Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe 37 66.07%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 11 19.64%
3 gwiazdki - Przeciętne 4 7.14%
2 gwiazdki - Zgroza 1 1.79%
1 gwiazdka - Strach się bać 3 5.36%
Głosujących: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.12.2005, 18:37   #1
Isi

Reputacja: 10
Smile

A ja się właśnie ani trochę nie zawiodłam i bardzo mi się podobało Ja nie lubię, gdy w fs się zbyt wiele dzieje. Klimat "Voyage" bardzo mi się podoba, tak samo zdjęcia, i bardzo lubię czytać Twoje fotostory, Aprille

Co do komentarzy... Twoje fotostory na pewno zasługuje na wiele więcej komentarzy niż dostaje. Myślę, że osoby, które je czytają, powinny dać Ci tego komenta, bo skoro miały czas, aby to przeczytać, to tym bardziej mają go na skomentowanie. Zresztą, ile to zajmuje? Kilka minut? Ja zawsze komentuję fs, które przeczytam. Życzę Ci, żebyś dostała więcej opinii! Twoje fs jest naprawdę super!
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.12.2005, 19:59   #2
Keisy
Guest

Domyślnie

Wiesz... nie komentuje, bo właściwie nie mam nic nowego do powiedzenia. Bardzo ładnie operujesz słowem, utrzymujesz klimat, historia jest co prawda niejasna, ale ciekawa, i chyba o to głównie chodzi, o niejasność i ciekawość. Więc co ja mogę powiedzieć więcej?
Będę czytać dalej.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 20:31   #3
Falcon
Guest

Domyślnie

Ja już Ci mówiłem, że mi się podoba i zdania jak na razie nie zmieniłem Tylko, że po tym odcinku nie wiem czy wytrwam do stycznia Jest bardzo dobrze. Jedyne co mi nie pasuje to pierwsze zdjęcie.
Wesołych świąt
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 21:05   #4
Vanillienné
Guest

Domyślnie

Wiesz Aprille (a może nie wiesz... w każdym razie teraz już wiesz), że uwielbiam twój styl pisania i twoje fotostory. Naprawdę masz talent, i gdybyś pisała książki, byłyby to z pewnością moje ulubione.
Na zdjęcia nigdy nie zwracam specjalnej uwagi, ale to się rzuca w oczy, że w tym odcinku są gorsze niż w poprzednich.
Najbardziej razi brak kropki w jakimś zdaniu... xp
Pozdrawiam i czekam na następny odcinek.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2005, 08:24   #5
T42
Guest

Wink

Skporo sama mówisz, że akcja naprawdę rozwienie się gdzieś w 7 odcinku warto robić je trochę dłuższe?
Jakość zdjęć mi nie pasuje. A bardziej te zamglenia (np na pierwszym zdjęciu w ostatnim odcinku) - to było celowe?
Tekst bardzo ciekawy, umiesz zaciekawić czytelnika, sprawić by on zaczął myśleć o tym, co będzie dalej.
Myślę, że ten ostatnio odcinek był troche zbyt chaotyczny, ale mimo wszystko - podobał mi się.
Czekajmy do stycznia na resztę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.12.2005, 13:05   #6
Aprille
Guest

Wink Nie bójcie się...

Co do zdjęć - idą święta, nowych odcinków nie będzie, więc nie będę próżnować i jak tylko znajdę trochę czasu, poprawię je.
W święta będę też dodawać tu rzeczy, które zainspirowały mnie do napisania "Voyage" i inne. Jakie to będą rzeczy, dowiecie się póżniej. Mam nadzieję, że umili wam to trochę czekanie.
Pozdrawiam,
Aprille.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.12.2005, 19:22   #7
pieska_SzKoLnA^
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Aprille
W święta będę też dodawać tu rzeczy, które zainspirowały mnie do napisania "Voyage" i inne. Jakie to będą rzeczy, dowiecie się póżniej. Mam nadzieję, że umili wam to trochę czekanie.
Pozdrawiam,
Aprille.
fajowo !!taki rodzaj prezentu na swieta,nie ??odcinek faktycznie mniej ciekawy,zauwazylam jedna literowke,ale to nic,daje ocene 90/100.z niecierpliwoscia czekam na styczen ,bo mam w styczniu urodzinki nio i nowy odcinek.
zycze wszystkim bardzo wesolych swiat (mam nadzieje ze przetrwacie te pozostale 4 dni) i bardzo fajowskiego Nowego
Roku :yay:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.12.2005, 10:37   #8
Nereide
Guest

