![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
W TS zwierzaki w starówkach które zrobie w całości sama nie ma żadnycg simów tylko moja rodzina no i ci sprzedawcy różni tylko w tych maxisowskich parcelach są tłumy ;/ da sie coś zrobic zeby w "moich" sklepach przychodzili inni simowie?
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
@simfanka91
Niestety, ale jest to chyba karygodny błąd gry. Nie wiem, jak u innych osób, ale u mnie dzieje się to samo. Każda wybudowana przeze mnie parcela "niemieszkaniowa" jest nieużywana przez żadnego Sima typu NPC (czyli tego, który jest sterowany w trakcie gry przez komputer), prócz tych "zawodowych", czyli podawacza kawy, sprzedawcy. Niestety nie wiem od czego to może zależeć. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest chyba granie na zmodyfikowanych przez nas dzielnicach utworzonych przez Maxisa. A inni jak, bo sam ciekawy jestem ? Też u Was występuje ten problem ? |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Ja mam wszystko dobrze... są i sprzedawcy, i moi simowie, i inni ze Starówki...
Natomiast dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia. |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Trochę zaskoczony tymi wszystkimi kombinacjami, zdecydowałem się przeprowadzić pewien test.
Otóż pamiętam, że zanim jeszcze wyszły rozszerzenia TheSims Gwiazda i TheSims Abrakadabra, grałem w TheSims Zwierzaki. Wtedy zbudowałem parcelę publiczną, po czym wprowadziłem sima. Na parceli był on sam z osobami obsługującymi różne urządzenia (sklepikarzami, kawiarzami itp.), a nie było ani jednej osoby z innej parceli mieszkaniowej (gości). Dzisiaj, mając już rozszerzenia TheSims Gwiazda i TheSims Abrakadabra, włączyłem grę i zbudowałem parcelę publiczną. Potem kazałem Simowi, aby przyjechał do niej. I szok totalny... na parceli, prócz pracujących tam postaci, byli mieszkańcy innych parceli mieszkaniowych (goście). Przyjeżdzali i odjeżdzali z parceli autobusikiem starówkowym. Nie wiem, może mnie pamięć myli, ale jeśli mam rację, to jest pewna zależność, pomiędzy wizytami gości, a zainstalowaną wersją gry. Jeżeli mamy zainstalowane rozszerzenie w wersji nowszej od TheSims Zwierzaki, to na parcelach starówkowych zbudowanych przez nas, są goście. A więc pytanko do @simfanki91 : jakie rozszerzenia do podstawowej wersji gry masz zainstalowane ? |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
No pewno masz racje bo mam tylko ŚŻ i Zwierzaki
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() . |
|
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Nie mam jeszcze gwiazdy ale dzis jak gralam pojechalam na starowke ktora całą sama zrobiłam i nigdy nie bylo tam innych simow tylko jedna rodzina którą obecnie grałam a dzis patrze a tam chyba z trzech simow bylo z innych rodzin
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez keysa : 21.10.2005 - 18:50 |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
A ja mogę "zdać relacje" już teraz xD
Jak i przed zainstaowaniem rozszerzeń, tak i po, gości nie ma, także wątpie aby zależało to od tego : P |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Co prawda w TS już nie grywam, ale pamiętam, że na Starówce oprócz mojej rodziny zawsze była jeszcze jedna. Jedna cała rodzinka plus moja. No, i te wszystkie NPC.
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia wiadomość |
Co osiągnęliście bez kodów? | [email protected] | The Sims 1: Uwagi na temat gry | 72 | 29.11.2011 19:59 |