|
|
|||||||
| Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory? | |||
| 5 gwiazdek - Odlotowe |
|
37 | 66.07% |
| 4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
|
11 | 19.64% |
| 3 gwiazdki - Przeciętne |
|
4 | 7.14% |
| 2 gwiazdki - Zgroza |
|
1 | 1.79% |
| 1 gwiazdka - Strach się bać |
|
3 | 5.36% |
| Głosujących: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
A ja się właśnie ani trochę nie zawiodłam i bardzo mi się podobało
Ja nie lubię, gdy w fs się zbyt wiele dzieje. Klimat "Voyage" bardzo mi się podoba, tak samo zdjęcia, i bardzo lubię czytać Twoje fotostory, Aprille Co do komentarzy... Twoje fotostory na pewno zasługuje na wiele więcej komentarzy niż dostaje. Myślę, że osoby, które je czytają, powinny dać Ci tego komenta, bo skoro miały czas, aby to przeczytać, to tym bardziej mają go na skomentowanie. Zresztą, ile to zajmuje? Kilka minut? Ja zawsze komentuję fs, które przeczytam. Życzę Ci, żebyś dostała więcej opinii! Twoje fs jest naprawdę super!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Wiesz... nie komentuje, bo właściwie nie mam nic nowego do powiedzenia. Bardzo ładnie operujesz słowem, utrzymujesz klimat, historia jest co prawda niejasna, ale ciekawa, i chyba o to głównie chodzi, o niejasność i ciekawość. Więc co ja mogę powiedzieć więcej?
Będę czytać dalej. |
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Ja już Ci mówiłem, że mi się podoba i zdania jak na razie nie zmieniłem
Tylko, że po tym odcinku nie wiem czy wytrwam do stycznia Jest bardzo dobrze. Jedyne co mi nie pasuje to pierwsze zdjęcie. Wesołych świąt
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Wiesz Aprille (a może nie wiesz... w każdym razie teraz już wiesz), że uwielbiam twój styl pisania i twoje fotostory. Naprawdę masz talent, i gdybyś pisała książki, byłyby to z pewnością moje ulubione.
Na zdjęcia nigdy nie zwracam specjalnej uwagi, ale to się rzuca w oczy, że w tym odcinku są gorsze niż w poprzednich. Najbardziej razi brak kropki w jakimś zdaniu... xp Pozdrawiam i czekam na następny odcinek. |
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Skporo sama mówisz, że akcja naprawdę rozwienie się gdzieś w 7 odcinku warto robić je trochę dłuższe?
Jakość zdjęć mi nie pasuje. A bardziej te zamglenia (np na pierwszym zdjęciu w ostatnim odcinku) - to było celowe? Tekst bardzo ciekawy, umiesz zaciekawić czytelnika, sprawić by on zaczął myśleć o tym, co będzie dalej. Myślę, że ten ostatnio odcinek był troche zbyt chaotyczny, ale mimo wszystko - podobał mi się. Czekajmy do stycznia na resztę. |
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Co do zdjęć - idą święta, nowych odcinków nie będzie, więc nie będę próżnować i jak tylko znajdę trochę czasu, poprawię je.
W święta będę też dodawać tu rzeczy, które zainspirowały mnie do napisania "Voyage" i inne. Jakie to będą rzeczy, dowiecie się póżniej. Mam nadzieję, że umili wam to trochę czekanie. Pozdrawiam, Aprille. |
|
|
|
#7 | |
|
Guest
|
Cytat:
!!taki rodzaj prezentu na swieta,nie ??odcinek faktycznie mniej ciekawy,zauwazylam jedna literowke,ale to nic,daje ocene 90/100.z niecierpliwoscia czekam na styczen ,bo mam w styczniu urodzinki nio i nowy odcinek.zycze wszystkim bardzo wesolych swiat (mam nadzieje ze przetrwacie te pozostale 4 dni) i bardzo fajowskiego Nowego Roku :yay: |
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
Hm.. od bardzo dawna nie zaglądałam w dział Fotostory, ale gdy tylko ujrzałam pod tytułem "Voyage" Twój nick, momentalnie kliknęłam. Wiedziałam, że i tym razem nie zawalisz roboty, co robi większość na tym forum. W pierwszym odcinku użyłaś TRAGICZNIE dużo imienia Dorcas - dziewczyna, kobieta albo jej nazwisko trafnie zastąpiłoby powtórzone słowo
Ale wiem.. chciałaś przelać jej uczucia. Ja też pisząc własne myśli na kartce używam zbyt często danego słowa. A po co? By podkreślić kontekst zdania. Powoli wyczuwasz swój styl pisania, więc pisz tak, jak Ci wygodnie. Ja, niestety, jestem w klasie humanistycznej, piszę duuużo i nie zawsze z tego wychodzi dobra ocena. Najważniejsza w pisaniu jest logika - zbyt dużo przyprawia o mdłości, ale brak jakiegokolwiek powiązania rzuca się w oczy. Styl jest całkiem niezły, czasami o jeden przecinek za dużo, ale my - Polacy stawiamy ich za dużo Jak sama podkreśliłaś, akcja rozwinie się w siódmym odcinku (o ile dobrze pamiętam). Wygląda na to, że zaplanowałaś już sobie całe fotostory, a to dodatkowo punktuje. Plan to podstawa. Mam nadzieję, że mój komentarz Ci choć troszkę pomógł, podsunął myśli. Czekam z niecierpliwością na następny odcinek! Ps. Na zdjęcia nie zwracam zbytniej uwagi, dla mnie najważniejsza jest fabuła. Ale ładna oprawa przykuwa uwagę
|
|
|
|
#9 | |
|
Reputacja: 10
|
Jak dla mnie to najlepszy z dotychczasowych odcinków.
Przede wszystkim jest więcej akcji i podoba mi się pomysł z tą skrzynią (że Arthur Fillmore z niej wyszedł). Styl pisania jak zawsze mi się podoba. Zdjęcia są ładniejsze niż zwykle, o wiele lepsze jest wyostrzanie, którego teraz użyłaś niż efekt "zamglenia" (to chyba zmniejszenie kontrastu), którego używałaś w poprzednich odcinkach. Szkoda, ze zakończyłaś w tak ważnym momencie...Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Odcinek może krótki, ale za to dużo się w nim dzieje.
Nie przesadzaj, że masz dużo błędów - tutaj trzeba je podzielić na: ortograficzne i stylistyczne. Ortografów nie masz żadnych (albo to moja ślepota o tak wczesnej porze się już gubi), a stylistyka jest poprawna (prawie każdy na tym forum stawia za dużo przecinków ). Jak zwykle czekam na dalszą część.
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|