Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.03.2006, 15:57   #1
Sesca
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał plii
oj Robin nie jesten modem i niie gorączkuj sie jak ci cos w ty6m temacie nie pasi to po prostu NIEPISZ.A tak na marginesie spotkalam BELLE w MILOWIE...w tym parku trzeba pojachac tym morti(mi sie tak trafilo ale nie wiem jak u was)
TAAA, jasne. Po 1. Bella ma inny układ NPC w SimPE - tzn. że istnieje, ale nie jest aktywna.
A takie bajki kotku, to wciskaj dzieciaczkom. Mortimer jest zwykłym simem jak każdy inny, także gdybyś spotkał Belle to kazdym simem.
Znowu się zaczynają bajabongi i inne.
2 sprawa - Bella z Dziwnowa to żadna tajemnica, łazi sobie normalnie po parcelach publicznych - BA, nawet przylazła do mojego salonu fryzjerskiego.

Także sprawa Belli nie jest żadną tajemnicą, jak pisał Puv. Na tym forum było już kilka[naście] tematów dotyczących Ćwirów. Każde kolejne 'śledztwo' bedzie przyslowiowa musztardą po obiedzie.

I KŁAMCIE UMIEJĘTNIE, JEŻELI JUŻ MUSICIE.
ps. ja tez Belle z Milowa przywróciłam boolpropem Jest ładna, naprawdę ;D
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.03.2006, 15:52   #2
Darkviolet
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Robin
niekoniecznie. ja zaprosilem belle z milowa i kupilem balon. więc nie moze byc w domu i w balonie. xP
po drugie temat bez sensu.
Ale się uśmiałam.Bella tam jest ,nie jako simka ,ale jako "postać" .Bella tam będzie ,choćbyś nawet ją zabił i/lub całkowicie usunął z gry.
Jest tam wraz z tajemniczym brunetem w niebieskiej koszuli ,którego możemy zobaczyć w gondoli i na tylniej okładce czasopisma o modzie.Może to on ją porwał ?

Cytat:
spotkalam BELLE w MILOWIE...w tym parku trzeba pojachac tym morti(mi sie tak trafilo ale nie wiem jak u was)
Jak mozesz ,to daj fotkę,ja nie mogę sprawdzić ,bo Mortimer już mi dawno nie żyje a reszta Ćwirów przeprowadziła się.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.03.2006, 16:16   #3
Incognito
Guest

Domyślnie

Był już temat ze śledztwem. Nazywał się bodajże śledztwo w sprawie ćwirów.
Chyba do czegośtam doszli, już nie pamiętam Przeplatał się tam wątek z duchami... w końcu rzucili to w cholerę
I moim zdaniem dochodzenie takich rzeczy nie ma sensu. Można snuć teorie, jak naprawdę ta historia wyglądała, ale wiadomo jedno: są dwie Belle, pierwsza w Dziwnowie, drugą z Miłowa można przywrócić kodem. Ja tak zrobiłem i ułożyłem sobie jakąś historię. Wątpię, żeby poprzez jakieś kartony w mleku czy balony doszło się do zobaczenia jej - bez sztuczek - przechadzającą się po ulicach Miłowa...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.03.2006, 16:32   #4
Sacline
Guest

Domyślnie

sorki ale nie mam fotki ale morti z nią NA SERIO gadał...Uwierzcie mi moja kol tez tak miala i na forum zalogowana ,,Mania"
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 13:46   #5
ola669
Guest

Blush

to jest dziwne wszyscy prawie na tym forum muwią ze bella nie zyje ona zyje
1.Nie ma jej grobu
2.nie jest na siwo w drzewie genalogicznym
3.Jest w dziwnowie ale wszyscy gadają ze to tak autorzy zrobili
4.jest tak samo ubrata
5.mówiom ze nie miała doczynienia z monitherem poniewaz jest w dziwnowie!!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 14:22   #6
stagnacja
Guest

Idea Bella

Jakby co Kasia Langerak ma jaśniejszą skórę, bo widziałam Bellę w Dziwnowie. I Kasia ma zielone oczy a Bella brązowe. Ale widziałam sobie ją jak szła. No i wzięłam ją do rodziny. Oczywiście Maxis mógł zrobić sztuczkę, że usuneli jej wspomnienia. ALE ja wpadłam ostatnio na trop, że może prawdziwą Bellę usunęli a stworzyli bliźniaka który ma tylko wspomnienia i na dodatek pragnienie romansowania... zauważcie też, że Bella to nie był stworzony Sim tylko córeczka która się urodziła i miała przed zamążpójściem nazwisko KAWALER (a mąż Diny to miał też na nazwisko Kawaler). A Bella którą spotkałam m Dziwnowie miała wspomnienie jako pierwsze: "Tajemniczy Sim i ja spotykamy się" a przecież gdyby była urodzona to pierwsze jej wspomnienie by było, np. "... nauczyła mnie chodzić" hę? Tutaj chodzi o logikę. Pomyślcie trochę ludzie!
Pozdrawiam
Nikita
PS. Ola (wcześniejszy post) ile nad tym myślałaś? Że była tak samo ubrana to nic nie znaczy, a grób można wyrzucić...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 14:43   #7
Alatáriël
Guest

Domyślnie

Opowiem wam całą tajemniczą historię Belli... Czytając cały temat, doszłam do następującego, nadzwyczajnego wniosku...

Bella Ćwir mieszkała sobie z Mortimerem, było im... eee... dobrze? Po jakimś czasie Bella została zaproszona przez Dona Lotario, który ma bezpośredni związek z tą sprawą, tak samo jak Dina Kaliente. Don Lotario zawarł międzywymiarowy kontakt z kosmitami, po czym kazał Belli looknąć w teleskop, twierdząc, że księżyc naprawdę jest z sera. Bella, nie spodziewając się niczego, oglądała niebo. I wtedy została porwana. Kosmici mieli nie "odwozić" Belli do Miłowa, więc przetrzymywali ją tak długo, aż postradała zmysły. Zapomniała o Mortimerze, Kasandrze, Donie itp (to wyjaśnia brak drzewa genealogicznego i wspomnień). Długi pobyt w kosmosie spowodował też nieznaczne zmiany w wyglądzie Belli, a także w jej zachowaniu oraz aspiracji. Po kilku miesiącach, kosmici znudzili się nią, i wywalili ją na pustyni. Odnaleźli ją bracia Dziwacy, i zanieśli do domu. Bella była imj wdzięczna, i opowiedziała o porwaniu przez kosmitów (nic innego nie pamiętała). Dzięki jej opowieści, bracia zaczęli interesować się kosmosem. Potem oni też zostali porwani, a przynajmniej jeden z nich. Kiedy Bella wkońcu doszła do siebie, odeszła od nich szukać szczęścia, a że zapomniała o Miłowie i swojej rodzinie, nie miała gdzie wracać. Dziwacy po jakimś czasie zapomnieli o tajemniczej dziewczynie, a Bella o tajemniczych facetach.

Wniosek: To właśnie dlatego Bella błąka się po Dziwnowie, i nawiedza parcele innych simów.

KONIEC

Widzicie? Problem rozwiązany

Ostatnio edytowane przez 13_aga_13 : 14.02.2007 - 15:03
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.06.2007, 15:58   #8
Castaway

Reputacja: 18
Smile ...

BELLA W DZIWNOWIE TO NIE JEST PRAWDZIWA BELLA ZONA MORTIMERA , NIE BEDZIE MIALA KONTAKTOW I SIE ROZNI TROCHE WYGLADEM . jAK SIE Z NIA OZENICIE TO W JEJ PROFILU GLOWA JEST TROCHE INAZEJ POKAZANA A W DRZEWIE GENEALOGICZNYM INACZEJ . I JAK JA PRZYWROCILAM KODEM boolPROP.... TO NIE MIALA WSPOMNIEN MORTIMERA ZNALA ALE NIE BYLA JEGO ZONA KASANDRA I TEN MALY (ZAPOMNIALAM JAK SIE NAZYWA ) BYLI JEJ RODZINA . BELLA UMARLA NA INNEJ PARCELI W TEJ RODZINCE W KTOREJ GRALAM PRZYSZLA W SASIEDZKIE ODZIWEDZINY . PISALO "BELLA UMARLA NA INNEJ PARCELI POWROCI ONA DUCHEM DO SWOJEGO DOMU" JAKOS TAK ;] ALE WTEDY NIE ZAPISALAM GRY .
P.S BELLE MOZNA PRZYWROCIC KODEM boolProp... I SIMPE BO INACZEJ NIEDLUGO ZNIKNIE !!!

Sakebi.~
Castaway jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.06.2007, 16:07   #9
Darlene
Guest

Domyślnie

Puska, dokładnie wszystko,mniej chaotycznie
jest napisane na poprzednich stronach.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.06.2007, 22:25   #10
Satisek
Guest

Domyślnie Bella i The Sims 2 na PSP

Niektórzy z was wiedza że nasze kochane The sims 2 okazały sie także na przenośną konsole Playstation Portable której jestem posiadaczem ;]
Gra wygląda o wiele inaczej, jest nastawiona na wątek fabularny.
Gre zaczynamy simem jadącym sobie po pustyni któremu sie psuje samochod, trafia na stacje benzynowa, można sobie pogadać z mechanikiem, po negocjacjach naprawi wóz, mówi żeby wejść do sklepu i pogadać ze sprzedawczynią w celach opłaty za naprawę. I tu zaczyna sie przysłowiowy zonk . Na stacji widzimy Belle, te sama w czerwonym ubraniu, po rozmowie przynzala sie ze ucieka od rodziny bo chcą porwać ją UFO, zeznaje też ze nigdy tak naprawdę nie kochała Mortimera i ożeniła sie z nim tylko dla pieniędzy. Nie przeszłem jeszcze całej gry (Tak tu się ją przechodzi...) więc nie wiem czy czegoś jeszcze sie nie dowiemy. Jak dorwę program do robienia fotek z PSP albo znajdę cyfrowke to wam zdjątka wzuce ;]

@edit no znalazłem ;]
1. Widzimy belle, niema o czym gadac, bo juz zostala o wszystko wypytana, Dodam ze jak sie ja zapyta o pomoc w dojezdzie do strangetown(dziwnowo) to powie ze nie chce tam wracac, no i sprzedala swoj dom za 213 $ w ktorym zyjemy przez całą gre xd

2. Okienko sekretow roznych Simsow, tlumaczenie "Bella nigdy na prawde nie kochała Mortimera ożeniła sie z nim dla jego pieniędzy"

3. Chyba każdy zrozumie ;]

Ostatnio edytowane przez Satisek : 18.06.2007 - 22:47
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania