![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Odcinek 2: "Zdrada" ![]() Po rozmowie z Martą Kornelia udała się na spacer do parku. Dziwnym trafem natknęła tam na Huberta. Od razu rzuciła mu się w ramiona. - God! - krzyknął zdezorientowany Hubert - Kornelia! To ty? Na pewno ty? - Tak! To ja kochanie!- Kornelia gorąco pocałowała ukochanego. W tym samym momencie przestała już myśleć o nieszczerości Marty. Myślała tylko o nim. To było dla niej teraz najważniejsze. - Kochanie! Jak ja tęskniłam! - mówiła Kornelia przez łzy szczęścia. ![]() - Powiedz mi, Korne, jak to się stało!? Uciekłaś? Wypuścił cię? - Uciekłam... - On cię złapie! Znajdzie cię... - Ale ja już tak dalej nie mogłam... on mną rządził! Byłam jak niewolnica! - Wiem... God... to tyle lat... - Pięć lat... - Myślałem, że już nigdy się nie znajdę, Korne! - Ale już tu jestem i chodźby nie wiem co, będę przy tobie! I co by mi Mak nie zrobił, zostanę już tu! Chodźby mnie zabił... - Nie mów tak... - On chciał zabić... - Ciebie! Ja już wolę oddać swoje życie za ciebie! - Nie... jak mnie znajdzie to zabije nas oboje. Nie może wiedzieć, że jesteśmy razem. Będę się ukrywać u Marty. Nie możemy razem mieszkać. "I bardzo dobrze" - pomyślał Hubert. - Mi to niezależy... - odparł. Zaczęło się ściemniać. Sygnał komórki Kornelii zadzwonił jej w kieszeni. To był SMS: "Korne, wracaj na kolacje, jesli chcesz zjesc ciepla. Marta". - Ojej... Hubi... - wykrztusiła Korne. - Tak? - Muszę wracać do domu. Na kolację. Jutro mogę przyjść do ciebie? - Jasne! Albo może umówmy się tutaj, o dwunastej. Może być? - Jasne! Kornelia i Hubert oddalili się w kierunku swoich domów. Kornelia idąc do domu Marty postanowiła zerknąć do starego domu Hubiego. Zapomniała zapytać, czy mieszka w tym samym miejscu. Stanęła pod oknem. ![]() Był tam Hubert. Przytulony był do pewnej pięknej brunetki. Czy a więc Marta to wiedziała? Czy to nowa partnerka Huberta? Kornelia jeszcze nigdy nie była taka zła. Płacząc ruszyła w kierunku domu Marty. |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|