Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.11.2004, 17:33   #1
=>kl@udiaa<=

Reputacja: 10
Domyślnie

Jednak się myliłam... :1smutny: Grałam teraz inną rodzinką i dzieje się to samo!!! Nie mogę jechać do miasta
Wsadzam do taxi tylko jedną osobę, także ilośc członków rodziny chyba nie ma wpływu na czas zapisywania. Ale w pierwszej rodzince są tylko 2 osoby (babka w ciąży), a w drugiej 6.
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, bo wczesniej było OK. Zapisywalo się jakieś 5 min maksymalnie i normalnie wszystko działało.

Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, że kończy mi się miejsce na dysku, chociaż zostalo mi jeszcze 515MB, na zapis gry powinno w zupełności wystarczyć.
POMÓŻCIE :ohmy:
=>kl@udiaa<= jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.11.2004, 17:39   #2
DarkSlide
Guest

Domyślnie

Ja mialem podobnie jak gralem.A wymagania moj komp spelnia.Po prostu zainstalowałem simsy jeszcze raz i pomogło.Ale wtedy tracisz rodzinki i cala reszte
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.11.2004, 18:06   #3
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał =>kl@udiaa<=
Jednak się myliłam... :1smutny: Grałam teraz inną rodzinką i dzieje się to samo!!! Nie mogę jechać do miasta
Wsadzam do taxi tylko jedną osobę, także ilośc członków rodziny chyba nie ma wpływu na czas zapisywania. Ale w pierwszej rodzince są tylko 2 osoby (babka w ciąży), a w drugiej 6.
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, bo wczesniej było OK. Zapisywalo się jakieś 5 min maksymalnie i normalnie wszystko działało.

Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, że kończy mi się miejsce na dysku, chociaż zostalo mi jeszcze 515MB, na zapis gry powinno w zupełności wystarczyć.
POMÓŻCIE :ohmy:
5 min czas zapisu i to jest normalne?!
W trakcie przejazdu do innej parceli gra potrzebuje na gwałt sporo miejsca w pamięci wirtualnej, czyli na dysku. Skłaniałbym się bardziej w stronę opcji, że jednak jest za mało miejsca na dysku. To, że wcześniej było OK o niczym nie świadczy. W miarę upływu czasu stopień rozbudowania się gry zwiększa się - może nie pod względem wymaganego miejsca na zapis stanu gry ale pod względem ilości przetwarzanych danych.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.11.2004, 18:16   #4
=>kl@udiaa<=

Domyślnie

Dzieki, sprobuje odinstalować pare gier i pongrawać filmy bo mam tege naprawde full Może rzeczywiście to jest to. Jak zadziała to zaraz napisze, będzie rozwiązaniem dla następnych hehehe
stare 28.11.2004, 18:32   #5
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał =>kl@udiaa<=
Nie wystarczy. Zależy jakiego systemu używasz (po ludzku mówiąc: którego windowsa), ale ogólnie to musisz mieć na dysku C:/ od 850MB do 1,6 GB wolnego miejsca żeby gra działała w miarę normalnie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.11.2004, 14:26   #6
=>kl@udiaa<=

Domyślnie

NIESTETY, to nie wina braku miejsca. Wyczyściłam dysk do 2,5GB wolnego, ale dalej nie mogą dotrzeć do centrum. Co jeszcze mogłoby być przyczyną?
stare 29.11.2004, 16:13   #7
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał =>kl@udiaa<=
NIESTETY, to nie wina braku miejsca. Wyczyściłam dysk do 2,5GB wolnego, ale dalej nie mogą dotrzeć do centrum. Co jeszcze mogłoby być przyczyną?
Jak masz ustawioną pamięć wirtualną?
Mój Komputer - Właściwości - Wydajność - pamięć wirtualna.
Chociaż to niekoniecznie musi być to. :\ U mnie przy takiej właśnie zmianie parceli zwiększa się od 180MB do 700MB, przy 512MB RAM.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.11.2004, 19:14   #8
35C4R00N
Guest

Domyślnie

A ja bym się chciał dowiedzieć jakiego właściwie używasz windowsa ...
MarekS ma rację, ale żeby udzielić jakiejś dokładniejszej porady trzeba wiedzieć która to wersja systemu.

Oprócz samego komputera (pamięci, dysku) może być jeszcze kilka przyczyn takiego zachowania gry. U mnie np. od czasu do czasu jakiś obiekt (świeżo zainstalowany) typu dom / przedmiot / sim powoduje tego typu "atrakcje". Możesz bez problemu wchodzić do dowolnej parceli z otoczenia??? (np. w trybie budowy)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.11.2004, 22:19   #9
=>kl@udiaa<=

Domyślnie

Nie sprawdzałam czy mogę wchodzić na parcele publiczną w trybie budowania.
Co do oprogramowania to używam Win XP. Do gry jak na razie wgrałam przedmioty z http://thesims2.ea.com/ i dość sporo skinów.
stare 30.11.2004, 15:31   #10
=>kl@udiaa<=

Domyślnie

Pokazuje mi się komunikat, że mam za mało pamięci wirtualnej. Mam 2 dyski: na C zostało mi tylko 60MB, ale Simy mam na D, a tam jest 2GB wolnego. Miejsce na C jest mi do czegoś w tej materii potrzebne?
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania