Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 1 > The Sims 1: Problemy z grą > The Sims 1: Rozszerzenia

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.10.2005, 17:04   #1
keysa
Guest

ThumbsDown Parcele "niemieszkaniowe" bez gości ?!

W TS zwierzaki w starówkach które zrobie w całości sama nie ma żadnycg simów tylko moja rodzina no i ci sprzedawcy różni tylko w tych maxisowskich parcelach są tłumy ;/ da sie coś zrobic zeby w "moich" sklepach przychodzili inni simowie?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.10.2005, 15:57   #2
Niespotykany
Guest

Domyślnie

@simfanka91

Niestety, ale jest to chyba karygodny błąd gry. Nie wiem, jak u innych osób, ale u mnie dzieje się to samo. Każda wybudowana przeze mnie parcela "niemieszkaniowa" jest nieużywana przez żadnego Sima typu NPC (czyli tego, który jest sterowany w trakcie gry przez komputer), prócz tych "zawodowych", czyli podawacza kawy, sprzedawcy. Niestety nie wiem od czego to może zależeć. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest chyba granie na zmodyfikowanych przez nas dzielnicach utworzonych przez Maxisa.

A inni jak, bo sam ciekawy jestem ? Też u Was występuje ten problem ?

stare 07.10.2005, 16:19   #3
stotkaa
Guest

Domyślnie

Ja mam wszystko dobrze... są i sprzedawcy, i moi simowie, i inni ze Starówki...
Natomiast dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia.

stare 09.10.2005, 09:34   #4
Niespotykany
Guest

Domyślnie

Trochę zaskoczony tymi wszystkimi kombinacjami, zdecydowałem się przeprowadzić pewien test.

Otóż pamiętam, że zanim jeszcze wyszły rozszerzenia TheSims Gwiazda i TheSims Abrakadabra, grałem w TheSims Zwierzaki. Wtedy zbudowałem parcelę publiczną, po czym wprowadziłem sima. Na parceli był on sam z osobami obsługującymi różne urządzenia (sklepikarzami, kawiarzami itp.), a nie było ani jednej osoby z innej parceli mieszkaniowej (gości).
Dzisiaj, mając już rozszerzenia TheSims Gwiazda i TheSims Abrakadabra, włączyłem grę i zbudowałem parcelę publiczną. Potem kazałem Simowi, aby przyjechał do niej. I szok totalny... na parceli, prócz pracujących tam postaci, byli mieszkańcy innych parceli mieszkaniowych (goście). Przyjeżdzali i odjeżdzali z parceli autobusikiem starówkowym.
Nie wiem, może mnie pamięć myli, ale jeśli mam rację, to jest pewna zależność, pomiędzy wizytami gości, a zainstalowaną wersją gry. Jeżeli mamy zainstalowane rozszerzenie w wersji nowszej od TheSims Zwierzaki, to na parcelach starówkowych zbudowanych przez nas, są goście.

A więc pytanko do @simfanki91 : jakie rozszerzenia do podstawowej wersji gry masz zainstalowane ?

stare 10.10.2005, 13:34   #5
keysa
Guest

Smile

No pewno masz racje bo mam tylko ŚŻ i Zwierzaki ale niedlugo bede miala gwiazde także moze tez bedzie wszystko ok dzieki za odpowiedzi

stare 15.10.2005, 08:30   #6
Niespotykany
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał simfanka91
ale niedlugo bede miala gwiazde także moze tez bedzie wszystko ok dzieki za odpowiedzi
Jak kupisz i zainstalujesz, to koniecznie nam zdaj relację co do tego problemu

.

stare 16.10.2005, 11:49   #7
keysa
Guest

Domyślnie

Nie mam jeszcze gwiazdy ale dzis jak gralam pojechalam na starowke ktora całą sama zrobiłam i nigdy nie bylo tam innych simow tylko jedna rodzina którą obecnie grałam a dzis patrze a tam chyba z trzech simow bylo z innych rodzin ucieszyłam sie ale zaraz przyjechał trolejbus i pojechali i znowu pusto

Ostatnio edytowane przez keysa : 21.10.2005 - 18:50

stare 03.11.2005, 20:48   #8
she
Guest

Domyślnie

A ja mogę "zdać relacje" już teraz xD
Jak i przed zainstaowaniem rozszerzeń, tak i po, gości nie ma, także wątpie aby zależało to od tego : P

stare 06.11.2005, 17:42   #9
Kash
Guest

Domyślnie

Co prawda w TS już nie grywam, ale pamiętam, że na Starówce oprócz mojej rodziny zawsze była jeszcze jedna. Jedna cała rodzinka plus moja. No, i te wszystkie NPC.

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania