|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Przy parametrach Twojego komputera zdecydowanie polecałbym Windows XP z systemem plików NTSF. W przypadku w pełni zaktualizowanego WinXP drugi system jest na ogół niepotrzebny chyba, że odczuwasz potrzebę pracy w DOS lub grasz w jakieś naprawdę archiwalne gry.
Wracając do pamięci wirtualnej. Jest to rozszerzenie pamięci RAM w postaci zarezerwowanej przestrzeni na twardym dysku. Domyślnie (czyli tak, jak instaluje go Windows) jego wielkość kontrolowana jest przez system i w przypadku nagłej konieczności jego zwiększenia mogą wystąpić problemy ze stabilnością pracy określonych programów lub nawet całego systemu. Przy dzisiejszych programach (szczególnie grach) optymalna jego wielkość jest dwu- a nawet czasami trzykrotnością RAM. W Twoim przypadku byłoby to 1024 lub 1536 MB. Jak to zmienić? Prawym przyciskiem myszy klikasz na ikonie "Mój Komputer" i wybierasz "Właściwości". Potem wybierasz zakładkę "Wydajność" i klikasz na przycisku "Pamięć wirtualna". Tam zaznaczasz opcję umożliwiającą Tobie określenie wielkości pamięci wirtualnej, wybierasz dysk, na którym będzie się ona znajdowała i w okienkach "minimum" i "maksimum" wpisujesz 1024 lub 1536. W obu okienkach wpisz tę samą wartość. Zatwierdzasz zmiany i restartujesz komputer. I to by było na tyle. ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Zmieniłem wartość pamięci wirtualnej = 0 efektu,
Wgrałem Windowsa XP = dalej nie działa, Spowrotem wgrałem 98 = nie instaluje się, Próbowałem reklamować gre telefonicznie, mailowo, w media markt (gdzie kupiłem gre) = USZKODZENIE CD [powtarzam jeszcze raz uszkodzenie] spowodowane przez użytkownika... Próbowałem wgrać u koleżanki = jej również nie działają... Teraz załatwie sobie nowe sims 2, bo bardzo tą grę lubię, niestety nie mam na tylę pieniędzy, żeby kupić nowe orginałki i będę ich używał jak kopii zapasowej... Dzięki za pomoc, może (choć w to wątpie) będę miał możliwość odwdzięczenia się ![]() Już mam 1szą płytę od koleżanki, więc koniec problemu ![]() Dzięki Wam wszystkim :* Ostatnio edytowane przez Szpindek : 02.08.2005 - 13:16 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|