|
|
|||||||
| Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory? | |||
| 5 gwiazdek - Odlotowe |
|
1 | 5.26% |
| 4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
|
12 | 63.16% |
| 3 gwiazdki - Przeciętne |
|
4 | 21.05% |
| 2 gwiazdki - Zgroza |
|
1 | 5.26% |
| 1 gwiazdka - Strach się bać |
|
1 | 5.26% |
| Głosujących: 19. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#4 |
|
Guest
|
"Do dwóch razy sztuka" Odcinek 4
![]() Karetka zawiozła Dawida do szpitala. Okazało się, że nic poważnego mu się nie stało, gdyż autobus w porę zahamował. Żaneta siedziała przy nim całą noc. Następnego dnia lekarze pozwolili wypuścić go do domu. ![]() Żaneta zadzwoniła do Anity która natychmiast przyjechała samochodem i odwiozła Dawida z matką do domu. ![]() Następnego dnia Żaneta zadzwoniła do Norberta. -Cześć Norbert, stało się coś strasznego- Żaneta drżącym głosem rozmawiała z mężem. -Cześć kochanie co takiego? Coś z Dawidem? -Tak miał wypadem, potrącił go samochód, ale na szczęście już wszystko dobrze. Tylko trochę się potłukł. -Ale nic mu nie jest? -Nie tylko za kilka dni muszę iść z nim na wizytę. -A możesz poprosić go do telefonu? -Nie jest teraz w szkole. -Trudno, przepraszam, ale mam dużo pracy muszę kończyć. Żaneta była zdziwiona. Prawie w ogóle się nie przejął. ![]() Nagle w domu rozległ się dzwonek do drzwi. To Anita przyszła pogadać z przyjaciółką. Poszły na balkon, usiadły na hamaku i rozmawiały. Tematów im nigdy nie brakowało. Trochę o wypadku i wyjeździe Norberta , trochę o facetach i kosmetykach. Żaneta spojrzała na zegarek, wstała jakby się oparzyła i powiedziała: -Jejku jak już późno za chwilę Dawid wróci ze szkoły, a ja jeszcze obiadu nie zrobiłam. -Przepraszam zagadałyśmy się, pójdę już. -Jak chcesz to zostań na obiad. -Nie będę wam przeszkadzać, pójdę, pa. ![]() -Cześć mamo! Żaneta gotowała obiad i usłyszała, że Dawid wrócił do domu. -Cześć kochanie, co słychać w szkole. -Eee no dostałem jedynkę z polskiego. -No tak mówiłam żebyś się uczył. Idź umyć ręce zaraz będzie obiad. Dwa tygodnie później. Kolejne dni mijały spokojnie. Zbliżał się dzień przyjazdu Norberta. Zadzwonił telefon, Żaneta pobiegła odebrać. -Słucham? -Pani Żaneta Wilk? -Żaneta usłyszała w słuchawce kobiecy głos. -Tak, ale kto mówi? -To nieważne, ważne jest, że wkrótce nie będziesz miała męża. Masz się z nim rozwieść, on Cie nie kocha, teraz kocha mnie. -To jakiś żart? Kim pani jest?! -niestety Żaneta nie usłyszała odpowiedzi, kobieta się rozłączyła. ![]() No i przyszedł ten długo oczekiwany dzień zwłaszcza dla Dawida. -Kochani! Jestem! -Rozległ się głos Norberta. -Tato! -Dawid prędko pobiegł do drzwi i rzucił się na ojca. Żaneta przywitała męża trochę chłodniej, ciągle zadawała sobie pytanie- kim była ta kobieta? ![]() Dawid poszedł do swego pokoju, by wypróbować nową grę komputerową od ojca. Żaneta i Norbert siedzieli w kuchni i rozmawiali. -Kochanie co się stało? Jesteś jakaś dziwna mężczyzna zauważył niepokój żony. -Nie wiem co mam o tym myśleć. -Ale o czym powiedz w końcu -Norbert nalegał. -Niedawno zadzwoniła do mnie jakaś kobieta. Mówiła żebym się z tobą rozwiodła. Mówiła tak jakby coś was łączyło -Żaneta czekała na wyjaśnienia tymczasem Norbert milczał. -No powiedz coś! Znasz ją? -Kochanie zaraz Ci wszystko wytłumaczę. Żaneta czekała na zaprzeczenie z jego strony, a nie tłumaczenie. -Czyli znasz ją? -Tak... -Mieliście romans czy nie?! -Tak, ale... -Nie chcę słuchać twoich wyjaśnień! Wyjdź! -Żaneta cała we łzach pobiegła do sypialni. Norbert poszedł tylko pożegnać się z Dawidem i pojechał. ![]() Kilka dni później do Dawida przyszedł kolega. Zaproponował żeby Dawid poszedł do niego na noc. -Mamo zgódź się proszę -nalegał Dawid. -No dobrze, idź jeśli tak chcesz. ![]() Godzinę później przyszedł Paweł -Cześć co słychać? Tak przechodziłem i pomyślałem, że wpadnę. -Cześć. Okropnie się czuję, ale nie chcę o tym opowiadać. Wchodź właśnie przygotowałam kolację. Żaneta stała przy zlewie, Paweł podszedł i nagle zaczęli się całować, poszli na górę.
|
|
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|