Domyślnie

Hm.. od bardzo dawna nie zaglądałam w dział Fotostory, ale gdy tylko ujrzałam pod tytułem "Voyage" Twój nick, momentalnie kliknęłam. Wiedziałam, że i tym razem nie zawalisz roboty, co robi większość na tym forum. W pierwszym odcinku użyłaś TRAGICZNIE dużo imienia Dorcas - dziewczyna, kobieta albo jej nazwisko trafnie zastąpiłoby powtórzone słowo Ale wiem.. chciałaś przelać jej uczucia. Ja też pisząc własne myśli na kartce używam zbyt często danego słowa. A po co? By podkreślić kontekst zdania. Powoli wyczuwasz swój styl pisania, więc pisz tak, jak Ci wygodnie. Ja, niestety, jestem w klasie humanistycznej, piszę duuużo i nie zawsze z tego wychodzi dobra ocena.
Najważniejsza w pisaniu jest logika - zbyt dużo przyprawia o mdłości, ale brak jakiegokolwiek powiązania rzuca się w oczy. Styl jest całkiem niezły, czasami o jeden przecinek za dużo, ale my - Polacy stawiamy ich za dużo
Jak sama podkreśliłaś, akcja rozwinie się w siódmym odcinku (o ile dobrze pamiętam). Wygląda na to, że zaplanowałaś już sobie całe fotostory, a to dodatkowo punktuje. Plan to podstawa.
Mam nadzieję, że mój komentarz Ci choć troszkę pomógł, podsunął myśli.
Czekam z niecierpliwością na następny odcinek!

Ps. Na zdjęcia nie zwracam zbytniej uwagi, dla mnie najważniejsza jest fabuła. Ale ładna oprawa przykuwa uwagę
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.01.2006, 23:27   #9
Isi

Reputacja: 10
Smile

Jak dla mnie to najlepszy z dotychczasowych odcinków. Przede wszystkim jest więcej akcji i podoba mi się pomysł z tą skrzynią (że Arthur Fillmore z niej wyszedł). Styl pisania jak zawsze mi się podoba. Zdjęcia są ładniejsze niż zwykle, o wiele lepsze jest wyostrzanie, którego teraz użyłaś niż efekt "zamglenia" (to chyba zmniejszenie kontrastu), którego używałaś w poprzednich odcinkach. Szkoda, ze zakończyłaś w tak ważnym momencie...
Cytat:
Napisał Aprille
Nie będę już sama sobie błędów z tego odcinka wypominać, bo byłaby za długa lista. Pozostawię to wam. ;-)
Nie wiem, o jakie błędy Ci chodzi, ale z pewnością przesadzasz, odcinek jest bardzo udany i ja nie zauważyłam, żeby było coś nie tak.

Pozdrawiam
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2006, 06:26   #10
Nereide
Guest

Domyślnie

Odcinek może krótki, ale za to dużo się w nim dzieje. Nie przesadzaj, że masz dużo błędów - tutaj trzeba je podzielić na: ortograficzne i stylistyczne. Ortografów nie masz żadnych (albo to moja ślepota o tak wczesnej porze się już gubi), a stylistyka jest poprawna (prawie każdy na tym forum stawia za dużo przecinków ). Jak zwykle czekam na dalszą część.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania