Wróæ   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Narzêdzia w±tku Wygl±d
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 02.01.2006, 10:39   #10
Guralka
Guest

Domy¶lnie

Tak p³aczecie, ¿e a¿ wczoraj posprawdza³am
1. Wigilia i Nowy Rok to NIE MUSI byæ to samo. Nowy Rok to przyjêcie noworoczne a Wigiliê mo¿ecie sobie zrobiæ jako przyjêcie domowe.
2. ¦wiêtego Miko³aja na pewno generuj± ciasteczka i nie wiem czy potrzeba jeszcze czego¶, ale na pewno przychodzi podczas przyjêcia domowego (Miko³aj ma aspiracjê d±¿enia do wiedzy, tak na marginesie )
3. Je¿eli na przyjeciu noworocznym NIE upieczesz ciasteczek ¦w. Miko³aja, to przyjdzie tylko Stary Rok (podoba³o mi siê jak simy na jego widok wali³y w garnki, rozrywka wtedy im skacze do góry)
4. U mnie jak dajê ogl±daj na renifera w dymku pojawia siê renifer a nie flaming
5. Jak ju¿ kto¶ powiedzia³, to nie jest dodatek z pelnego zdarzenia, ale faktem jest, ¿e 44 zeta w MM to i tak du¿o
6. Podobaj± mi siê minterakcje przy stole typu prze¶lij ca³usa, albo rzuæ jedzeniem
7. Nie podoba mi siê, ¿e kontaktów z Miko³ajem lub Starym Rokiem nie ma w panelu
8. Za du¿o interakcji te¿ byæ nie mog³o, bo ten dodatek jest uzupe³nieniem równie¿ do podstawowej wersji (dlatego sto³y ¶wi±teczne wygl±daj± praktycznie inentycznie jak sto³y z obrusami w N¯), bez ¿adnych dodatków.
9. nie wiem jak dorobiæ ba³wanowi rêce :/
10. Potrawy wigilijne. Nie mog³o byæ w³a¶ciwie ¿adnych charakterystycznych. Nie tylko katolicy obchodz± Bo¿e Narodzenie i Wigiliê. Karp czy op³atek to czê¶æ tylko polskiej tradycji, wiêc nie nale¿a³o siê tego wcale spodziewaæ. Ko¶ció³ katolicki zniós³ post bezmiêsny w Wigiliê bodaj¿e dopiero 2 lata temu, natomiast w Wielkie Brytanii tradycyjnymi potrawami wigilijnymi jest kurczak, ziemniaki i pudding. Prawos³awnie wcale nie jedza miêsa w Wigiliê i jest ¶cis³y post. Dlatego w tym dodatku nie ma ¿adnych specyficznych potraw typu karp w galarecie czy kutia. Jest tylko indyk, który jest tradycyjna potraw± ¶wi±teczn± w USA. Zreszta ca³y ten dodatek jest tak nastawiony, ¿eby by³o jak najmniej powi±zania z religi±, bo w sumie ¿adna wiara nie jest zabawk± i moim zdaniem nie nalezy jej mieszaæ do czego¶ tak przyziemnego jak gra komputerowa i trójwymiarowe elektroniczne ludziki. Dlatego w grze tej jest tylko kilka charakterystycznych przedmiotów, które bardziej sa powi±zane z jak±¶ tradycj±, obejmuj±c± szersz± kulturê

Narazie tyle

Ostatnio edytowane przez Guralka : 02.01.2006 - 10:59
  Odpowied¼ z Cytatem

U¿ytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 u¿ytkownik(ów) i 1 go¶ci)

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest w³±czony
Emotikonyw³±czony
[IMG] kod jest w³±czony
HTML kod jest Wy³±czony

Skocz do Forum

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:15.