Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.02.2005, 21:06   #1
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Nie masz czasem karty GF4? bo to na nią ga ma "alergię", już kilka osób miało problemy.
To jest po chamsku zrobione w instalatorze gry - jak wykryje coś co się zglasza jako "Gie Force cztyry", to daje najniższy poziom wszystkiego i blokuje zmianę parametrów
Siedze nad tym prawie miesiąc, ale na razie nie udało mi się zrobić takiej przeróbki instalatora która by działała stabilnie. Co śmieszne - jak zmienię nazwę karty graficznej (edytorem hex na np. GF2mx100) to wszystko jest cacy. Wygląda to tak jakby ktoś w Maxis był wrogiem tego konkretnego modelu karty graficznej
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.03.2005, 10:53   #2
Angeo
Guest

Domyślnie

Właśnie też się nad tym zastanawiałam i wywnioskowałam to samo. Miałam model karty GeForce 2 MX 400 i nic nie mogłam zmienić a filmy się nie pojawiały. W jakiś dzień pojechałam do znajomych u nich były filmy i w ogóle parametry najwyższe. Kupiłam Radeona 9250 i już mi wszystko chodzi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.04.2005, 00:08   #3
Wicko
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał 35C4R00N
Nie masz czasem karty GF4? bo to na nią ga ma "alergię", już kilka osób miało problemy.
To jest po chamsku zrobione w instalatorze gry - jak wykryje coś co się zglasza jako "Gie Force cztyry", to daje najniższy poziom wszystkiego i blokuje zmianę parametrów
Siedze nad tym prawie miesiąc, ale na razie nie udało mi się zrobić takiej przeróbki instalatora która by działała stabilnie. Co śmieszne - jak zmienię nazwę karty graficznej (edytorem hex na np. GF2mx100) to wszystko jest cacy. Wygląda to tak jakby ktoś w Maxis był wrogiem tego konkretnego modelu karty graficznej
hmm, a jak zmienic nazwe k. graf? chodzi ci o pliki konfiguracyjne gry/instalatora czy systemu :>

bo znalazłem coś o sterownikach w pliku Userprefs.xml:
Cytat:
<AnyString key="activeDeviceList" type="0x0b8bea18">1;0;NVIDIA GeForce4 MX 440 (Omega 1.6693) (Q);10de;0171;6693;6.14.10.6693, GUID: D7B71E3E-4231-11CF-9579-0A2002C2CB35;</AnyString>
Pozatym interesujący jest WideoCapture.ini:
Cytat:
AllowAntialiasing=1 # some drivers have issues with capture when AA is enabled
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania