Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 14.01.2005, 15:53   #3
..::marta::..
Guest

Domyślnie

Nio dobra piszę bo jakoś ostatnio nie miałam okazji się za nie zabrać. Mówiliście, że akcja dzieje sie szybko więc lekko zwolnie Mimo to fotostory nie straci na wartości (mam nadzieje ):
Jak to dwudziestu- Inga stała tam zszokowana.
-Ano tak, myślę że nie zrobili sobię na Simziemię wycieczki tylko po coś konkretnego przylecieli. Dlatego było ich tak wielu.
Inga ocknęła się z zamysłu:
-A gdybym spotkała obcego to jak mam się z nim porozumieć? Wątpie żeby znał nasz język...
- Jest i na to sposób, słyszałem, że w naszej bibliotece jest książka, która pomoże w porozumieniu się. Obcy muszą ją przeczytać ale nie wiele osób potrafi znaleźć tę książkę; jest jedna wskazówka "Odnaleźć ją jest dziecinnie łatwo, połowa z nas trafia na nią żadko, lecz inni trafiają na nią przypadkiem, gdy z zabawy chęci szukają jej ukradkiem"
-Co to może znaczyć?- zdumiała się Inga
-Sam chciałbym więdzieć....
Na tym rozmowa się skończyła, Inga postanowiła nie tracić czasu tylk wziąść się za poszukiwania. Zadzwoniła do przyjaciółki Olgi Dagmary i do swojego chłopaka Daniela aby pomogli w poszukiwaniach.
-Tylko jak im to powiedzieć, że spotkałyśmy obcych - myślała gorączkowo Inga.
Lecz Olga się wszystkim zajęła:
-.... I w ten właśnie sposób trafiliśmy do biblioteki
Dagmara i Daniel byli wyraźnie przestraszeni, lecz uwieżyli zobaczywszy obcych.
-No dobra, więc od czego zaczynamy? -spytała się Dagmara
-Nie wiem, można by szukać wszędzie..- zmartwiła się Olga
- Więc zacznijmy od podręczników astronomicznych, ksiąg naukowych itp. - znalazł rozwiązanie Daniel
Tak też uczynili. Prace szły mozolnie, nawet bardzo, dopóki Olga nie wpadła na pewną rzecz, przeglądając książkę z interpretacją snów.
-Słuchajcie, szukamy nie tam gdzie trzeba.

- Jak to szukamy nie tam gdzie trzeba?- zdziwił się Daniel
- Ta rymowanka nie jest wskazówką gdzie trzeba szukać książki, ona dokładnie mówi gdzie trzeba szukać książki!

- Jak to mówi jak ja nie słyszałam aby było w niej miejsce podane ! - Dagmara się obużyła
-Odnaleźć ją jest dziecinnie łatwo, połowa z nas trafia na nią żadko, lecz inni trafiają na nią przypadkiem, gdy z zabawy chęci szukają jej ukradkiem - zacytowała Olga- nie bez powodu są słowa takie jak dziecinnie i zabawy czyli napewno ma tą związek z młodszym pokoleniem Dziwnowq a oni stanowią połowę mieszkańców i jeszcze jedno; jako można szukać książki ukradkiem, pomyślcie, można szukać tylko jednego rodzaju książek w naszej bibliotece...
-BAJEK- dokończyli za nią wszyscy
Bajek zawsze sie szukało ukradkiem bo Mortomir uważał, że bajki są zamało pedagogiczne i zawsze zabierał dziecku książkę.
Wszyscy zerwali się do działu z bajkami jednak tam już stała jedna osoba i przeglądała książkę w okładce w ufoludki był to...
-Witajcie. Jestem Anonim#147 a ten obok to Anonim#178...
  Odpowiedź z Cytatem

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania