Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.09.2005, 16:53   #1
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Wiecie, gdy czytam niektóre posty włosy mi stają dęba =. Czy wy lubicie ukatrupiać simów, czy ja mam tylko takie dziwne wrażenie?. No taa, sama pisałam, że ukatrupiłam, ale to były śmierci przez przypadki (tj. testowanie kodu boolProp..., pożary itp.). No, nie ważne, w każdym razie ostatnio jeszcze bardziej nałogowo gram w simsy i oto ciąg dalszy moich 'postępów' (eeem, czy to brzmi głupio?). I może taq dla urozmaicenia dam fotki do wydarzeń, bo niby po co pstrykać focie i nic z nimi nie robić, nie?
Tak mam:
Damiana Biedaka i Andżelikę Przyjemniak wysłałam na studia. Oczywiście oboje ukończyli je z wyróżnieniem. Potem, standard, pobrałam ich ze sobą...

(wiem, że brzydka fryzka i sukienka, ale co mi tam, ślubu nie cofnę)
I co opiszę dalej? Po nocy poślubnej mieli wpadę... (jak prawie wszyscy moi simowie). Andżelika urodziła córkę, którą ponownie nazwałam Ola . Obecnie ich córa jest dzieckiem, a oni sami wiodą sobie spokojny (zapracowany) żywot.

Balbina zaszła czwarty raz w ciążę ze Sławomirem . Urodziła chłopca Łukasza...

Błażej Biedak oczywiście również skończył studia i dorósł. Potem wziął ślub z podstawioną przeze mnie simką... a tą simką byłam ja w simsach <lol>.

Nie trza chyba zaznaczać, że po nocce poślubnej znowu była, ekhym, wpada i niestety urodziły się... czworaczki... Ich imiona to: Julia, Andżelika, Beata i Dawid . Na razie zaprzestałam gry tą rodziną, iż zapewne miałabym problem z wychowaniem tej czwórki dzieciaczków...

No to przejdźmy do Przyjemniaków... Marysia i Daniel wciąż piękni i młodzi (taa, znajomość kodów czasem się przydaje). Tym razem urodził się chłopak; Adrian, a mówię Wam, gębę ma tak masakrycznie małą i wąską, że aż szkoda na niego patrzeć!!:1smutny:. Andżela już wyszła za Damianka itd. Liliana obecnie na studiach ze Szczepanem. Marlena Marzyciel w ciąży z Dariuszem, jeszcze oczywiście nic nie urodziła, bo inaczej bym napisała... Hmm, Esmeraldzie i Janowi urodziły się trojaczki, dupa sałata, trzech facetów: Michał, Piotr i Artur (imionka by mój tata...<lol>). Lucyna stała się nastolatką...

No, staruszkowie z rodzinki Próchno też mieli swoje pięć minut. Do kompletu i na osłodę ostatnich dni zaadoptowałam im dzieciaka. Jak na złość jest to chłopak. Rudy, w okularkach i z wielką gębą... cóż, przeżyje się

Dina już dumnie nosi nazwisko Ćwir. Mortimera i jej bliźniacy(Szymon i Wiktor) są na razie małymi dziećmi i strasznie podobni do ojca. Kasandra w ciąży z Donem , oczywiście pobrałam ich. Nina rówież była z nim w ciąży . Urodziła im się córa Tina (xP)
A tak planuję, co by zdziałać:
Maćka Biedaka (trzeciego syna Balbiny) zeswatam z Lucyną Hak, pójdą se na studia i inne takie, potem wezmą ślub, życie jak z bajki, bla bla bla.... Kasandra urodzi Donowi dzieciaka, a potem przyłapie go na zdradzie z... którąś tam, obojętnie którą. Potem z nim zerwie (no ba) i wykombinuję jej tam kogoś. Damian i Andżela osiągną szczyt karier, nie pamiętam jakich... będą jeszcze mieli dwójkę dzieci. Lily i Szczepan skończą studia, pobiorą się, no a ile będą chcieli dzieci, tyle dostaną... Żadnych planów więcej nie mam i już raczej żadnego posta tu nie napiszę, chyba, że z foteczkamiI nic więcej Wam już nie powiem, bo nie pamiętam
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.09.2005, 17:19   #2
Kash
Guest

Arrow

A ja znowu miałam reinstalowane Simy i oto, co udało mi się zdziałać
- Kasandra rzuciła Dona, a ścislej mówiąc to dala się przyłapać na zdradzie z Darkiem Marzycielem. Wkrótce potem została panią Marzyciel i cała rodzinka zamieszkała w domu rodzinnym Kasandry.
- Don nie zraził się nieudanym związkiem (a szczerze mówiąc to się nawet ucieszył) i miał romans jednocześnie z Niną i Diną Kaliente. Potem ożenił się z kasią langerak i staraja się o dziecko.
-Dina zastała kochanka w łóżku ze swoją siostrą. Rzuciła go, po czym rzuciła się w ramiona Danye Belluci (wym. Danie Belluczi), który przejął jej nazwisko. Teraz starają się o bobaska
- Nina zaszła w ciążę, ojcem dziecka jest oczywiście Don. Na razie mieszka sama i czeka na narodziny.
- Balbina Biedak zyje sobie w spokoju, Błażej jest już małym dzieckiem, a Damian zaliczył pierwszy pocałunek z Andżeliką Przyjemniak. Czekają teraz na trzecie dziecko, najprawdopodobniej Pawła. Zapoznała się też z bogatym sąsiadem

A oto co zamierzam dalej zrobić:
- Liliana Przyjemniak oczywiście wyjdzie za Szczepana Marzyciela, zamieszkają w dużym domu i będa mieli conajmniej trójkę dzieciaków.
- Andżelika Przyjemniak i Damian Biedak też się pobiorą, ale oni zamieszkają w małej chałupce i ogranicza się do jedynaka.
- Balbina Biedak wyjdzie za bogatego sąsiada (mój sim), zostanie przy swoim nazwisku i zaopiekuje się dwójką dzieci, które jeszcze nie dorosły. Błażej spiknie się z córka Diny/Niny/Kasandry albo kogokolwiek innego, a trzeci syn też kogoś tam sobie znajdzie...
- Kasandra i Darek będa mieli dwójkę dzieci, a te dzieci oczywiście znajdą sobie kogoś, może jedno zostanie wolnym strzelcem.
- Don i kasia będa mieli dwójkę dzieci, ale rozwiodą się i Kasia zostanie w domu, a Don zamieszka obok. Potem jednak Kasia wyprowadzi się z dziećmi do większej willi.
- Aleksander Ćwir ożeni się z Lucynką Hak. Będa mieli jedno albo dwójkę dzieci.

No i to chyba tyle...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.01.2006, 14:50   #3
ajatakarozczochrana
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał patrysiaz1992
Nie trza chyba zaznaczać, że po nocce poślubnej znowu była, ekhym, wpada i niestety urodziły się... czworaczki... Ich imiona to: Julia, Andżelika, Beata i Dawid . Na razie zaprzestałam gry tą rodziną, iż zapewne miałabym problem z wychowaniem tej czwórki dzieciaczków...
Hmm aa jak tyś to zrobila ze urodzila czworaczki
(Rozumiem że jakimś kodem tylko jakim )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.01.2006, 16:17   #4
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Nie zupełnie kodem, a hackiem. Gdzieś tam znalazłam go na modthesims2.com. Gdy simka rodzi pojawia się tabelka ile chce się dzieci. Można wybrać czwóraczki, trojaczki lub to, co powinno się naturalnie urodzić. No, a bayer, moje czworaczki już dorosły i oto one:

To Julia

Dawid

To jest chyba Andżelika, ale nie jestem pewna...

A to również CHYBA Beata... Zaraz zajrzę w grę i sprawdzę
Przyznać trzeba, że dziewczyny są diabelnie podobne do Błażeja, a Dawid do simowej mnie. No i spoko.
Tak dla ciekawostki Dawida zeswatałam z córką Kasi Langerak i Daniela Przyjemniaczka, Małgosią Langerak (jak się łatwo można domyslić - nieślubne dziecko)

To właśnie Małgosia. Diabelnie podobna do Kasi... Tylko kolor włosów po tatusiu

Pierwszy pocałunek Dawida i Małgosi.

I jeszcze bonus, córka Damiana i Andżeli - Ola. Podobna do Damiana, więc marna.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2006, 19:56   #5
gruszka.
Guest

Domyślnie

Gram praktycznie cały czas Biedakami:
A więc tak, zaczynam:
Urodzone dziecko Balbiny na imie ma Bartosz. Obecnie jest nastolatkiem. Jego dziewczyną jest Zosia Mugiel (nigdy nie wiem jak ona się zwie). Tylko dziwnym trafem zawsze, gdy się wymykają z domu. Bartosza łapie policja.
Błażej teraz jest dorosłym. Ma żonkę - Nie wiem jak jej. Jest, znaczy była listonoszką. Wyprowadzili się na tę samą ulicę co miszka Balbina.
Damian. Już dawno stał się dorosłym. Ożenił się z pracownicą sklepu, tego co dostarcza do domu produkty zamówione przez telefon. Mają córeczkę, Martynkę. Będzie jeszcze więcej dzieci. Damian jest lekarzem. Mają piękny, ale dość malutki domek na przeciwko domku Balbiny.
Balbina dzień po ślubie Damiana ożeniła się z Miskiem, również dostawce sklepu spożywczego. Jest mużynem i ma spłaszczone oczy xD. Balbina była w ciąży po raz czwarty właśnie z nim. O dziwo urodziła im się córeczka. Nazwałam ją chyba Karolina. Obecnie jest dzieckiem. Misiek jest politykiem, ale na 4 poziomie. Ostatnio Balbina przyłapała go na zdradzie, a to przez przypadek :-) Ale zawsze gdy go widzi to wzdycha na jego widok (asp. romansowanie) Misiek nie jest wierny Balbinie. Acha ona jest już staruchą po urodzeniu Karoliny, się zestarz(ż?)ała. Misiek ma dwie kochanki :-) (biedna Balbina Biedak) Czekam tylko, żeby Bartosz się wyprowadził to zaadoptują jeszcze jedno dziecko i Misiek zostanie samotnym ojcem bo Balbina umrze ze starości.

Przyjemniak:
Marysia się wyprowadziła po zdradzie męża. Daniel ozenił się z Kasią Lange(coś tam). Ale nimi nie gram bo są w skrzyni rodzin. Bliźniaczki sobie żyją w domku z majątkiem rodziców. Ale nie chcą mi sie pogodzić i sobie w szkole nie radzą.

Ćwir:
Mortimer + Dina. Ale chce ich pokłócić, bo muszę się wziąć za odszukanie Belli. Ale są chorzy i wyczerpani fizycznie więc nie moge nic z nimi robie więc nioe gram.
Kasandra + Dariusz Mazyciel = ciąża i małżeństwo. Aleksander jest z nia. Szczepanowi to nie pasuje, bo musi dzielić z nim pokój. Kasandra spodziewa się dzieciątka, marzę o blizniakach ale wiem ze sie nie urodzą.

Kurde, co moge poradzic na te blizniaki. Pozniej moze jeszcze cos napisze.
A no dajcie mi jakies sposoby na śmierć naturalną.

Ostatnio edytowane przez Gruszka : 21.01.2006 - 20:00
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2006, 21:07   #6
blue eyes
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gruszka
Gram praktycznie cały czas Biedakami:
A więc tak, zaczynam:
Urodzone dziecko Balbiny na imie ma Bartosz. Obecnie jest nastolatkiem. Jego dziewczyną jest Zosia Mugiel (nigdy nie wiem jak ona się zwie). Tylko dziwnym trafem zawsze, gdy się wymykają z domu. Bartosza łapie policja.
Błażej teraz jest dorosłym. Ma żonkę - Nie wiem jak jej. Jest, znaczy była listonoszką. Wyprowadzili się na tę samą ulicę co miszka Balbina.
Damian. Już dawno stał się dorosłym. Ożenił się z pracownicą sklepu, tego co dostarcza do domu produkty zamówione przez telefon. Mają córeczkę, Martynkę. Będzie jeszcze więcej dzieci. Damian jest lekarzem. Mają piękny, ale dość malutki domek na przeciwko domku Balbiny.
Balbina dzień po ślubie Damiana ożeniła się z Miskiem, również dostawce sklepu spożywczego. Jest mużynem i ma spłaszczone oczy xD. Balbina była w ciąży po raz czwarty właśnie z nim. O dziwo urodziła im się córeczka. Nazwałam ją chyba Karolina. Obecnie jest dzieckiem. Misiek jest politykiem, ale na 4 poziomie. Ostatnio Balbina przyłapała go na zdradzie, a to przez przypadek :-) Ale zawsze gdy go widzi to wzdycha na jego widok (asp. romansowanie) Misiek nie jest wierny Balbinie. Acha ona jest już staruchą po urodzeniu Karoliny, się zestarz(ż?)ała. Misiek ma dwie kochanki :-) (biedna Balbina Biedak) Czekam tylko, żeby Bartosz się wyprowadził to zaadoptują jeszcze jedno dziecko i Misiek zostanie samotnym ojcem bo Balbina umrze ze starości.

Przyjemniak:
Marysia się wyprowadziła po zdradzie męża. Daniel ozenił się z Kasią Lange(coś tam). Ale nimi nie gram bo są w skrzyni rodzin. Bliźniaczki sobie żyją w domku z majątkiem rodziców. Ale nie chcą mi sie pogodzić i sobie w szkole nie radzą.

Ćwir:
Mortimer + Dina. Ale chce ich pokłócić, bo muszę się wziąć za odszukanie Belli. Ale są chorzy i wyczerpani fizycznie więc nie moge nic z nimi robie więc nioe gram.
Kasandra + Dariusz Mazyciel = ciąża i małżeństwo. Aleksander jest z nia. Szczepanowi to nie pasuje, bo musi dzielić z nim pokój. Kasandra spodziewa się dzieciątka, marzę o blizniakach ale wiem ze sie nie urodzą.

