Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe! 12 29.27%
4 gwiazdki - Całkiem Niezłe.. 16 39.02%
3 gwiazdki - Przeciętne 7 17.07%
2 gwiazdki - Zgroza 3 7.32%
1 gwiazdka - Strach Się Bać! 3 7.32%
Głosujących: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.02.2006, 12:07   #1
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Bardzo dobry odcinek. Wcześniej myślałam, żeby ocenić na "Całkiem niezłe", ale teraz fotostory tak mnie zaciekawiło, że ocenię na "Odlotowe".
Zdjęcia już mnie nie rażą, a wręcz przeciwnie- podobają mi się.
Parkowa? U mnie w mieście też jest taki klub, a raczej był.
Prawie wszystkie postacie mają dziwne imiona.
Tekst jest dobrze napisany, a motyw z przepowiednią berdzo interesujący.
Całość jak dla mnie jest super!
A 4 komentarze pod odcinkiem? Hmm, też kiedyś miałam 4 pod jednym z odcinków mojego fs... Cieszyłam się. Myślę, że to nie najgorzej jak na fotostory, które ma taką ilość tekstu (niektóre fs mają 1-2 komentarze). Przecież wiesz, że nie wszyscy mają czas/ochotę czytać tak długie fs. Szkoda, że tak jest, ale myślę, że nie powinnaś nic skracać. Sądzę, że neistety na siłę się więcej osób nie przyciągnie, choć i tak może się zdarzyć... Ale po takich prośbach (z tego co widzę) najczęściej dostaje się krótki komentarz składający się z oceny punktowej i może jeszcze 1 zdania...
Wystawiam ocenę i czekam na kolejny odcinek.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Isi : 04.02.2006 - 12:13
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.02.2006, 12:50   #2
Cocaine
Guest

Domyślnie

Imiona to tzw. "Tajne kryptonimy" jednak nie takie tajne w koncu, bo zna je rodzina. W rzeczywistości cała ich "Kryminalna rodiznka" ma kompletnie inne imiona.. takie, jak się obawiam żadne z nas nie chciałoby mieć
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2006, 21:01   #3
Kash
Guest

Domyślnie

Hm, hm, hm.
Przeczytałam drugi raz i spakowałam tylko kawałek o skorpuce zmartwienia i o przepowiedni.
Coś duża ta komóra.
Odcinek, jak dla mnie, trochę niezrozumiały, ale to najprawdopodobniej na twoja wina, tylko Zbyszka z Bogdańca, który przez 20 stron lał się z jakimś Krzyżakiem i i tak nie odzyskał Danusi.
EDIT: Po rzuceniu okiem na pierwszy odcinek skapowałam, ze Kyra to ta głowna bohaterka, a nie siostra <lol> i już wszystko kapuję. odcinek bardzo dobry, chociaż waściwie to obejmuje jedno zdarzenie, którego ja nie potrafiłabym rozpisać aż tak rozlaźle. Pozytywnie rozlaźle. Dobrze robisz, oszukujesz czytelnika, żeby myślał, że duużo się zdarzyło. Grzeczna uczennica.

Ostatnio edytowane przez Kash : 04.02.2006 - 21:05 Powód: Skapowałam xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2006, 21:42   #4
Paddie
Guest

Domyślnie

Podoba mi się.
Zdjęcia są dobre, naprawdę - szczególnie te w ostatnim odcinku. Na taką grafikę to aż miło patrzeć ;^)
Ale mnie tam zdjęcia mało obchodzą, dla mnie najważniejszy jest Pan Tekst.
A tu widzę jego bardzo fajny rodzaj. Piszesz ładnie, płynnie i widać, że przychodzi Ci to z łatwością. Tylko Twój styl jest dla mnie trochę 'zakręcony' ;^)
Mam wrażenie, że wpakowujesz do tekstu dużo ozdobników, żeby sprawić, aby stał się on lepszy, taki... bardziej wyrazisty? Nie wiem, może to Twój styl, ale odnoszę wrażenie, że robisz to na siłę. A wierz mi, masz taki potencjał, że kilkukrotnie złożone zdania, ozdobniki i masa przymiotników naprawdę nie są konieczne - czasem właśnie lepiej czyta się coś prostego i dobitnego. W końcu to co najprostsze zazwyczaj jest najlepsze ;^)
Nie musisz na siłę udowadniać, że umiesz pisać - bo to naprawdę widać bez tego, co wymieniłam wyżej. Masz wizję tego co chcesz pokazać i pokazujesz to bardzo łądnie - świat Kyry jest dla mnie niemal namacalny. I to bardzo dobrze!
Cieszę się, widząc jakie zrobiłaś postępy od swojego pierwszego fs! Podoba mi się Twój z lekka zawiły styl i podoba mi się ta historia. Postawiłaś sobie wyżej poprzeczkę i jak na razie płynnie nad nią przeskakujesz - ale pamiętaj, że Ci, którzy są pewni że przeskoczą, najcześciej się mylą ;^)
Życzę wspaniałych pomysłów i wielkiego kłębka we(ł)ny ;D
Buziaki,
Pattuś śpiąca, ziewająca i zmęczona ;>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2006, 19:37   #5
Vivatte
Guest

Domyślnie

Opiszę Fs w trzech punktach:
1. Punktuś: Tekst - mystick
2. Punktuś: Zdjęcia - mystick
3: Punktuś: Ogólnie - mystick
Dziękuję.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2006, 20:08   #6
kinianka
Guest

Smile

Tak, to bardzo fane fotostory, podoba mi się twój styl pisania
Z niecierpliwością wyczekuję następnego odcinka Za chwilę ocenię w sondzie na ,,odlotowe''
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania