|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Ilość gośc zależy od ilości ramu. Odkąd mam 512 mogę zapraszać 8 osób. Z poprzednimi 256 też tylko 2 osoby. Goście którzy już są w domu nie liczą się do imprezy. Inaczej się zachowują. I jak się kończy impreza nie wychodzą razem z resztą.
I ktos pisał że się źle zachowują bo nie chcą tańczyć. Cóż... impreza jest po to żeby się bawić. Jeden sim dobrze się bawi grając w rzutki drugi tańcząc. Grunt żeby się bawili a nie na przykład jak kiedyś u mnie jeden poszedł się kąpać a drugi spać ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Instalator ocenia możliwości sprzętu, i zapisuje w plikach *.ini pewne ograniczenia. Dla ograniczenia ilości gości których można zaprosić brane są pod uwagę procesor pamięć i karta graficzna. Wystarczy że jeden z tych elementów bedzie "za słaby" żeby ogólne możliwości kompa zostały zaklasyfikowane o szczebel niżej. Tak działają skrypty instalatora, ale można to obejść używając kodów (już ktoś podał). Jednego tylko szukam odkąd mam grę, i nie mogę znaleźć ... ograniczenia wielkości rodziny. Pewnie że umiem zrobić większą (SimPe), ale to nie to ... Musi być jakieś polecenie konsoli które zmienia tą magiczą "8" na inne wartości. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Ja mam karte Radeon 9250 jakaś tam podwójna szybkość, Procesor 3 GHz. Maksymalnie w moich grach osiąga do 2,5 GHz i mam 512 RAM i moge chyba do 20 gości zaprosić teraz zainstalowałam nowy sterownik do karty i nawet mi się nie zacięły tzn raz bo z trybu budowania od razu kilklam w tryb rodziny naciskając na przyciski i zakłóciło to działanie gry. Mam nowy komputer i chodzi wiele lepiej mam teraz bardzo dobrą płyte główną i wpłynęła pozytywnie na działanie gry myśle że to też ma duży wpływ na to ilu gości możemy zaprosić . W każdym bądź razie teraz u mnie chodzą simy bez przeszkód(odpukać
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
A ja moe też do 8 osób, ale wieżcie mi większa ilość osób na imprezie tym większa klapa przyjęcia bo z każdym zaproszonym musisz porozmawaiać, wznieść toast itp.
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|