|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 13
|
Chcieliście, to macie!
Odc. 2 "Psychoterapeuta" Johny wszedł ze spuszczoną głową do domu. Usiadł na kanapie. Po chwili przyszła jego "mamuśka". ![]() - Johny! Musze ci coś powiedzieć... - zaczęłą. - Nieeeee!!!!!!!!!! - Johny upadł na kolana. - Ależ Johny, ja jeszcze nic nie powiedziałam!-odrzekła kobieta. - Eee...tak-Pusty, napakowany debil ( ) postanowił spowrotem uśiąść.- No więc...Widzę, że coś z tobą nie tak. Johny, dzwonie do Psychoterapeuty! Dok.Mążka. -Już mogę krzyczeć? - Johny zapytał się mnie z niepewnością. -Tak. Johny, ja to piszę, nie ty, więc sieć że cicho!!!! No więc Johny'ego zatkało. ![]() -Słucham? Mamo! Nieeeeeeee!!!!!!!! - Z ust Johny'ego wydobyło się tak znane, długie i dramatyczne "Nie". - Ależ chłopcze, mamusia chce dla ciebie dobrze. Jedziesz, koniec i kropka!!!!!!! - powiedziała odwracając się do niego. Johny został sam. Słyszał głos mamy, słyszał że już dzwoni. Godzinę później Johny wyszedł przed dom, aby udać się do Dok.Mrożka. ![]() -Mamo... ja nie chce!! -W oczach Johny'ego pojawiły się łzy (ależ to wzruszające )- Idziesz! Papa! I pamiętaj: nie rozmawiaj z obcymi! To mamusia idzie na serial "Antonio, pocałuj mnie"! - krzyknęła do odchodzącego Johny'ego, i szybko weszła do domu. Johny powlókł się w stronę ulicy Małamemskiej. -Hm... to tu... - spojrzał na karteczkę, którą mama zawiesiła mu na szyji. Stanął przed dwoma wielkimy domami. ![]() (to zdjęcie mi sie nie udało )-Ooo... - Johny wyszeptał zdziwiony, patrząc na taki dziwny, bo podwójny budynek. Podszedł do jednego z nich, do mniejszego. Przeczytał tabliczkę koło drzwi: Przychodnia psychiatryczna. Lekarz prowadzący : Doktor Mrożek Wszedł do środka. Przeszedł przez malutki hol, poczym wszedł do "poczekalni". ![]() -Eeee.... - podszedł do kobiety siedzącej za biurkiem. Jej napewno nie mógł nazwać "lasencją". -Dzień dobry. Jestem Johny. Johny Bravo - przedstawił się, odgarniając włosy z czoła. -Pan Bravo? Proszę wejść. - odrzekła chłodno mierząc go wzrokiem. Johny jej nie słuchał. Na jego twarzy nagle pojawił się dziwny uśmiech i radość... ![]() ...Johny zobaczył dwie "laski" w strojach hawajskich. -OhOhOho - zaczął się głupkowato cieszyć. Podiegł do nich. -Cześć, To ja, Johny. Johny B. - powitał je namiętnym tonem. ![]() - Kim ty jesteś? Jakimś świrem?! - powiedział drwiącą dziewczyna w pomarańczowej spódnicy. - Och nie... Jam amor twych snów. Twój Romeo, twój zresztą też - rzekł patrząc na drugą, bliźniaczą jak się domyślił siostrę kobiety. -Eee.. co ty sobie wyobrażasz?! - krzyknęła obużona. Jej siostra (pomaranczowa spódniczka ) odeszła. Ona już zacierała ręce. ![]() Nagle z kieszeni swojej różowej spódnicy wyjęła... co wyjęła?? PORAŻACZ. Oczywiście wiecie, co było dalej. Po tej nie miłej sytuacji Johny postanowił wreszcie udać się do Terapeuty. -Dzień dobry - przywitał się. - Yhm... Witaj - odrzekł starszy pan ochrypłym głosem. Położył się na starym "leżaku". ![]() -Więc co cię gnębi? - spytał -Mięsko...Laski... - Johny mruczał pod nosem. -Teraz wprowadzę cię w trans. Johny, wyczyść swój umysł. - odrzekł obojętnym tonem. Johny zobaczył, jak doktor macha mu przed oczami jakimś wisiorkiem. Zapadł w trans... Biegł, biegł po polance. Biegł do suszonego mięska...potknął się. Spadły mu okulary. Zobaczył nad sobą... ![]() -Hawajskie laski!!! - krzyknął. Po dokładniejszym zbadaniu Dokt. Mrożek stwierdził, że musi zostać w sanatorium, aby uspokoić swoje "postrzępione" nerwy. Postanowił pójść do swojego "pokoju". Postanowił położyć się na miękkim łóżku ze sklepu (jak poznał) "Enryka&Baryka". ![]() Postanowił poważne (on?! poważnie?!) pomyśleć o "Hawajskich lasencjach" i Mięsku... ______ Jakie będą dalsze losy Johny'ego w sanatorium? Kogo tam pozna? To i inne"wątki" w odc. 3! (nie mam jescze tytułu )______ p.s. odcinek krótki : nie miałam czasu; szkoła. Ale już nie długo ferie! Jupi
Ostatnio edytowane przez Madziuch : 01.02.2005 - 18:56 Powód: 2 nie 3!!!! |
|
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|