena wachca się między 170/250zł
|
|
|
|
#4 | |
|
Guest
|
Cytat:
A co do informatyków: inaczej trzeba skonfigurować kompa pod kątem gier a inaczej pod kątem np. biura. Gra to nie jest MS Office. A poza tym nie należy szaleć z ustawieniami grafiki. Ustawienie ich wszystkich na maksa jest dla kompa dużym utrudnieniem, a dla oka bardzo często nie ma żadnej różnicy. |
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
hej a kość256ram ile kosztuje a ile 512ram?
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
A więc chodzi o płyte główną tak??. Ja mam płyte o nazwie Merkury niemam pojacia co to za płyta, ale miałam wymienianą na tą, bo tanta się spaliła (piorun czasnął mi gdzieś w blok ,i sie wtedy komp zepsuł i musiałam wszystko wtedy wymieniać);(
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
ja mam koszmar:
180 RAM ![]() i jakaś stara karta graficzna ![]() TS2 działa koszmarnie... zacina się, a jedna minuta w TS2 przypada na jakieś 40 sekund w rzeczywistym świecie... Ble, ble, ble... Ile kosztuje: 180 RAM 256 RAM ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zazdroszczę wszystkim, którym The Sims2 normalnie działa! Cieszcie się! |
|
|
|
#8 | |
|
Guest
|
Cytat:
|
|
|
|