Kurde, co moge poradzic na te blizniaki. Pozniej moze jeszcze cos napisze.
A no dajcie mi jakies sposoby na śmierć naturalną.
hmm..musisz,zrec spaghetti i ciacha pomaga.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.01.2006, 13:43   #7
krowunia
Guest

Domyślnie

Ja ostatnio gram w Weronie.

Skłócone rodziny Kapultetów i Monteków wcale nie zostały połączone przez Romea i Julię, a przez Merkucja i Hermię, którzy wyprowadzili się i pobrali.
Wiedli spokojne i uporządkowane życie.

Hermia urodziła mu trzy córki: Aidę, Amelię i Luizę, które są teraz na studiach.

Niestety Merkucjo zaczął romansować z koleżanką z pracy, żona go przyłapała na zdradzie i są obecnie w separacji.

Również u Jutrzenek zaszła mała zmiana. Puk dorósł i wyprowadził się z domu. Poznał śliczną Arię (?), która była sprzątaczką, wkrótce też wzięli ślub.

W tym momencie Puk pnie się po szczeblach kariery, a Aria wychowywuje dwójkę synów: Dante i Miłosza.

Matka Puka wzięła ślub z ojcem, urodzili bliźniaki, które są obecnie dziećmi, a siostra Puka jest nastolatką:

berata edit: Zdjęcia wklejamy gdzie indziej.

Ostatnio edytowane przez berata : 23.01.2006 - 13:52
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2006, 16:05   #8
simek
Guest

Smile Monteki i Kapuletowie.

Izabela Montek razem z jej mężem umarli ze starości, natomiast Merkuziego zjadł krowo-kwiat. Romeo poprosił Julię o sympatię i teraz oboje skończyli studia (Julia studiowała Biologię, a Romeo Matematykę). Oczywiście zdali z wyróżnieniem. Później, po skończonych studiach Romeo zaprosił Julię do restauracji, gdzie się jej oświadczył. Teraz mieszkają w domu Julii. Obydwoje mają pożądną pracę, ponieważ zarabiają dziennie 3500$. Następnie na świat przyszła Weronika a po niej Tomasz. Obydwoje są piękni i młodzi. Romeo razem z Julią mieli się stać emerytami, ale wypili eliksir życia. Cała ich rodzina ma zapełnione na fula wszystkie umiejęstności. Ich dzieci chodzą do szkoły prywatnej. Teraz prowadzą cudowne, pełne wrażeń i bogate życie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2006, 07:50   #9
semus
Guest

Domyślnie

Umnie jest beka:
Nakłoniłem wampira, żeby ugryzł tą podłą Ninę Kaliente, która zaraz po tym w swoim domu spaliła się i tylko popiół po niej został (dobrze jej tak! hahah)Jeśli chodzi o związki pomiędzy Donem, Diną, a Mortimerem to wszyscy trzej się nienawidzą, bo jakaś wpadka była na imprezie. Kasandra znalazła stare fotki Dona z Bella Ćwir i zaczęła podejrzewać, że to on odowiada za jej zniknięcie. przez internet poznała staruszkę Oliwkę Widmo na Dziwnowie, do której się wyprowadziła w poszukiwaniach Belli. Jako, że spodobało jej się w Dziwnowie została tam na stałe i ożeniła się z synem Oliwki Nerwusem Jakimś. Balbina Biedak urodziła małą dziewczynkę, a jej syn uciekł z domu ( jeszcze nie wrócił). Dariusz Marzyciel zginął od choroby, a jego syn pełen rozpaczy udał się na studia.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2006, 11:06   #10
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Na razie kolejny fragmencik z życia Miłowa... Tym razem z Przyjemniaków.
Bliźniaczki pogodziły się... Nie musiałam wiele robić. Wystarczyło, że kazałam im pooglądać razem telewizję. Po chwili zniknął obrazek wroga w kontaktach, a niedługo po - kontakty doszły do 40/20. Czyli obecnie siostry przepadają za sobą...
Marysia została wylana z roboty, a wszystko przez tą tak zwaną "kartę szansy", w której niestety sama właściwie zadecydowałam w ten sposób o losie simki. Jednak Marysia odnalazła pocieszenie u Daniela, który postanowił skończyć z romansami, po niejakim zaginięciu Kasi (jak pisałam skasowałam ją w skrzyni rodzin). Wkrótce Daniel dostał parę awansów...a Maria znalazła nową pracę jako przestępca. U mnie miała takie pragnienie i cel życiowy, więc postanowiłam go spełnić. Liliana dalej spotykała się ze Szczepanem, mają za sobą pierwszą randkę i... zakochali się w sobie. Poza tym niedługo rodzina Przyjemniaków powiększy się, iż... wiadomo, Marysia pogodziła się z Danielem i doszło do czegoś więcej.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania