Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Poradniki > Programy do The Sims 2

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.01.2006, 17:10   #1
UnknowN
Guest

Domyślnie

Prosie:

Object reference not set to an instance of an object.

SimPE Version:
Default (0.52.2170.26328).

Exception Stack:
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at SimPe.Plugin.Gmdc.GmdcLink.Flatten()
at SimPe.Plugin.Gmdc.AbstractGmdcImporter.ChangeGmdc( ImportedGroups grps, ImportedBones bns)
at SimPe.Plugin.Gmdc.AbstractGmdcImporter.Process(Str eam input, GeometryDataContainer gmdc, Boolean animationonly)
at SimPe.Plugin.fGeometryDataContainer.StartImport(Op enFileDialog ofd, GeometryDataContainer gmdc, String defext, ElementSorting sorting, Boolean animationonly)
at SimPe.Plugin.fGeometryDataContainer.button1_Click( Object sender, EventArgs e)

Source:
simpe.gmdc.exporter.base

Execution Stack:
at SimPe.Plugin.Gmdc.GmdcLink.Flatten()
at SimPe.Plugin.Gmdc.AbstractGmdcImporter.ChangeGmdc( ImportedGroups grps, ImportedBones bns)
at SimPe.Plugin.Gmdc.AbstractGmdcImporter.Process(Str eam input, GeometryDataContainer gmdc, Boolean animationonly)
at SimPe.Plugin.fGeometryDataContainer.StartImport(Op enFileDialog ofd, GeometryDataContainer gmdc, String defext, ElementSorting sorting, Boolean animationonly)
at SimPe.Plugin.fGeometryDataContainer.button1_Click( Object sender, EventArgs e)

Nie wiem co źle robie. Bawię się szachownicą. Aha, i nie działam w MilkShaperze, tylko w innym programie...

UN
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.02.2006, 20:00   #2
aninowic
Guest

Question Jak robić meshe

Jeżeli już mowa o zmienianiu kształtu obiektu to czy ktoś wie jak robić meshe (dokladniej ksztalty do ubrań, włosów itd...). Pliska!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.02.2006, 16:22   #3
UnknowN
Guest

Domyślnie

Cytat:

Jeżeli już mowa o zmienianiu kształtu obiektu to czy ktoś wie jak robić meshe (dokladniej ksztalty do ubrań, włosów itd...). Pliska!
Ekhm... Patrz wyżej. A różnica polega tylko na tym, że zamiast Object Workshop otwierasz Skin Workshop. Co za trudność...
UN
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.02.2006, 22:36   #4
Vanillienné
Guest

Domyślnie

Fajnie. Trial mi się wyczerpał, ściągałam już parę razy od nowa - i nic!
Co mam zrobić, żeby znowu móc używać milkszejpa? ;_______;
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2006, 10:52   #5
Nereide
Guest

Domyślnie

Vanil, wszystkie programy typu shareware zostawiają drobne ślady w plikach rejestru, co potem uniemożliwia ponowne wgranie tegoż programu. Musiałabyś go znaleźć i wykasować. Ale powiem, że łatwo nie jest, bowiem takie 'pliczki' potrafią się zapisać pod zupełnie inną i dziwną nazwą. Nie zostaje Tobie nic innego jak użalać się po stracie programu, albo ściągnąć () z Internetu za pośrednictwem typu Emule itp.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2006, 11:13   #6
Cherished
Guest

Domyślnie

Vanil napisz do Patrolsa a on przekieruje cie do mnie i ci dam COŚ ;>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.02.2006, 10:27   #7
foka94
Guest

Question UVMapper

Teraz mam problem z UVMapper ... jakoś z nim mi nie idzie... a co do programu graficznego to mam tylko painta ;( ... a tam są beznadziejne kolory(paint wogóle jest beznadziejny)... czy ma ktoś link z którego mogłabym ściagnąć darmowy fajny program graficzny??

Z GÓRY DZIĘKI!

Ostatnio edytowane przez foka94 : 06.02.2006 - 10:06
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.03.2006, 18:02   #8
wildthing
Guest

Domyślnie

Uff...trwało to godzinę (plus troszkę przekleństw i dziesięciokrotne ściąganie SimPe), ale zrobiłam xDD. Tylko że ja ściągnelam UVmapper proffesional czy cos, a tam troszke sie opcje roznily...sciagnelam UVmapper classic xd.
W kazdym razie, poradnik jest swietny ;>.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2006, 18:11   #9
Samb@
Guest

Domyślnie

Witam
Pobawiłam się w stworzenie tego stołu i wszystko grało aż nadszedł czas na End !! - i kapa :con:

Teraz dajesz File---Save As,podązasz do folderu DOWNLOADS w moich dokumentach i zapisujesz obiekt.- I tak zrobiłam

Teraz przechodzisz do Menu - Extras i wybierasz Run Sims 2 - No właśnie gdzie to u licha jest??????????Czy może mi ktoś pomóc? Czy to znajduje się w SimPe?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2007, 14:04   #10
gabi199313
Guest

Cool

Jak zrobić żeby wersja trial programu dłużej działała?To jest proste. Wystarczy przestawić datę w komputerze na wcześniejszą. I program powinien znowu działać Ja tak robiłam jak już widziałam że sie kończy wersja trial- przestawiałam datę. To wszystko:-D Pozdrowionka
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania